Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2020/2021. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

Przecież nikt nikogo nie ucisza ;) Ale bluzganie naszego piłkarza, bo "się nie podoba", mimo że wszystko przemawia za nim oprócz łatwych do zapamiętania niskich wrzutek z sfg (mimo, że wiele asyst ma właśnie z sfg) jest słabe.

A transfery jak transfery, ogólnie często jest tak, że czym bardzie anonimowe nazwisko tym lepszy gracz. Ja o paru z transferów "do" słyszałem dużo dobrego i jeszcze raczej spokojny, że dobrze znajdą się w drużynie.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2020/2021. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

Wczoraj potwierdzili przedłużenie kontraktów z zawodnikami, którym się kończyły, oprócz Arka Piecha.
To znaczy, że negocjacje trwają ?
Wie ktoś coś więcej o Fedotovie ? Trenuje normalnie z drużyną ? Chyba tylko on jest kandydatem na "drugiego Czyżyckiego". Po sparingach, które grał przed rundą widać było, ze może dać sporo w ofensywie, ale w defensywie chyba nie tyle co Czyżyk.

queswho pisze:
sobota, 8 sierpnia 2020, 11:59
Czy Kamiński i Trojak będą poddawać się zabiegom? Kamiński miał pod koniec sezonu kontuzję i nie wiadomo było czy nie będzie zabiegu, a Trojak przepuklina.
Fedotov miał zostać, było w wywiadzie z trenerem.
Z tego co trener mówił, to Kamiński był leczony zachowawczo. Chyba wszystko w porządku z jego kolanem, bo był obecny na pierwszym treningu.

https://sportdziennik.com/odra-opole-sa-nowe-twarze/
Klub z ul. Oleskiej obwieścił ten fakt fotografią… garnka na tle stadionu, bo też kibice z powrotu „Garnka” są zadowoleni. Powinien też ucieszyć ich fakt, że prócz Winiarczyka, nowe umowy z klubem podpisali również Mateusz Kamiński, Krzysztof Janus i Miłosz Trojak, a powinien też uczynić to Arkadiusz Piech. Na oficjalne potwierdzenie tego faktu należy jednak jeszcze zaczekać. Z zespołem żegna się z kolei Witalij Fedotow.

Może coś nie tak ze zdrowiem Fedotova ? To chyba najbardziej realna opcja. Nie trzeba być ekspertem, żeby widzieć, że piłkarsko się bronił.

Przeanalizowałem sobie skład, który mamy na tą chwilę i wyszło mi, że brakuje skrzydłowych pomocników. Poprawcie mnie, jeżeli się mylę.

LEWA POMOC: jest tylko Janus

PRAWA POMOC: Mikinić
Gancarczyk - chyba że ustawi go na prawej obronie, ale tam już jest Tabiś + Szrek.

LooZ^ pisze:
niedziela, 9 sierpnia 2020, 17:19
Trzeba powiedzieć trenerom, że kamizelka Janusa jest popsuta, bo na forum powiedzieli, że "ledwo biega", a im wychodzi, że jest w TOP3 najwięcej biegających piłkarzy w meczu.
Moze poprostu nie biega w tym momencie kiedy tego potrzebujemy, ale wtedy kiedy juz jest po akcji. Tak zwane puste przebiegi. Z calego sezonu pamietamy go jedynie z wrzutek z rogow i wykonywanych wolnych. W akcjach szybkiej wymiany pomiedzy 2, 3 -ma naszymi pilkarzami niestety zawodzil, najczesciej psul,nie wychodzil na pozycje, zwalnial lub tracil pilke kiwka lub niedokladnym podaniem. Po stracie rzadko wracal za pilkarzem. Zbyt rzadko tez wspomagal obroncow.To fakty. Ale to, ze zostaje w Odrze to uwzam za dobra wiadomosc, bo licze na to, ze Ditmar jeszcze z niego wyciagnie to co w nim najlepsze. Pilkarz ma wplyw na szatnie jako jeden z najbardziej doswiadczony. Gdy zacznie biegac produktywnie, bedzie dobrze. Biegac dla biegania po lini autowej nie ma sensu wiekszego i zero korzysci, nic z tego nie wynikalo. Podsumowujac calosc sezonu Janusa, to skuteczne wykonywanie stalych fragmentow, no i ten NAJWAZNIEJSZY KARNY ktory uratowal Nam lige. Jeszcze raz dzieki Janus !!

No i w porządku, miejmy nadzieję że chłopaki będą wartością dodaną.
Super, że Arek zostaje, dwa sezony może jeszcze u nas pośmigać w ataku.
Na moje oko, to brakuje nam solidnego środkowego obrońcy którego pewnie nie ściągniemy mając ich 4 w kadrze(Wypych nie przekonuje a Konrad Kostrzycki... Każdy widział) Podstawowy duet mamy bardzo przyzwoity.
I lewe skrzydło gdzie nie mamy nikogo za Janusa, który młodszy nie będzie i fajnie gdyby ktoś perspektywiczny dostawał szansę.

icemaneq pisze:
poniedziałek, 10 sierpnia 2020, 9:17
Kostrzycki akurat z Grudziądzem bardzo solidnie zagrał, może jednak warto dać mu szanse :)
Kostrzycki jest solidny w grze głową (wybić piłkę z pola karnego). Ale w grze jeden na jeden to jest dramat ... Przy jego warunkach fizycznych i motoryce to jest już nie do nadrobienia. Jest bardzo wolny na trzech pierwszych krokach. Każdy go objeżdża jak chce. Było to widoczne w kilku meczach. Choćby dwie sytuacje z meczu w Bielsku.