Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2019/2020. Runda jesienna. Spekulacje, transfery
151Bartosz Bida młody napastnik odchodzi z Wigier może u nas by się spełnił bo ostatnio ważne bramki strzelał.
Średnią w drużynie jest to 8 tysięcy, ale z premiami. Nikt nie zarabia mniej niż 4k z podstawy (z liczących się zawodników), ale też jest chyba tylko dwóch, którzy mają więcej niż 13k podstawy. Odra płaci mało na tle ligi, choć to się trochę zmieniło po zaciągu Rumaka.LooZ^ pisze: wtorek, 28 maja 2019, 21:01 Oj... ;)))
Nie jestem na bieżąco, ale nie sądzę, aby ktokolwiek był w naszej drużynie za mniej niż 8k na rękę (podstawy, a jeszcze kasa za "plac"), a pensje od 15k w górę już dawno nie są w Odrze czymś wyjątkowym i jeśli miałbym typować to wymieniłbym 4-5 piłkarzy którzy mają przynajmniej tyle.
2,5k na rękę to nie miał nikt już w 2 lidze, a i w 3 to pewnie garstka.
Widziałem trzy kontrakty, na 6, 7 i 10k podstawy netto. O generalnej sytuacji kontraktowej słyszałem od jednego zawodnika.LooZ^ pisze: środa, 29 maja 2019, 13:55 Ciekawe skąd takie różnice w naszych informacjach, ale absolutnie nie mogę się zgodzić ;) Wedle mej najlepszej wiedzy od dawna nikt nie zarabia 4k, co umówmy się - byłoby kwotą śmieszną na tę ligę (Kotwica Kołobrzeg potrafiła płacić okolice 10k na rękę). Nie pasuje to nawet w kontekście % udziału kosztów 1 drużyny względem przychodów (które i tak są zaniżane).
To jaki problem ma.Niech się spotka z Wójcikiem i się pożegnają.Każdy widzi że ten projekt nie ma sensu.LooZ^ pisze: czwartek, 30 maja 2019, 22:12 Za wysoka liga, weźmie kogoś z 2 ;))
Swoją drogą z dwóch ogólnopolskich źródeł dostałem dzisiaj info, że trener Rumak bardzo brzydko o Odrze mówi w środowisku i ogólnie to by bardzo chętnie odszedł.
może by i odszedł, ale sam dobrze wie że nikt go chcieć nie będzie. ile nie prowadził drużyny zanim trafił d Odry? prawie dwa lata? dla niego Odra to dojna krowa, i dopóki daje mleko, będzie ciągnął jak najdłużejLooZ^ pisze: czwartek, 30 maja 2019, 22:12 Za wysoka liga, weźmie kogoś z 2 ;))
Swoją drogą z dwóch ogólnopolskich źródeł dostałem dzisiaj info, że trener Rumak bardzo brzydko o Odrze mówi w środowisku i ogólnie to by bardzo chętnie odszedł.