Kris88 pisze: niedziela, 22 czerwca 2025, 5:33
Bartosz na wylocie czy jakiś inny powód nieobecności na obozie ?
Gdyby był kontuzjowany, to by napisali.
Z tym Perezem rzeczywiście największa cisza była, ja go poza bramkami nie zapamiętałem, ale wiele osób pisze, że to zdecydowanie najlepszy ruch transferowy Odry, wręcz z miejsca stanie się najważniejszym graczem i należy mu tylko oddać piłkę a wyczaruje cuda. Pożyjemy, zobaczymy, ja czekam jeszcze na Krekovica i mogą nas spokojnie nazywać drugą Kotwicą. I mimo że wolałbym jednak ruchy jak w Tychach, przy całej mizerii poprzedniego sezonu, to transfery ze spadkowicza z Rzeszowa można uznać za najbardziej trafne (szczególnie Łyszczarza, ale też i Muratovica), także nie jest tak, że ze spadkowicza nie można ciekawych graczy wyciągnąć.
Sparing z Widzewem wyglądał ok, szczególnie (nic nowego) boki obrony Szrek/Spychała, dostępny do obejrzenia tu:
https://www.youtube.com/watch?v=igo0lRQyCS0
Najbardziej jednak podobała mi się atmosfera na stadionie. I tak jak dzisiaj odwiedziłem jeden ze stadionów, na którym graliśmy za czasów 4 ligi, to przypomniała mi się ta atmosfera meczów-festynów w podopolskich miejscowościach, gdzie były samochodowe wyjazdy w kilkaset osób, grill, piwo i święto dla miejscowych. Tak samo byłem kiedyś na sparingu Odry w Czechach, gdzie podobnie robi Opava, która wszystkie letnie sparingi gra na stadionach w regionie, budując tym samym markę klubu i trochę żałuję, że Odra nie decyduje się na podobny ruch, grając te sparingi zamiast na Północnej czy Oleskiej, to, przynajmniej częściowo, w Krapkowicach, Ozimku, itd.
A jeszcze co do składu, to na tą chwilę wygląda to moim zdaniem tak jak w załączniku poniżej. Ewidentnie brakuje przynajmniej jednego środkowego obrońcy (szkoda, że nie wiemy jak poważna jest kontuzja Pochcioła), Prikryl i Perez to dla mnie ta sama pozycja, ale biorąc pod uwagę, że Czech był MVP poprzedniego sezonu, a Salwadorczyk (btw mamy przyrost kibiców stamtąd, to chyba jakaś gwiazda w tamtych realiach) jest ponoć takim magikiem, to nie wyobrażam sobie, że któryś siedzi na ławce, także brakuje jeszcze dodatkowej "10" lub jakiegoś mocnego nazwiska na skrzydło (wiadomo jak jest zdrowiem Nowaka). No i trzeci napastnik i biorąc pod uwagę, że Lisiński mówił, że będziemy schodzić z liczebności kadry, to nie przewiduje więcej ruchów. Także gdybym miał stawiać, to przyjdzie Kreković lub Michalik, 1-2 środkowych obrońców (Biernat?) i jakiś napastnik na głęboką rezerwę (Iwao? ponoć sprawa ciągle w toku) i tyle. Wielkich nazwisk bym się nie spodziewał.