Re: 7. k.: Odra Opole - Chojniczanka Chojnice (sb. 02.09, g.15:00)

33
Bardzo dobry mecz, znów świetnie Bodzioch, Niziołek, Wodecki i Żagiel (w sumie wszyscy jak co mecz, mocni kandydaci do jedenastki 1 ligi), dodatkowo Weinzettel ze 2-3 interwencje klasy światowej. Pewnie dziś też Baran, dobre podłączenia się Winiarczyka, Brusiło aktywny (ale te dośrodkowania... to samo Wodecki). Dużo napracowali się też Gancarczyk, Wepa i Habusta. Jak widać wymieniłem cały skład, bo kluczem do zwycięstwa była dziś zespołowość i drużyna. Też coraz mocniej jestem przekonany, że mamy za silny skład, by myśleć o walce o utrzymanie. Pokornie co mecz grać swoje i będzie dalej tak dobrze jak jest. ;)

35
Wielkie brawa! Moje wnioski:
1. Na pewno się utrzymamy:)
2. Wodecki idzie na króla strzelców (chociaż gdyby dzisiaj ustrzelił tego hat-tricka, to byłyby jaja - dwie dobitki i nieudana wrzutka:)). Naprawdę podoba mi się jego gra, oby tak dalej.
3. Żagiel to transfer tego okienka. Wielka szkoda że to tylko wypożyczenie, bo będą z niego ludzie. Widać, że ma pomysł, jest przebojowy, dużo widzi.
4. Potwierdza się po raz kolejny - Tobi na linii to jest bramkarz na ekstraklasę, Tobi w polu to III liga. Może ja się nie znam, ale jak piłka wpada w "piątkę", to powinna być jego, a on zostaje na linii (i później świetnie broni:)).
5. Wrzutki w drugiej połowie to jakaś masakra, nie kojarzę ani jednego udanego dośrodkowania. Przez to było nerwowo w końcówce.
6. Zwycięstwo zasłużone, mecz fajny do oglądania.
7. Nasza obrona zagrała na naprawdę świetnym poziomie.
8. Kolejny mecz, gdzie Odra bardzo mądrze trzyma piłkę/wychodzi z obrony. Podoba mi się brak wybijania na oślep.

37
zebro pisze:Wielkie brawa! Moje wnioski:
1. Na pewno się utrzymamy:)
2. Wodecki idzie na króla strzelców (chociaż gdyby dzisiaj ustrzelił tego hat-tricka, to byłyby jaja - dwie dobitki i nieudana wrzutka:)). Naprawdę podoba mi się jego gra, oby tak dalej.
3. Żagiel to transfer tego okienka. Wielka szkoda że to tylko wypożyczenie, bo będą z niego ludzie. Widać, że ma pomysł, jest przebojowy, dużo widzi.
4. Potwierdza się po raz kolejny - Tobi na linii to jest bramkarz na ekstraklasę, Tobi w polu to III liga. Może ja się nie znam, ale jak piłka wpada w "piątkę", to powinna być jego, a on zostaje na linii (i później świetnie broni:)).
5. Wrzutki w drugiej połowie to jakaś masakra, nie kojarzę ani jednego udanego dośrodkowania. Przez to było nerwowo w końcówce.
6. Zwycięstwo zasłużone, mecz fajny do oglądania.
7. Nasza obrona zagrała na naprawdę świetnym poziomie.
8. Kolejny mecz, gdzie Odra bardzo mądrze trzyma piłkę/wychodzi z obrony. Podoba mi się brak wybijania na oślep.
Pełna zgoda co do wszystkich punktów oprócz 3 - Niziołek co dzieli i rządzi w środku oraz rozgrywa, to głowa mała. Nie doceniałem wagi tego transferu, wolałem Stępnia z Elbląga - kajam się po stokroć!

40
Niziołek jest królem środka i chyba nikt w to nie wątpi. Świetnie napędza ataki, a w niektórych momentach wie, kiedy trzeba zwolnić. Marek dziś niestety kolejny mecz jest bezproduktywny na środku ataku, szkoda, bo tracimy bardzo dobrego zawodnika. Peroński po wejściu DRAMAT. W końcu Brusiło i Winiarczyk w pełni wykorzystani podczas kontr i budowania ataku, bo tego brakowało w poprzednich meczach. Myślę, że z taką grą jak dziś, możemy myśleć o pierwszej 8.

45
zebro pisze: 4. Potwierdza się po raz kolejny - Tobi na linii to jest bramkarz na ekstraklasę, Tobi w polu to III liga. Może ja się nie znam, ale jak piłka wpada w "piątkę", to powinna być jego, a on zostaje na linii (i później świetnie broni:)).
Tak. I on i trener (Kania) też to widzą i intensywnie pracują nad tym. Tobi ma problemy z decyzją kiedy wychodzi na 100%.

Co do frekwencji, jeszcze nie wiem, koło 1,8-2k pewnie.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.