Przedostatnia kolejka i wyjazd do Tych. Chyba wszyscy chcemy aby ten sezon się zakończył.
GKS Tychy ma jeszcze matematyczne na awans do Ekstraklasy ale są one wręcz iluzoryczne. Mimo to jest faworytem tego meczu.
Cała kolejka w niedzielę, o 12:45.
Re: 33. k.: GKS Tychy - Odra Opole (nd. 27.05, g.12:45)
2Mecz ewidentnie 'nie grzeje' kibiców, ale jedna rzecz jest jeszcze ważna - miejsce w PJS. Obecnie mamy 9, które przy obecnej tabeli dałoby nam 400 tys. Jedyną drużyną, która jest w stanie nam zagrozić jest tracąca do nas 81 pkt Chojniczanka. Sądząc po składach - status quo. 3 młodzieżowców punktujących w Chojniczance vs 2 naszych punktujących, w tym Kowalski, który liczy się za dwóch (Czyżycki już nie wypełni limitu 5 meczów, po których liczy się punkty). Dodatkowo na ławce po jednym piłkarzu który może punktować z obu stron (Żagiel u nas, Ryczkowski u nich).
3, Żagiel wszedł właśnie na boisko więc trochę punktów uciuła. A co do Czyżyka, nie wystarczą 3 mecze?
7Wrzućcie na luz, my już na wakacjach. W kuluarach mówi się, że w Odrze rewolucja będzie w lecie, może odejść nawet połowa składu, część piłkarzy już teraz wie, że Rumak nie da im szansy. Może ze 2-3 piłkarzy walczy jeszcze o kontrakt na przyszły sezon.
My plan na ten mecz wykonaliśmy - przewaga w PJS nad Chojniczanką urosła do 113 pkt. Przy prawidłowości moich obliczeń i założeniu, że Chojniczanka na ostatni mecz o nic wyjdzie całą dostępną 4 młodzieżowców, to aby utrzymać miejsce Odra w meczu z Olimpią musi zebrać minimum 248 pkt (=90 minut Kowalskiego i 68 innego Maćczaka/Żagla). Zobaczymy jeszcze kto spadnie, bo przy dobrym wietrze nawet 600 tys wpadnie, a to nie jest mała kwota dla klubu, uwierzcie.
My plan na ten mecz wykonaliśmy - przewaga w PJS nad Chojniczanką urosła do 113 pkt. Przy prawidłowości moich obliczeń i założeniu, że Chojniczanka na ostatni mecz o nic wyjdzie całą dostępną 4 młodzieżowców, to aby utrzymać miejsce Odra w meczu z Olimpią musi zebrać minimum 248 pkt (=90 minut Kowalskiego i 68 innego Maćczaka/Żagla). Zobaczymy jeszcze kto spadnie, bo przy dobrym wietrze nawet 600 tys wpadnie, a to nie jest mała kwota dla klubu, uwierzcie.
8Piłkarze sami sobie piszą rekomendacje dla przyszłych pracodawców. Niektórzy grali już w pierwszej lidze, a później szukali klubu niżej. Widać dlaczego. Na jesień broniliśmy się całym zespołem i udawało się wydrzeć punkty. Teraz gramy otwarty futbol i jest dramat.
9Zastanawiam się, jakby to wyglądało kiedy przegralibyśmy w Bielsku z Podbeskidziem. Czekałby nas mecz o uniknięcie barażu. Słabo, bo przegrywamy wszystko jak leci. Wyjazdy, domowo. Dramat. Niech to się skończy.
ODRA OPOLE 1945
10Chyba 5 razy zabierałem się za napisanie czegoś, ale w sumie jakie to ma znaczenie? Wiosna to kompromitacja i niech się to jak najszybciej skończy. I bardzo czekam na to letnie wietrzenie szatni.
11Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
12Dlaczego konferencja na naszym kanale Youtube trwa 2:23 I są tam wypowiedzi dwóch trenerów. A ta sama konferencja na kanale Youtube GKS Tychy ponad 11 minut z czego ponad 6 minut z trenerem Rumakiem?
13Dobre pytanie. Wyjaśnię to.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
14Po szybkiej dyskusji - przyjęliśmy formę bardziej reporterską z konferencji, starając się potem opracować te rzeczy dodatkowe do osobnych artykułów na stronę - w skrócie - te pytania i odpowiedzi znajdziecie jutro/pojutrze jako osobny tekst. Trener Rumak nie lubi rozmawiać z mediami (nawet klubowymi) przez telefon, więc jego dostępność też jest inna niż trenera Smyły, który lubił sobie pogadać zawsze i wszędzie ;) (nie czynię z tego zarzutu) z czym też musimy się mierzyć.
W tym wypadku chyba faktycznie warto było puścić od razu całość, jutro powinna być wrzucona.
W tym wypadku chyba faktycznie warto było puścić od razu całość, jutro powinna być wrzucona.
15Ilu kibicow Odry odwiedzilo Tychy ? Wiem, ze godnie prezentowali Odre, ale nie wiem w jakiej ilosci. To chyba nie jest sekret
17Nie zly wynik na trybunach, na boisku tragedia
19Gdzie? ;)
2090minut w komentarzach, nie ma tego bardzo duzo ale kilka milych opini sie znalazlo :)
http://www.90minut.pl/news/287/news2870 ... ra-O-.html
http://www.90minut.pl/news/287/news2870 ... ra-O-.html
haliatus - 27 maja 2018, 21:36:18 - *.dynamic.chello.pl
szacunek dla kibiców Odry...porządny doping przez cały meczhbez bluzgów i mięcha,mimo ze drużyna sie nie popisała
Gks T. - 27 maja 2018, 22:21:38 - *.95.204.27
Kibice Odry doping na plus na stadionie, byłem też na dworcu PKP jak odjeżdżali specjalnym pociągiem, sam przemarsz i zachowanie bez zastrzeżeń, więcej takich ekip w Tychach bo piłka dla kibiców...
Ale mnie dziś zaimponował nasz sektor, mimo niższej frekwencji dobry doping nonstop. Super.
kora - 27 maja 2018, 22:05:58 - *.dynamic.chello.pl
Brawo GKS ,bolesna porażka z Rakowem nie poszła na marne wypykali Odrę aż miło było patrzeć.Dobry mecz znowu rozegrał Paweł Kaczmarczyk powinien zostać w Tychach.Jan Biegański też dobrze się zaprezentował.Przyjemnie było na trybunach, dobry doping z jednej i drugiej strony
21Powazni kibice Odry nie czytaja komentarzy na 90 min ;)
22Nie chce nic pisac ale 90minut podaje praktycznie najszybciej rozne wiadomosci, a Ty mi sie kojarzysz z Borubarem z 90minut od dluzszego czasusnajper pisze: poniedziałek, 28 maja 2018, 12:43 Powazni kibice Odry nie czytaja komentarzy na 90 min ;)
23Ty największy komentator na 90minut haha. Człowieku weź się już nie pogrążaj, bo z każdym postem udowadniasz ze zasługujesz na miano pośmiewiska forumowegosnajper pisze: poniedziałek, 28 maja 2018, 12:43 Powazni kibice Odry nie czytaja komentarzy na 90 min ;)
24Czytaj ze zrozumieniem, bo pograzasz sie sam w sobie. Dodalem usmiech, bo wielu kibiców uwaza, ze komentujacy na 90 nie maja wiele pojecia o piłce I piłkarzach. Oczywiscie ja lubie korzystać z tego forum. Teraz chesz zablysnac, ale nie rozumiem co czytasz. Zwykła ironia z mojej strony. Mama ci to wytlumaczy.jojo pisze: poniedziałek, 28 maja 2018, 19:06Ty największy komentator na 90minut haha. Człowieku weź się już nie pogrążaj, bo z każdym postem udowadniasz ze zasługujesz na miano pośmiewiska forumowegosnajper pisze: poniedziałek, 28 maja 2018, 12:43 Powazni kibice Odry nie czytaja komentarzy na 90 min ;)
25https://www.youtube.com/watch?v=feHWqVBwudo
Skrót meczu za telewizją klubową GKSu. Do piłkarzy z niesamowitym zjazdem formy na wiosnę (przypominam: Niziołek i Wodecki) trzeba niestety dopisać Bodziocha. Nie widziałem całego meczu, ale po filmiku widać, że dał się ogrywać jak dziecko. Ze stoperami w takiej formie (Bodzioch, Kowalski, Cverna, praktycznie niegrający Baran) nie dziwne, że mamy za sobą taką rundę, będąc najgorszym zespołem w lidze (zebrane ledwie 8 pkt). Wierzę, że Bodzioch się ogarnie, bo on jedyny pokazał wcześniej, że dorasta do 1 ligi, ale wzmocnienie tej pozycji wręcz palące, nawet bardziej niż na pozycji napastnika.
Skrót meczu za telewizją klubową GKSu. Do piłkarzy z niesamowitym zjazdem formy na wiosnę (przypominam: Niziołek i Wodecki) trzeba niestety dopisać Bodziocha. Nie widziałem całego meczu, ale po filmiku widać, że dał się ogrywać jak dziecko. Ze stoperami w takiej formie (Bodzioch, Kowalski, Cverna, praktycznie niegrający Baran) nie dziwne, że mamy za sobą taką rundę, będąc najgorszym zespołem w lidze (zebrane ledwie 8 pkt). Wierzę, że Bodzioch się ogarnie, bo on jedyny pokazał wcześniej, że dorasta do 1 ligi, ale wzmocnienie tej pozycji wręcz palące, nawet bardziej niż na pozycji napastnika.