Bardzo ważne spotkanie z Garbarnią w Krakowie. Gospodarze, aby w ogóle myśleć o utrzymaniu w I lidze muszą bezwzględnie wygrać. Jednak u siebie Garbarnia zdobyła ledwie 8 punktów (w 14 meczach). Czyli średnio nieco ponad 0,5 pkt na mecz.
Odra z wyjazdów przywiozła punktów 12. Nieznacznie lepszy bilans.
Zatem remis ze wskazaniem na Odrę? Bukmacherski X2.
Re: #29 - Garbarnia Kraków - Odra Opole (sb. 20.04, g.13)
3Jak pojadą przespacerować się po murawie Stadionu Miejskiego w Krakowie to ich wygarbują. Garbarnia wbrew miejscu w tabeli wypracowuje sobie sytuacje strzeleckie. Ich wykończenie pozostawia wiele do życzenia. No ale gdy przyjeżdża druga najsłabsza obrona Fortuna ligi... tfu, na psa urok.
4Żeby znowu slow trenera nie bylo ze zle w mecz weszlismy jak po meczach w Chojnicach. Lodzi.Niecieczy czy z Katowicami
5Mam nadzieję że piłkarze Odry oglądali wczorajszy mecz Manchester City – Tottenham i zobaczyli jak trzeba zap....ć na boisku przez 90+ minut.
6Mając w perspektywie środowy mecz z Mielcem trzeba wygrać w Krakowie i przybliżyć się do utrzymania. W PJS jesteśmy na trzecim miejscu ale Moder i Szota nie mają dodanych pkt za reprezentację, ktoś wie dlaczego ?
7Jaka jest nagroda za 3 miejsce? Tak jak było w poprzednim roku - 1,1 mln?
8a to ciekawe, szukam informacji odnośnie puli nagród na ten sezon i nigdzie takowej nie mogę znaleźć...wijamurzyn pisze: piątek, 19 kwietnia 2019, 9:54 Jaka jest nagroda za 3 miejsce? Tak jak było w poprzednim roku - 1,1 mln?
druga sprawa to chyba w przypadku, kiedy Wigry się nie utrzymają wtedy powinniśmy wskoczyć na 2 miejsce(?)
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być
9Tabela poniżej. I tak, jeśli Wigry spadną, to Odra awansuje miejsce wyżej w PJS, jeśli się utrzyma.Szyman pisze: piątek, 19 kwietnia 2019, 12:50a to ciekawe, szukam informacji odnośnie puli nagród na ten sezon i nigdzie takowej nie mogę znaleźć...wijamurzyn pisze: piątek, 19 kwietnia 2019, 9:54 Jaka jest nagroda za 3 miejsce? Tak jak było w poprzednim roku - 1,1 mln?
druga sprawa to chyba w przypadku, kiedy Wigry się nie utrzymają wtedy powinniśmy wskoczyć na 2 miejsce(?)
10Na najsłabszą ekipę w lidze z jednym napastnikiem :/
13Czytając relację internetową to mam wrażenie ze Garbarnia mądrze się broni i to oni przed samą przerwą mogli strzelić nam bramkę.
16Dwie najgorsze defensywy na 0 coś niesamowitego 😀
17Zostaje 5 meczów, z czego 3 to spotkania z mocnymi zespołami (Stal, Podbeskidzie, ŁKS). Pozostaje liczyć na zwycięstwa z Bytovią i Wartą.
18Byłem... I nie dało sie tego oglądać... W A klasie jest lepszy pomysł na gre..
19...i dwoma walczącymi o życie.wijamurzyn pisze: sobota, 20 kwietnia 2019, 12:55 Zostaje 5 meczów, z czego 3 to spotkania z mocnymi zespołami (Stal, Podbeskidzie, ŁKS)...
Alez te dwa ostatnie mecze zostały spieprzone!
Ostatnio zmieniony sobota, 20 kwietnia 2019, 13:23 przez zebro, łącznie zmieniany 1 raz.
20Dla pocieszenia, Milanu też nie da się oglądać :)OdraOzimek pisze: sobota, 20 kwietnia 2019, 13:12 Byłem... I nie dało sie tego oglądać... W A klasie jest lepszy pomysł na gre..
ODRA OPOLE 1945
21Wiedzieliśmy, że Garbarnia to trudny, dobrze zorganizowany przeciwnik. Nie ma w dzisiejszej piłce łatwych drużyn. To na pewno mecz który dużo nas nauczy i pozwoli wyciągnąć wnioski na przyszłość. Jak nie można wygrać, to trzeba zremisować.
Eh ;)
Eh ;)
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
22Jestem ciekaw czy w klubie zdają sprawę z tego że za tydzień możemy być w czarnej dupie? Środa-Stal,sobota-Warta.
23Smutna prawda jest taka ze po kilku ju sezonach emocji zwiazanych z pięciem sie w drabince lig dotarlismy do miejsca gdzie jesli nie zrobimy kroku w wszystkich obszarach (organizacja, mentalnosc, kasa..) to nic wiecej nie osiągniemy. W najlepszym przypadku będziemy jak gks przez 15 lat co sezon zapowiadac walke o es aby ostatecznie co sezon bronić sie przed spadkiem. W gorszym scenariuszu spadniemy do 2 (jak nie wtym sezonie, to jak sie nic nie zmieni w kolejnych) i tam ugrzeznieny na lata. Jest Jescze najczarniejszy scenariusz ze po spadku wszystko sie rozpierdoli i zmowu beda derby ze swora.
Doceniam wklad obecnego zarządu (a wlaciwie taty zarzadu) w rozwoj klubu ale albo walczymy o wyzsze cele i staramy się rozwijac na wszystkich plaszczyznach albo nie obiecujemy zlotych gor, kupujemy sklad na 2 ligę i bawimy sie w wielką piłkę na miare swoich mozliwosci.
Doceniam wklad obecnego zarządu (a wlaciwie taty zarzadu) w rozwoj klubu ale albo walczymy o wyzsze cele i staramy się rozwijac na wszystkich plaszczyznach albo nie obiecujemy zlotych gor, kupujemy sklad na 2 ligę i bawimy sie w wielką piłkę na miare swoich mozliwosci.
24"tata zarzadu" - padłem:D
Co do wypowiedzi zgoda - jak słyszałem zapowiedzi o ekstraklasie za kilka lat, to pytałem o ścieżkę dojścia. Taka nie istnieje, tak jak się spodziewałem to po prostu bezsensowna gadanina. Przy czym nawet przy organizacji jak szkolnym kółku sportowym dałoby się pewnie pociągnąć kilka lat w 1 lidze. Z reguły trafi się zawsze jakaś awansujaca przypadkowo garbarnia i bankrutujacy stomil, którzy będą mocniejszym kandydatem do spadku.
Co do wypowiedzi zgoda - jak słyszałem zapowiedzi o ekstraklasie za kilka lat, to pytałem o ścieżkę dojścia. Taka nie istnieje, tak jak się spodziewałem to po prostu bezsensowna gadanina. Przy czym nawet przy organizacji jak szkolnym kółku sportowym dałoby się pewnie pociągnąć kilka lat w 1 lidze. Z reguły trafi się zawsze jakaś awansujaca przypadkowo garbarnia i bankrutujacy stomil, którzy będą mocniejszym kandydatem do spadku.
25Z tą kasą nie przesadzajcie... Obecnie kadra do gry to jakichś 17-18 piłkarzy (bo kontuzje i kartki), sztab 1 drużyny to 12-13 osób, z czego Rumak i Becella zarabiają naprawdę duże pieniądze i byłyby to duże pieniądze też w Ex. Do tego klub chwalił się takimi przychodami, które kwalifikują nas gdzieś w TOP4 ligi. To serio nie o kasę chodzi...
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.