Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery
326Panowie , jeśli coś działa to nie kombinujmy przy tym za wiele.
LooZ^ pisze:No przyszedł i o ile rok wcześniej ten "analizator" Górnika utrzymał, tak "Franek Smuda Czyni Cuda" tego nie zrobił. Tak, o niczym to nie świadczy, ale rozumiem, że chciałeś kolesia wyśmiać ;)
Czyli nie ma co się łudzić, Furlepa już pewnie zwolniony.LooZ^ pisze:Z tego co wiem, "coś" się stało (serio, nie wiem co) jakiś czas temu i bardzo niewielu obrońców JF w klubie zostało, raczej nikt z zarządu, ani nie wśród zawodników. Bardzo ciężko jest cokolwiek wyciągnać z kogokolwiek.
Piłkarze żalili się na archaiczne i ciągle te same ćwiczenia i treningi, brak rozwoju indywidualnego, itd. Każdy może ocenić we własnym zakresie.
Tylko pytanie na ile ten sukces to potencjał tych zawodników, a ile dołożył do tego sukcesu trener Furlepa ? Na pewno ogromna zaleta trenera to doświadczenie. Trudna decyzja, bo dobrze by było aby ten zespół i młodzi zawodnicy się rozwijali. A nie tylko rozwój jako zaciąg nowych lepszych zawodników. Trenerów młodych zdolnych i niedoświadczonych raczej bym unikał typu Żuraw, Ulatowski czy Rumak, chociaż ze Smółką się udało.Geordie's pisze:Ale dzięki tym archaicznym i powtarzalnym treningom są dzisiaj w pierwszej lidze, w stabilnym klubie. A co za tym idzie, mają lepsze CV, pewnie lepsze warunki kontraktu, możliwość pokazania się na wyższym poziomie (TV + widownia).
Dla mnie wykładnikiem jest osiągnięty cel. Miał być awans do II ligi? Był. Miała być walka w górnej części tabeli w II lidze? Była, skończyło się kolejnym awansem. Miała być stabilizacja i rozsądne budowanie drużyny? Była. Przewyższaliśmy często o całą ligę inne zespoły.