Re: 30. k.: Odra Opole - Błękitni Stargard (sb. 13.05 g.16)

76
Miałem nie pisać, ale pojawił się ciekawy argument.
zestan pisze:W końcówce sezonu Odra gra z drużynami walczącymi o utrzymanie : Olimpia, Kotwica, Polonia B. Jak myślisz , jakie wpisy pojawią się w necie po sugerowanych przez Ciebie wynikach ? Po co Odrze ten smród ?
Wybacz, ale nie przejmuję się tym co napiszą w necie (inaczej kibicowałbym nieistniejącemu klubowi, bo przecież 'nie ma Odry, jest Oderka!!!'). Jestem pewien, że gdyby inne kluby były w podobnej sytuacji, to by też tak zrobiły i optyka ich kibiców była by inna, tym bardziej, że to kompletnie nic nieprzyzwoitego. W ogóle dziwią mnie te wyrzuty sumienia, od kiedy to jesteśmy takim wzorem cnót? Mam przypomnieć wiele wpisów z forum, które sugerowały, że jeśli będziemy grali z Polonią i będzie miała szanse na utrzymanie, to mamy odpuścić? Zresztą prawdopodobnie Polonia będzie grała z nami już jako oficjalny spadkowicz, Kotwica też ma małe szanse, także to nie my rozdajemy karty na dole tabeli.

Dobra, koniec, bo nam trochę ten temat przysłonił ten ważniejszy, czyli jutrzejszy awans. Ja już kupiłem szampana.;)

78
zestan pisze:W końcówce sezonu Odra gra z drużynami walczącymi o utrzymanie : Olimpia, Kotwica, Polonia B. Jak myślisz , jakie wpisy pojawią się w necie po sugerowanych przez Ciebie wynikach ? Po co Odrze ten smród ?
W kwestii przyzwoitości czy raczej dostosowania się do reguł które wyznaczył PZPN w PJS:
Za 90minut.pl
28.04.2017 Patryk Włóka (17 lat) został zgłoszony do rozgrywek II ligi w barwach Błękitnych Stargard Szczeciński.
28.04.2017 18-letni Jakub Ziętek oraz 16-letni Sebastian Rybicki zostali zgłoszeni do rozgrywek II ligi przez Błękitnych Stargard Szczeciński.
12.05.2017 Obrońca Jakub Barteczko (18 lat) został zgłoszony do rozgrywek II ligi przez Siarkę Tarnobrzeg.

Wygramy ligę to gramy o inne nagrody.

92
PZPN jest skory nam pójść na rękę, a MOSiR dokładnie wie co ma do zrobienia. Rosnąca presja na nich pewnie sprawi, że w końcu się ogarną i zrobią. Z tego co wiem Boniek też napisał list (albo napisze) do Wiśniewskiego względem stadionu przy Oleskiej, a raczej nowego Gdzie Indziej. Mam cichą nadzieję, że awans i rosnąca presja przyśpieszy ujawnienie informacji o nowym stadionie Odry już na fecie po meczu z PB.

Nice 1 Liga i Ekstraklasa S.A., ale i PZPN to są "firmy". Im zależy na produkcie i gwarantuję wam, że nawet Ekstraklasie S.A. zależy na tym, aby to Odra grała w 1 lidze, a potem może wyżej, a nie Nieciecze, Bytowie czy inne Pruszkowy.

W Nice 1 Liga to w ogóle skaczą z radości jakby w 1 lidze miała się znaleźć Ruch i Slask w miejsce takiej Sandecji czy Olimpii, a zamiast Pulaw, Pruszkowa, Bytowa Odra, Rakow i Radomiak.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.