Re: #29 - Garbarnia Kraków - Odra Opole (sb. 20.04, g.13)

8
wijamurzyn pisze: piątek, 19 kwietnia 2019, 9:54 Jaka jest nagroda za 3 miejsce? Tak jak było w poprzednim roku - 1,1 mln?
a to ciekawe, szukam informacji odnośnie puli nagród na ten sezon i nigdzie takowej nie mogę znaleźć...

druga sprawa to chyba w przypadku, kiedy Wigry się nie utrzymają wtedy powinniśmy wskoczyć na 2 miejsce(?)
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być

9
Szyman pisze: piątek, 19 kwietnia 2019, 12:50
wijamurzyn pisze: piątek, 19 kwietnia 2019, 9:54 Jaka jest nagroda za 3 miejsce? Tak jak było w poprzednim roku - 1,1 mln?
a to ciekawe, szukam informacji odnośnie puli nagród na ten sezon i nigdzie takowej nie mogę znaleźć...

druga sprawa to chyba w przypadku, kiedy Wigry się nie utrzymają wtedy powinniśmy wskoczyć na 2 miejsce(?)
Tabela poniżej. I tak, jeśli Wigry spadną, to Odra awansuje miejsce wyżej w PJS, jeśli się utrzyma.
Załączniki
5cb87f12833f5_p.jpg 5cb87f12833f5_p.jpg Przejrzano 15253 razy 24.65 KiB

23
Smutna prawda jest taka ze po kilku ju sezonach emocji zwiazanych z pięciem sie w drabince lig dotarlismy do miejsca gdzie jesli nie zrobimy kroku w wszystkich obszarach (organizacja, mentalnosc, kasa..) to nic wiecej nie osiągniemy. W najlepszym przypadku będziemy jak gks przez 15 lat co sezon zapowiadac walke o es aby ostatecznie co sezon bronić sie przed spadkiem. W gorszym scenariuszu spadniemy do 2 (jak nie wtym sezonie, to jak sie nic nie zmieni w kolejnych) i tam ugrzeznieny na lata. Jest Jescze najczarniejszy scenariusz ze po spadku wszystko sie rozpierdoli i zmowu beda derby ze swora.

Doceniam wklad obecnego zarządu (a wlaciwie taty zarzadu) w rozwoj klubu ale albo walczymy o wyzsze cele i staramy się rozwijac na wszystkich plaszczyznach albo nie obiecujemy zlotych gor, kupujemy sklad na 2 ligę i bawimy sie w wielką piłkę na miare swoich mozliwosci.

24
"tata zarzadu" - padłem:D

Co do wypowiedzi zgoda - jak słyszałem zapowiedzi o ekstraklasie za kilka lat, to pytałem o ścieżkę dojścia. Taka nie istnieje, tak jak się spodziewałem to po prostu bezsensowna gadanina. Przy czym nawet przy organizacji jak szkolnym kółku sportowym dałoby się pewnie pociągnąć kilka lat w 1 lidze. Z reguły trafi się zawsze jakaś awansujaca przypadkowo garbarnia i bankrutujacy stomil, którzy będą mocniejszym kandydatem do spadku.

25
Z tą kasą nie przesadzajcie... Obecnie kadra do gry to jakichś 17-18 piłkarzy (bo kontuzje i kartki), sztab 1 drużyny to 12-13 osób, z czego Rumak i Becella zarabiają naprawdę duże pieniądze i byłyby to duże pieniądze też w Ex. Do tego klub chwalił się takimi przychodami, które kwalifikują nas gdzieś w TOP4 ligi. To serio nie o kasę chodzi...
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.