13. kolejka: Odra Opole - Gryf Wejherowo (pt. 18.10.2013)

1
Przed nami kolejny mecz u siebie. Tym razem gościmy Gryfa Wejherowo. Rywal ma zaledwie punkt mniej od Odry. Bilans wyjazdowy ma jednak nie najlepszy. 1 wygrana (z UKP ZG), 2 remisy i 3 porażki. Bramki 7:9. W zeszłym sezonie Gryf utrzymał się spokojnie (11 lokata). Bilans wyjazdowy - 3 zw., 6 r, 8 por. Odra u siebie wygrała już 4 razy, zanotowała 2 remisy i 1 porażkę. Patrząc na statystykę mamy szanse na zwycięstwo. Choć wiele drużyn prezentuje podobny poziom. Mimo to - takie mecze u siebie musimy wygrywać. Dlatego wykorzystamy to i wygramy. 2:1? Byłoby dobrze.
Ostatnio zmieniony wtorek, 15 października 2013, 18:50 przez Geordie's, łącznie zmieniany 1 raz.
ODRA OPOLE 1945

Re: 13. kolejka: Odra Opole - Gryf Wejcherowo (pt. 18.10.201

2
Mega ważny mecz, zwycięstwo może nas na dłużej ustawić nad kreską (a wiadomo jak ważna jest dla piłkarza podbudowa psychologiczna). Wystarczy wygrać, a reszta drużyn wytłucze się sama.

Błękitni Stargard Szczeciński (10) - Raków Częstochowa (6)
Ruch Zdzieszowice (13) - Rozwój Katowice (4)
Górnik Wałbrzych (3) - UKP Zielona Góra (12)
Bytovia Bytów (5) - KS Polkowice (15)
Jarota Jarocin (17) - Polonia Bytom (7)
Warta Poznań (1) - Ostrovia Ostrów Wielkopolski (14)
Calisia Kalisz (18) - Chrobry Głogów (2)
Zagłębie Sosnowiec (8) - MKS Kluczbork (16)
Odra Opole (9) - Gryf Wejherowo (11)
„Klub to nasza wspólna własność;
wobec klubu mamy tylko obowiązki;
dla klubu tylko wdzięczność”

Re: 13. kolejka: Odra Opole - Gryf Wejherowo (pt. 18.10.2013

5
krótka relacja:
Dzisiejszy mecz był z tych, które trzeba było wygrać a o wyniku mogła rozstrzygnąć tylko 1 bramka. Goście zaczęli ze sporym animuszem, ale niewiele z tego wyszło. Potem mecz się wyrównał i mimo kilku niezłych okazji Gryfa wynik do przerwy brzmiał 0:0. W zasadzie można było pochwalić tylko Danowskiego, który popisał się kilkoma interwencjami. 2 połowa to lepsza gra Odry. Ale oglądaliśmy ciągłe bicie w mur. Akcje rozbijały się na 16 metrze. Wprowadzenie Wolnego i Tomanka poprawiło grę na skrzydłach, ale każda indywidualna akcja kończyła się stratą piłki. Jeśli dodać niecelne podania w środku boiska to słusznie trzeba przyznać, że wynik 0:0 w pełni odzwierciedlał poziom gry. Martwi, że z takimi przeciwnikami nie jesteśmy w stanie wygrać ani nawet strzelić bramki. Teraz czekają nas trudne mecze z Górnikiem W-ch, Wartą, czy Zagłębiem Sosnowiec. Koniecznie należy poprawić skuteczność pod bramką oraz strzały zza 16stki. Dzisiejszy mecz można było wygrać. Jednak tracimy 2 cenne punkty.
ODRA OPOLE 1945

7
Po ostatnim wyjazdowym meczu Odry nasz trener powiedzial. ze rozegralismy najslabszy mecz. O ile pamietam najslabszy byl wczesniej, o czym wszyscy potwierdzali zgodnie. teraz najslabszy rozgrywamy w Opolu, gdzie mielismy zdobywac - wywalczyc 3 punkty. Powiedzialem, ze poprzedni punkt zdobyty na wyjezdzie ma swoja wartosc. Teraz po remisie w Opolu, ten punkt zda sie psu na bude, gdyz miast 4 oczek mamy 2. Odra dzisiaj ma 8 miejsce w tabel, ale nikt inny nie gral. Do tego potyczki byly z maluczkimi, gdzie o wygrana mialo byc latwiej. Jezeli czolowka ( 6 druzyn ) odskoczy nam na jakies 5-7 pkt ( lub wiecej ) to wiosna bedzie tak stresujaca, ze nawet nie chce o tym myslec, a jak nasi pilkarze graja, gdy w grze dochodza nerwy, ile kosztowalo nas to punktow i kartek nie chce przypominac. Gdzie bedziemy gromadzic potrzebne punkty ? Grafik rewanzowy wyglada jeszcze gorzej i dodatkowy mecz wyjazdowy. Czekac z zalozonym rekami nie mozna, potrzebne sa dzialania
i nie mam tutaj na mysli zwolnienie trenera, ale ktos musi zebrac towarzystwo i okreslic jakis plan bo juz czas na plan emergency . Dokupujemy 2 pilkarzy, chyba lepszych, a optymizmem z boiska nie wieje.
Wejcherowo przyjechalo ( wedlug nas wszystkich ) do Opola oddac punkty, zaczeli mecz z wysokiego C - ONI, nie udalo im sie, na szczescie, gdyz najlepszy okazal sie w meczu Nasz Bramkarz ! Czy to normalne ? Dlaczego Odra nie miala takich 30 minut determinacji na maksa w przeciagu 90 minut.
Jakos tym naszym pilkarzom nie zawsze sie chce, czego w klubie normalnie prosperujacym, bez dlugow, z regularnymi wyplatami, przychylna atmosfera kibicow i zarzdu klubu dla pilkarzy, nie moge zrozumiec. Nie wyobrazam sobie beniaminka Odre Opole walczaca z nozem na gardle w poscigu o 8 miejsce w rundzie rewanzowej, gdyz nie mamy takiego doswiadczenia jak kilka innych klubow pokroju Z.S., nie tedy droga panowie pilkarze.
Widmo spadku bedzie nas przesladowac w kazdej kolejce, a gdyby i doszlo do czarnego scenariusza, to dla klubu bedzie to rownoznaczne z trzesieniem ziemi i pokryciem calej pracy dziesiatek oddanych ludzi goraca lawa.
Kibice ( od swieta ) po meczu powiedzieli, ze znowu chyba pora na przerwe, czy o to nam wszystkim chodzi zachecajac kolejnych plakatami, namowami w szkolach i pracy ?
Pilkarze i trenerzy do roboty BARDZO WAS PROSZE ! Dla dobra nas wszystkich.

9
podejmowany był już ten temat wiele razy, też mi się to nie podoba
Ale zaraz "ktoś" napisze że była robiona ankieta i piątek beż dwóch zdań to najlepszy dzień na organizację meczów.
może jeszcze o 20:30 to się to jakoś miało, bo nawet pracując na dwie zmiany jeszcze dało się jakoś wyrwać... ale 18?
ilu widzów wczoraj? 800?
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być

12
skoro i tak 3/4 skladu o kant dupy rozbic to moze ja moge sobie jakis meczyk pyknac? czasem pogram na Orliku ale takiej maniany jak oni odpierdalaja to jest porazka. Gwiazdor z nr 23 powinien zostac wyjebane w 3 min meczu, nr 22 na obronie naprawde kozak przejecie pilki/podanie ze skutkiem wyjscia przeciwnika na nasza bramke, nr 2 no nie wiem tez chyba z tartanu po imprezie zaciagniety

szkoda tylko tego nowego ktory mial debiut i wszedl tam w 80 minucie jakos. Nie dosc ze kibice na cisnieniu patrzac na to co odpierdalaja nasi "pilkarze", to pierwsze podanie w ogole do nikogo i pocisk od calej trybuny b/c haha no nie za fajny debiucik

15
czubus pisze:Widzę że wielki spec piłki nożnej się odezwał a za razem znakomity piłkarz. Mówiąc numery a nie nazwiska zawodników pokazujesz ile wiesz o Odrze ale masz racje idź i pokaż co potrafisz .Tak dla informacji 22- Sławomir Cienciała 23 - Mateusz Krawiec 2- Grzegorz Skrzypczak a "ten nowy " to Paweł Giel
no nie spec ale oczy mam, a jesli uwazasz ze wczorajsza gra byla dobra to bardzo sie ciesze, wazne ze Ty jestes zadowolony, jak spadna do 3 ligii tez bedzie przeciez spoko. Jesli klub ma chyba najwyzszy budzet w lidze (nie wiem jak z Bytovia) a z przecietniakiem nie potrafi wymienic 3 podan no to jest na prawde powod do szczescia, niech dalej graja jak lamusy a my sie z tego cieszmy. To jest ich praca a wala w chuja nieziemsko ;]

Przy okazji na orliku ludzie ktorzy graja dla rekreacji staraja sie o wiele bardziej niz nasze gwiazdeczki, ale i tak jest zajebiscie przeciez

16
Kolego ja nie mówie że grali dobrze ale od początku było mówione że walczymy o utrzymanie się w lidze a nie o awans a jak narazie jesteśmy na miejscu dającym utrzymanie.Budżet w lidze nie mam największy bo jest Bytovia i Warta nie wiem jak reszta ale wydaje mi się że są jeszcze z 2 kluby z większym budżetem .Mówisz że ktoś gwiazdorzy kto twoim zdaniem ? A dla mnie jest śmieszne to że tak wszyscy chcieli 2 ligi i co ? I jest 2 liga a widzów na stadionie zamiast przybywać to ubywa na Raków wszyscy spieli dupy a teraz to już nie ma po co na mecz przyjść ? Bo co ? Bo nie będzie bluzgania się nikt się nie będzie bił .Tu chyba nie o to chodzi. A nie wierze w to że te 1500 ludzi w porównaniu z Rakowem (nie licze gości ) dziś nie mogło przyjść bo byli w pracy.

17
Po mecz u Rakowem wszyscy chcieli piłkarzy po stopach całować bo są zajebiści, dzisiaj wszyscy by chcieli żeby to piłkarze na kolanach prosili żeby przyjść na następny mecz...ehhh

jak słysze teksty z trybun : ja to tak gram w b klasie ....

to jeżeli grasz w b klasie to nie oczerniaj piłkarzy którzy graja kilka klas wyżej od Ciebie baranie jeden z drugim,

ja rozumiem emocje i wszystko ale, przecież większość młodych co siedzi na trybunach... to jak są tacy cwani i potrafią lepiej.. to czemu nie grają???

a jak przyjdzie krzyknąć z krytej raz na cały mecz kto wygra mecz ODRA to co drugi ryja nie otworzy...

albo stary emeryt w czapce pisu co liczy podania i potem zadowolony że akcja nie wyszła bo dużo podać...no ja p.ierdole już nie wiem gdzie mam siadać na stadionie żeby normalnie obejrzeć gorszy czy lepszy mecz...

22
Do przerwy 0:1 pisze:Pomysł aby grać wieczorem jest dobry, ale do września. Teraz w październiku jest za zimno aby przyciągnąć widzów. Od października Odra powinna grać w soboty o 15, 16. W przeciwnym razie nie będzie większych wpływów do kasy
Ale nie godzina 15 czy 16. Ludzie zazwyczaj dopiero w sobotę mają wolne, trzeba zrobić zakupy, obiad, poogarniać mieszkanie itp. Sobota tak, ale godzina 17-18 i będzie idealnie.
Odra jest najważniejsza !

23
zielu pisze:
Do przerwy 0:1 pisze:Pomysł aby grać wieczorem jest dobry, ale do września. Teraz w październiku jest za zimno aby przyciągnąć widzów. Od października Odra powinna grać w soboty o 15, 16. W przeciwnym razie nie będzie większych wpływów do kasy
Ale nie godzina 15 czy 16. Ludzie zazwyczaj dopiero w sobotę mają wolne, trzeba zrobić zakupy, obiad, poogarniać mieszkanie itp. Sobota tak, ale godzina 17-18 i będzie idealnie.
Pisałem już to 127 razy napiszę jeszcze raz. W porach obligatoryjnych odpadają piłkarze, trenerzy działacze lig regionalnych. W piątki widzę ich całe stada przy Oleskiej. Niestety, jeszcze się taki nie urodził... - to także pisałem.