Re: 33. k.: GKS Tychy - Odra Opole (nd. 27.05, g.12:45)

2
Mecz ewidentnie 'nie grzeje' kibiców, ale jedna rzecz jest jeszcze ważna - miejsce w PJS. Obecnie mamy 9, które przy obecnej tabeli dałoby nam 400 tys. Jedyną drużyną, która jest w stanie nam zagrozić jest tracąca do nas 81 pkt Chojniczanka. Sądząc po składach - status quo. 3 młodzieżowców punktujących w Chojniczance vs 2 naszych punktujących, w tym Kowalski, który liczy się za dwóch (Czyżycki już nie wypełni limitu 5 meczów, po których liczy się punkty). Dodatkowo na ławce po jednym piłkarzu który może punktować z obu stron (Żagiel u nas, Ryczkowski u nich).

7
Wrzućcie na luz, my już na wakacjach. W kuluarach mówi się, że w Odrze rewolucja będzie w lecie, może odejść nawet połowa składu, część piłkarzy już teraz wie, że Rumak nie da im szansy. Może ze 2-3 piłkarzy walczy jeszcze o kontrakt na przyszły sezon.

My plan na ten mecz wykonaliśmy - przewaga w PJS nad Chojniczanką urosła do 113 pkt. Przy prawidłowości moich obliczeń i założeniu, że Chojniczanka na ostatni mecz o nic wyjdzie całą dostępną 4 młodzieżowców, to aby utrzymać miejsce Odra w meczu z Olimpią musi zebrać minimum 248 pkt (=90 minut Kowalskiego i 68 innego Maćczaka/Żagla). Zobaczymy jeszcze kto spadnie, bo przy dobrym wietrze nawet 600 tys wpadnie, a to nie jest mała kwota dla klubu, uwierzcie.

14
Po szybkiej dyskusji - przyjęliśmy formę bardziej reporterską z konferencji, starając się potem opracować te rzeczy dodatkowe do osobnych artykułów na stronę - w skrócie - te pytania i odpowiedzi znajdziecie jutro/pojutrze jako osobny tekst. Trener Rumak nie lubi rozmawiać z mediami (nawet klubowymi) przez telefon, więc jego dostępność też jest inna niż trenera Smyły, który lubił sobie pogadać zawsze i wszędzie ;) (nie czynię z tego zarzutu) z czym też musimy się mierzyć.

W tym wypadku chyba faktycznie warto było puścić od razu całość, jutro powinna być wrzucona.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

20
90minut w komentarzach, nie ma tego bardzo duzo ale kilka milych opini sie znalazlo :)

http://www.90minut.pl/news/287/news2870 ... ra-O-.html
haliatus - 27 maja 2018, 21:36:18 - *.dynamic.chello.pl
szacunek dla kibiców Odry...porządny doping przez cały meczhbez bluzgów i mięcha,mimo ze drużyna sie nie popisała
Gks T. - 27 maja 2018, 22:21:38 - *.95.204.27
Kibice Odry doping na plus na stadionie, byłem też na dworcu PKP jak odjeżdżali specjalnym pociągiem, sam przemarsz i zachowanie bez zastrzeżeń, więcej takich ekip w Tychach bo piłka dla kibiców...
Ale mnie dziś zaimponował nasz sektor, mimo niższej frekwencji dobry doping nonstop. Super.
kora - 27 maja 2018, 22:05:58 - *.dynamic.chello.pl
Brawo GKS ,bolesna porażka z Rakowem nie poszła na marne wypykali Odrę aż miło było patrzeć.Dobry mecz znowu rozegrał Paweł Kaczmarczyk powinien zostać w Tychach.Jan Biegański też dobrze się zaprezentował.Przyjemnie było na trybunach, dobry doping z jednej i drugiej strony

24
jojo pisze: poniedziałek, 28 maja 2018, 19:06
snajper pisze: poniedziałek, 28 maja 2018, 12:43 Powazni kibice Odry nie czytaja komentarzy na 90 min ;)
Ty największy komentator na 90minut haha. Człowieku weź się już nie pogrążaj, bo z każdym postem udowadniasz ze zasługujesz na miano pośmiewiska forumowego
Czytaj ze zrozumieniem, bo pograzasz sie sam w sobie. Dodalem usmiech, bo wielu kibiców uwaza, ze komentujacy na 90 nie maja wiele pojecia o piłce I piłkarzach. Oczywiscie ja lubie korzystać z tego forum. Teraz chesz zablysnac, ale nie rozumiem co czytasz. Zwykła ironia z mojej strony. Mama ci to wytlumaczy.

25
https://www.youtube.com/watch?v=feHWqVBwudo

Skrót meczu za telewizją klubową GKSu. Do piłkarzy z niesamowitym zjazdem formy na wiosnę (przypominam: Niziołek i Wodecki) trzeba niestety dopisać Bodziocha. Nie widziałem całego meczu, ale po filmiku widać, że dał się ogrywać jak dziecko. Ze stoperami w takiej formie (Bodzioch, Kowalski, Cverna, praktycznie niegrający Baran) nie dziwne, że mamy za sobą taką rundę, będąc najgorszym zespołem w lidze (zebrane ledwie 8 pkt). Wierzę, że Bodzioch się ogarnie, bo on jedyny pokazał wcześniej, że dorasta do 1 ligi, ale wzmocnienie tej pozycji wręcz palące, nawet bardziej niż na pozycji napastnika.