Nie miałem okazji zobaczyć meczu.
Jak ocenicie występ D. Matsui. Pasuje do drużyny, grając od 1 minuty?
Re: 10. k.: Odra Opole - Stal Mielec (sb. 23.09 g.12:45)
52Słabo , może z 2 podania do przodu reszta do tyłu i nie zawsze celnie. W 2 połowie był ale go nie było. Ogólnie to słaby występ w następnym meczu nie zagra
53Zostałeś trenerem, że już wiesz kto zagra, a kto nie?
Miał parę dobrych akcji i przynajmniej 2 bardzo celne wrzutki. W drugiej połowie słabiej.
Miał parę dobrych akcji i przynajmniej 2 bardzo celne wrzutki. W drugiej połowie słabiej.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
54Matsui grał "z głowa", sensownie operował piłką, ale z drugiej strony mam wrażenie, że zbyt zachowawczo i za mało do przodu. Niedokładności były, ale mam nadzieję, że wynikały tylko z braku rymu meczowego. Ogólnie występ +/-. Wiadomo, że oczekiwania wobec niego są większe.
55Dzisiaj też Daisuke miał znacznie trudniejsze zadanie, bo jest piłkarzem głównie bazującym na technice, a przy dzisiejszej murawie i pogodzie ciężko było mu zaprezentować swoje umiejętności. Mimo wszystko, uważam, że zagrał dobre spotkanie.
56Uważam że jak na piłkarza który miał rozgrywać akcję zdecydowanie było tego za mało. Wszedł Niziołek i więcej pokazał z przodu i przerzutów niż Japończyk. Dobrze mu życzę ale widząc jaka jest pogoda można było się spodziewać że wystawianie go w 1 składzie nie będzie dobrym pomysłem. Za mało do przodu a od podań do tyłu to mogą być Wepa i Habusta. Najgorzej dziś Żagiel niestety.
57Warto dodać bardzo skuteczną interwencję Daisuke pod koniec swojego czasu gry, gdy na wślizgu przejechał kawałek i przerwał groźną kontrę Stali. Miałem też wrażenie, że nie zawsze chciano mu podawać przez co nie mogł pokazać pełni umiejętności.
Odra jest najważniejsza !
58Z tego co piszecie jest za wcześnie, aby dokonać pełnej oceny.
Faktycznie przydałby się jakiś mecz na zwykłej, tj. nieprzemoczonej murawie. Ciekaw jestem szczególnie tej jego techniki.
Faktycznie przydałby się jakiś mecz na zwykłej, tj. nieprzemoczonej murawie. Ciekaw jestem szczególnie tej jego techniki.
59Co do Matsuiego, to tak jak pisał kolega wyżej. Ten gość to technik, a nie sprinter, w takich warunkach jak dzisiaj nie można się dziwić, że nie grał najlepiej. Faktem jest, że raz czy dwa naprawdę przerywał fajnie zapowiadające się kontry. Moim zdaniem powinien zostać jeszcze w podstawie na kolejny mecz. Po spotkaniu w Głogowie można będzie wystawić mu jakąś tam notę. Co do Filipa to, chyba najsłabiej dzisiaj wypadł, ale być może był to też skutek gry jednym skrzydłem, stroną, podczas pierwszej połowy. Tobi wykopywał piłę na prawą stronę, cała drużyna grała na prawym skrzydle/środku, a Filip dziś był ustawiony z lewej strony. Dostał może 3-4 piłki, ale to nie wystarczyło, żeby coś fajnego zrobić.
60Szkoda tylko, że mecz o takiej porze. Straszne pustki na trybunach. A śmiało mógł kandydować do meczu kolejki.
ODRA OPOLE 1945
61Pustki to raczej przez fatalną pogodę - cudów na tym stadionie nie będzie.
62Co się dzieje w Legnicy, że spotkanie opóźnione? Problemy z murawą, czy o co chodzi?
63Tak, malowali linie + sędziowie analizowali czy odwołać mecz.
U nas było od razu info, że Polsat nie zezwala na odwołanie meczu.
U nas było od razu info, że Polsat nie zezwala na odwołanie meczu.
6410 minuta i Miedź już przegrywa, Chojniczanka też straciła punkty, więc całkiem możliwe, że kolejkę rzeczywiście zakonczymy w roli lidera :)
65Spokojnie. U nas Miedź też zaczęła spotkanie od straconego gola :]wijamurzyn pisze:10 minuta i Miedź już przegrywa, Chojniczanka też straciła punkty, więc całkiem możliwe, że kolejkę rzeczywiście zakonczymy w roli lidera :)
66Przy takiej pogodzie i frekfencji mlyn mozna wystawic na krytej.dobry glosny dopiing gwarantowany.bo wiekszosc krytej dzisiaj to byly chlopaki z mlyna wlasnieLooZ^ pisze:Pustki to raczej przez fatalną pogodę - cudów na tym stadionie nie będzie.
67Odra Opole liderem I ligi po 10 kolejkach :)
ODRA OPOLE 1945
68Kurwa. Powiem tak - mam łzy w oczach. 2 lata temu spodziewałem się kolejnego kryzysu i ryzyka upadku. Teraz jesteśmy liderem 1 ligi. Niesamowite, kurwa, niesamowite.
69Smyla mi w mega zaimponowal. Zawsze mieli niedzielę i poniedziałek wolny, a teraz mają trening jutro.
70Ja to mam bekę z tych co już piszą na TT że Odra nie dostanie licencji na grę w ekstraklasie,matoły zapomniały że taka Sandecja przez cały sezon będzie grać w Niecieczy.Ale ja sie nie napalam na ekstraklasę bo 1 liga jest nieobliczalna,poprzedni sezon to potwierdził.Robić swoje a co ugramy to będzie nasze.
72Gdzie tak piszą? ;) Mnie jakiś pajca wkurwił pisaniem, że "pusty stadion", a całość "załatwiona przez Jakiego" ;)kornik pisze:Ja to mam bekę z tych co już piszą na TT że Odra nie dostanie licencji na grę w ekstraklasie,
73Jakis kibic Podbeskidzia tak napisał,jebać go.Ale też trzeba przyznać ze oprócz tych negatywnych komentarzy było ich mało,to też nas chwalą.Adam Delimat czy Piotr Wiśniewski fajnie napisali o nas po meczu.
74Panowie mieszkam za granicą, byłem ostatnio na meczu z Sosnowcem. Taka sytuacja zmusza mnie do myśli nad powrotem do ojczyzny, żeby móc co tydzień śledzić poczynania naszej ukochanej drużyny :)
75W sumie z jednej i z drugiej strony przesada - aż dwa dni wolnego chyba niepotrzebne, a też brak tego odpoczynku, w dodatku w niedzielę, nie jest zbyt korzystny.LooZ^ pisze:Smyla mi w mega zaimponowal. Zawsze mieli niedzielę i poniedziałek wolny, a teraz mają trening jutro.
Chłopaki powinni niedzielę spędzić właśnie odpoczywając, z żoną, dziećmi, a w poniedziałek wracać do pracy, takie jest przynajmniej moje zdanie :)