Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2018/19. Runda wiosenna. Spekulacje, transfery

302
W sumie zabawne. Bardzo antypatyczna Pani Policjantka (nie pozdrawiam) poinformowała mnie, że Pan Juszczyk zgłosił, że "atakuje go od rana na facebooku".

Tak. De facto potwierdził mi to nawet Prezes Wójcik.

Spójrzmy.
Nie bardzo rozumiem. Wczoraj ktoś z klubu napisał, że wysłanie pracownika na obóz z piłkarzami jest za drogie i klubu na to nie stać. Dzisiaj klub chwali się, że w 2018 zarobił 2mln pln więcej. Nie bardzo rozumiem.

Jaki budżet musi mieć klub, aby klub było "stać" na to? 10mln? 50mln? Czemu kluby z dużo mniejszymi budżetami (i lepszą pozycją sportową swoją drogą) stać żeby wysłać z piłkarzami 2-3 osoby?
Nie bardzo rozumiem. Byłem na 99% spotkań z Zarządem od roku 2005 i wiele to nie przyniosło. Tak samo gładkie i nic nie mówiące słowa jak wczoraj.

Jeśli klub jest "dobrze zarządzany" i przy wzroście przychodów o 3,8mln w dwa lata (głównie dzięki wpływom miasta i sponsorów ligi), nie znalazły się w tych 4 milionach pieniądze na zabezpieczenie obecności medialnej pracowników klubu na obozach (bo to przecież nie pierwszy taki obóz) to raczej mam inne zdanie na temat tego czym jest dobrze zarządzanie.

Bez odbioru, bo nie bardzo o czym mam dyskutować z nowymi pracownikami klubu którzy większego pojęcia nie mają o czymkolwiek.
Hm..
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

305
LooZ^ pisze: czwartek, 14 lutego 2019, 20:54 W sumie zabawne. Bardzo antypatyczna Pani Policjantka (nie pozdrawiam) poinformowała mnie, że Pan Juszczyk zgłosił, że "atakuje go od rana na facebooku".
o chuj XDD
i co, przyjechali na fejsbuka?

no nic. Mój entuzjazm związany z przyjściem rumaka zjechał do poziomu zero i wręcz szoruje po dnie. Jeśli faktycznie lwia część budżetu jest przepierdalana przez 1 drużynę (a raczej rumak&co) to coś kwestia czasu aż to szambo wybije.

306
To w sumie zabawne.

Jest sobie jakiś Pan który jest w tym klubie "od wczoraj" i "zaraz" go tu nie będzie. Rzuca oskarżenia o składanie gróźb karalnych w stronę członka Stowarzyszenia który jest nim nieprzerwanie od 10 lat (a mowa tylko o aktualnym stowarzyszeniu), bo go po prostu zakładał. Nie ma na to dowodów (wbrew temu co pisze), bo ich po prostu mieć nie może, bo żadne groźby nie miały miejsca.

Co robi Zarząd?
Konfrontuje zeznania? Czeka na analizę prawników? Na podjęcie kroków prawnych z oskarżenia cywilnego?

Nie, nie - zapowiada, że "wyciągnie konsekwencje" wobec "skandalicznego zachowania". Oj nieładnie Panowie z Zarządu, nieładnie.

310
Miałem właśnie telefon z lokalnego medium na temat "ataku".

Podsumujmy.

- klub nie pisze o 1,5mln z miasta;
- klub nie wrzuca podsumowania spotkania z kibicami;
- klub wrzuca info o "ataku" którego nie było i chętnie dyskutuje o tym z mediami;
- klub nie wrzuca info o ataku na klubowe social media;

Czy wy w ogóle ogarniacie ten absurd?

316
LooZ^ pisze: piątek, 15 lutego 2019, 14:08 Szkoda, że nie o takie głośne akcje marketingowe mi chodziło...
no nie, ale patrz - tyle o to walczyłeś więc jakiś krok do przodu jest ;)
teo pisze: łooooo jacieżkurwapierdole co tu się...
jebaniutki ten nasz nowy dyrektor, umie w markieting ( ͡° ͜ʖ ͡°)
"pracuje" ponoć od lipca, przy jego zaangażowaniu i byciu dyrektorem od spraw niczego, raczej nie zdąży do kolejnego lipca popracować
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być

318
Ktoś tu ma serio jakieś poważne problemy.

"Ponad 2 intensywne godziny merytorycznej, intensywnej dyskusji w pigułce. Dziękujemy za obecność podczas historycznego - pierwszego otwartego, dedykowanego spotkania Zarządu i Dyrekcji Odry Opole z Kibicami Niebiesko-Czerwonych! 🔵🔴"

historycznego?
pierwszego?

To te dziesiątki spotkań z zarządem na których byłem przez 24 lata swojej kibicowskiej obecności przy Oleskiej to czym były?

320
Dwie rzeczy rzuciły mi się w oczy jak to czytałem.
1. Dyrektor marketingu chwali się... wzrostem wydatków na marketing!:) W każdej normalnej firmie taką osobę rozlicza się za efekty - czyli ile osiąga i jakim kosztem to robi (gdyby pan Damian to czytał: im mniej, tym lepiej).
2. Wójcik żali się, że Raków podbierał sponsorów, których już prawie mieliśmy. W wolnym tłumaczeniu: Raków ma bardziej efektywny i po prostu lepszy zarząd. Bo przypominam, że Raków jest w tej samej lidze co my.

Założę się, że w klubie nie mają sobie nic do zarzucenia w tym zakresie, tylko naprawdę uważają, że się pochwalili. Ten klub potrzebuje SSA i wymiany kadr jak tlenu.

Aż się nakręciłem na kolejne spotkanie (piszą że się odbędą!). Jeżeli tylko odbędzie się w jakiś weekend - przyjadę. A jeżeli nie, przygotuję listę pytań i poproszę jakiegoś znajomego żeby w moim imieniu je zadał.

325
Dyrektor Marketingu jeżeli w ogóle można go tak nazwać to jedna wielka pomyłka po ostatnich meczach(po za tym z Rakowem) nie widać wzrostu frekwencji czy prezes Wójcik śpi bo ten dyrektor to najlepszy jest w nic nie robieniu. Dostali fundusze to chociaż niech jakieś bilbordy będą ze reklamą meczu. Pod względem marketingowym taki Ruch Chorzów czy GKS Tychy nas pożera u nich są materiały ze zgrupowań, sparingów, live . A U NAS CO JEST GÓWNO! ;c