Re: Odra w mediach.

178
LooZ^ pisze:No ale jak awansujemy kiedyś do Ekstraklasy to też będziecie bojkotować mecze o 20.30 czy co? Albo te w poniedziałki? Nigdy się nie dogodzi wszystkim, a frekwencja wskazuje, że jednak gra wieczorem przy światłach robi robotę.
A to już jest zwykle pierdolenie, jeżeli mamy wybor wybrać sobie godzinę rozgrywania meczu to z niego korzystamy i wybieramy jak najlepiej a jeżeli są z góry ustalone godziny to raczej tego nie przeskoczymy? No chyba, że to takie trudne do zrozumienia ;-)
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być

181
No ja zmierzam ogólnie do tego, że są "dwie szkoły", nie do pogodzenia ze sobą ;) Nie wiem czy da się obiektywnie wybrać godzinę. Ja bym bral na spokojnie i np piątek 19.45, albo 19 czy może nawet 18 (chociaż to też zależy, nie chcę grać przy świetle dziennym) w sobotę, ale takie Odra-Górnik to bym o 20 przyjął z miłą chęcią.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

191
LooZ^ pisze:Wywiad z nowym trenerem - http://futbolfejs.pl/i-liga/miroslaw-sm ... owa-marka/
Coz powiedziec. W klubie jest jak jest, LooZ^ informuje nas na biezaco. Jedynie na komputer w sekretariacie warto chyba wykupic diamentowe ubezpiecznie, ale najwazniejsze, ze w zarzadzie maja wizje. A z wizjonerami raczej nie zginiemy. Czesc z nich pewnie zna juz przyszlosc Odry ;)
Nowy trener .... troche mi go zal, bo przeciez on o posade nie blagal. Zobaczymy I ocenimy nowego coacha koncepcje i fachowosc. A teraz oczekiwanie na nowe getry w ktorych pojawia sie nowi. I oby to znowu nie byly getry Slaska :)))
Ostatnio zmieniony sobota, 24 czerwca 2017, 20:53 przez snajper, łącznie zmieniany 1 raz.

192
W najnowszej "Piłce Nożnej" dwustronicowe podsumowanie 2 ligi, w nim oczywiście mała laurka dla Odry. W jedenastce sezonu znaleźli się Brusiło na lewej obronie i Wodecki na pozycji "10" (ponadto razem z Figlem z Rakowa wygrał klasyfikację kanadyjską), a w jedenastce dublerów W.Gancarczyk. Ogólnie w obu jedenastkach same nazwiska, które przewijały się na forum.

198
LooZ^ pisze:Wyborcza jak to wyborcza... Furlepa nie był na fecie, bo jest w żałobie po zmarłym ojcu/matce (nie pamiętam) i nie chciał brać udziału w zabawie.
po końcowym gwizdku czmychnął do szatni,widać było że coś nie tak z chemią, co pokazały dalsze wydarzenia, ale to już nie ma znaczenia
Myślę że powinniśmy przygotować dla trenera Furlepy jakiś dziękczynny gadżet za te 1,5 roku radochy, której był jednym z najważniejszych Autorów

200
Trener Jan Furlepa, pod wodzą którego Odra Opole awansowała na zaplecze Ekstraklasy, odchodzi z klubu. Nie przyjął propozycji objęcia innego stanowiska w drużynie.
Konflikt trenera Furlepy z zarządem klubu był widoczny już od jakiegoś czasu. Dobitnym tego przykładem był ostatni mecz Odry Opole w minionym sezo-nie, po którym kilkutysięczny tłum kibiców i piłkarzy świętował na rynku udane zakończenie rozgrywek i awans do I ligi. Furlepa na fecie się nie pojawił i po zakończonym meczu samotnie udał się do szatni.

Wątpliwości nasilały tylko spór
Już wtedy głośno mówiono o tym, że przyszłość trenerska Furlepy wisi na włosku. W kuluarach drużyny szeptano o archaicznych metodach szkolenio-wych, małej ilości treningów indywidualnych oraz braku analizy przeciwnika. Trenera broniły jednak dobre wyniki – w ciągu dwóch lat zespół pod jego wo-dzą awansował z III do I ligi.

Napiętą już i tak sytuację rozgrzał do czerwoności zarząd klubu, który 13 czerwca poinformował na oficjalnej stronie internetowej, że nowym trenerem „niebiesko-czerwonych” został Mirosław Smyła, dotychczasowy szkoleniowiec Rozwoju Katowice. W lapidarnych słowach zarząd tłumaczył, że „docenia wysiłek i pracę, jaki Furlepa włożył w rozwój klubu”. Żadnych szczegółów związanych z powodem zwolnienia trenera oficjalnie jednak nie podano.

Kibice długo nie musieli czekać na odpowiedź Jana Furlepy, który nie krył zdziwienia, że pomimo obowiązującego kontraktu z klubem, medialnie już go zwolniło. Zarząd Odry Opole zwołał więc spotkanie, na którym następnego dnia po powrocie z urlopu zjawił się także dotychczasowy szkoleniowiec „nie-biesko-czerwonych”.

Bezrobotny ojciec awansu Odry
Zarząd przedstawił Furlepie propozycję objęcia innego stanowiska w klubie. Nie spotkało się to jednak z entuzjazmem samego zainteresowanego, który w rozmowie z „Wyborczą” przyznaje, że interesowała go wyłącznie posada pierwszego trenera zespołu.

– Teraz jestem bezrobotny i szukam pracy w innym zespole. Karty są już jednak rozdane, sezon rusza za dwa tygodnie, więc na chwilę obecną ciężko bę-dzie liczyć na jakąś ciekawą ofertę. Jestem jednak wytrwały, broni nie składam i nadal chcę kontynuować swoją karierę trenerską – zapowiada Jan Furlepa.

Pomimo wielu różnic i odmiennej wizji przyszłości Odry Opole, trener Furlepa przekonuje, że żegna się z zespołem w dobrej atmosferze.

– Życzę swoim chłopakom jak największych sukcesów i wyników na zapleczu Ekstraklasy. W zespole z Opola jest siła, trzeba ją tylko dobrze wykorzy-stać. Być może jeszcze kiedyś nasze drogi się zejdą i ponownie przyjdzie mi prowadzić tę świetną drużynę – stwierdza.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.