Re: Herb Odry
52A jakim innym byś go zamienił? Czarnym, białym?
Żółty kolor w naszym herbie (w mojej opinii) nawiązuje do barw Opola.
53To jest lifting, który był bardzo potrzebny. Przyzwyczailiśmy się wszyscy do naszego herbu, ale on naprawdę był krzywy.
Przy czym ja mocno liczę na to, że jednak wrócimy kiedyś do ładnie narysowanego herbu z lat 60-tych.
Przy czym ja mocno liczę na to, że jednak wrócimy kiedyś do ładnie narysowanego herbu z lat 60-tych.
55- nowy font
- nowe kolory
- wyrysowany od zera kształt
- nowy orzeł
- symetria
- pas pod kątem 45 stopni;
https://media.giphy.com/media/3qs62clSm ... /giphy.gif
- nowe kolory
- nowy orzeł
- symetria
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
56Jak dla mnie, mimo tych wszystkich ulepszen, nasz herb stal sie brzydkiLooZ^ pisze:- nowy font
- nowe kolory
- nowy orzeł
- symetria
Lifting nie poszedl w dobra strone
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być
57Zmiany są kosmetyczne (bo takie miały być), a Wy piszecie że 'nagle' jest brzydki i zły. Bez przesady. Dla mnie jest ok, nie ma rewolucji, a to najważniejsze, a szczególarze i esteci są dopieszczeni, bo zmiany miały naprawić drobne graficzne błędy.
59Dla mnie osobiście zmiana na plus, estetycznie wygląda o wiele lepiej. Jest już w jakimś stopniu podobny do herbu, który był wcześniej pokazywany, ten tzw. "KOS".
60Zdecydowanie BIAŁYM, tak jak na starym herbie to, że ktoś się do czegoś przyzwyczaił to nie znaczy że nie należy tego zmieniać...Andrew pisze:A jakim innym byś go zamienił? Czarnym, białym?
61Nie jest nagle, tylko stal sie brzydki po liftingu, po tych wszystkich zmianach spodziewalem sie efektu wow a nie syndromu paryskiego a z tego wszystkiego na koniec okazuje sie ze stary, krzywy, kopniety herb byl ladniejszy wizualnie ot corespest pisze:Zmiany są kosmetyczne (bo takie miały być), a Wy piszecie że 'nagle' jest brzydki i zły. Bez przesady. Dla mnie jest ok, nie ma rewolucji, a to najważniejsze, a szczególarze i esteci są dopieszczeni, bo zmiany miały naprawić drobne graficzne błędy.
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
64Dokładnie, co więcej, uważam że jakby LooZ nie wkręcił sobie misji zmiany herbu i nie wypisał jego niedoskonałosci, to nikt by ich nie zauważył.Szyman pisze:Nie jest nagle, tylko stal sie brzydki po liftingu, po tych wszystkich zmianach spodziewalem sie efektu wow a nie syndromu paryskiego a z tego wszystkiego na koniec okazuje sie ze stary, krzywy, kopniety herb byl ladniejszy wizualnie ot corespest pisze:Zmiany są kosmetyczne (bo takie miały być), a Wy piszecie że 'nagle' jest brzydki i zły. Bez przesady. Dla mnie jest ok, nie ma rewolucji, a to najważniejsze, a szczególarze i esteci są dopieszczeni, bo zmiany miały naprawić drobne graficzne błędy.
Odra jest najważniejsza !
66Nie ma co się gorączkować, to po prostu kolejna wersja herbu w historii i się w końcu przyzwyczaimy a za kilka lat przy kolejnym odświeżeniu znowu komuś będzie podobał stary a innym nowy. Swoją drogą też żałuję, że nie zrezygnowano z żółtego koloru i nie powrócono do białego.zielu pisze:Dokładnie, co więcej, uważam że jakby LooZ nie wkręcił sobie misji zmiany herbu i nie wypisał jego niedoskonałosci, to nikt by ich nie zauważył.Szyman pisze:Nie jest nagle, tylko stal sie brzydki po liftingu, po tych wszystkich zmianach spodziewalem sie efektu wow a nie syndromu paryskiego a z tego wszystkiego na koniec okazuje sie ze stary, krzywy, kopniety herb byl ladniejszy wizualnie ot corespest pisze:Zmiany są kosmetyczne (bo takie miały być), a Wy piszecie że 'nagle' jest brzydki i zły. Bez przesady. Dla mnie jest ok, nie ma rewolucji, a to najważniejsze, a szczególarze i esteci są dopieszczeni, bo zmiany miały naprawić drobne graficzne błędy.
Nie, nie chcemy was tu!
To nasz kraj!
Nie nie chcemy was tu!
I nie cofniemy się!
To nasz kraj!
Nie nie chcemy was tu!
I nie cofniemy się!
67Kończąc temat z mojej strony - zmiany są tak małe, że gdyby klub zaczął powoli używać tego herbu, to 95% ludzi nie zwróciłoby uwagi.
68http://polskielogo.net/odra-opole/
Tutaj ciekawy materiał od autora. Jeszcze dzisiaj szerszy materiał na stronie oficjalnej.
Tutaj ciekawy materiał od autora. Jeszcze dzisiaj szerszy materiał na stronie oficjalnej.
69Tak sobie myślałem już wcześniej co by było gdyby autor nowego loga powrócił do barw z lat 60-70 i znalazłem odpowiedź na pytanie, które sam sobie zadałem.
Naprawdę ciekawa koncepcja.

70Bardzo podoba mi się nowy herb, jednak uważam, że biały zamiast żółtego pasowałby zdecydowanie lepiej.
71Tu jeszcze długi wywiad z Malickim - http://www.odraopole.pl/herb-odry-bedzi ... ia-wywiad/
72Wow...nie miałem pojęcia, że ta sama osoba jest autorem herbu mojej pierwszej ulubionej drużyny - Olimpii :) . Cieszą takie rzeczy :)