Re: Sezon 2013/2014 - spekulacje

78
Jeśli miałbym ocenić to oceniłbym gdzieś w okolicach bardzo dobre/wyśmienite.

Wójcik to oczywiście "syn Ryszarda", co dobitnie pokazuje stopień zaangażowania Sindbada (i okolic w Odrę), co moim zdaniem jest bardzo dobrym sygnałem.

Wysocki to prawdopodobnie najlepszy Prezes Odry ostatnich nastu lat (mimo, że mieliśmy wielu dobrych, nic im nie odbierając), doskonale ułożony z opolskim biznesem, bardzo szanowany przez ważnych tego miasta i sam będący taką osobą. Mogę się o nim wypowiadać tylko w samych superlatywach.

O pozostałych dwóch chyba każdy zdążył sobie już opinię wyrobić przez ostatnie 2 lata. Ja jestem zadowolony z ich pracy.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

79
Janusz Wysocki został nowym prezesem opolskiej Odry. Poza nim w skład zarządu weszli dotychczasowi członkowie: Tomasz Ganczarek i Ireneusz Gitlar. Nowa twarzą jest Karol Wójcik. Zarząd będzie kierował klubem przez najbliższe dwa lata.
Wysocki jest doskonale znany kibicom w Opolu, był już zresztą prezesem niebiesko-czerwonych w latach 2003-2006. Nowy sternik klubu ma 58 lat, pochodzi z Warszawy, ale od prawie 40 lat jest związany z Opolem. Jest prezesem firmy WIW Sp. z o.o., która jest autoryzowanym przedstawicielem marki Citroen w Opolu.

Poza nim w nowych władzach Odry znaleźli się dotychczasowy wiceprezes ds. sportowych Ireneusz Gitlar oraz członek zarządu Tomasz Ganczarek.

Nową twarzą jest z kolei Karol Wójcik, syn Ryszarda Wójcika, byłego piłkarskiego sędziego międzynarodowego, właściciela Prywatnego Biura Podróży "Sindbad", który jest partnerem strategicznym Odry.

Rozmowa z Januszem Wysockim,

nowym prezesem Odry Opole:

Jacek Konopacki: Podobno nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki.

Janusz Wysocki: To tak często używane powiedzenie jest często niewłaściwą interpretacją sentencji zaczerpniętej z filozofii Heraklita, który twierdził, że niepodobna wejść dwa razy do tej samej rzeki, ale tylko dlatego, że rzeka w czasie się zmienia i nigdy nie pozostaje taka sama. Ale wchodzić do niej można wielokrotnie. Co do przeszłości mam oczywiście złe, ale i bardzo dobre wspomnienia, jak choćby awans do I ligi. Teraz jednak Odra to inny klub, inni ludzie - teoria Heraklita się sprawdza.

Co zmieni się w Odrze, jakie są główne zadania nowego zarządu?

- W stosunku do ubiegłego sezonu wchodzimy na wyższy poziom sportowy. Musimy się do tego dostosować także pod względem organizacyjnym. Wymaga to znacznie większego zaangażowania, także w kontekście finansowym. Pierwsze decyzje dotyczące wsparcia ze strony dwóch głównych (oprócz zarządu miasta) sponsorów, czyli ECO oraz Sindbada, zapadną prawdopodobnie w przyszłym tygodniu. Od poniedziałku będziemy zapraszać do współpracy także inne podmioty z Opola i Opolszczyzny.

Zakładacie, że klub będzie opierał się na wielu małych sponsorach, czy raczej kilku większych?

- Każdego z właścicieli bądź zarządzających daną firmą, którzy zechcą wykorzystać nasz klub do promocji prowadzonej przez siebie działalności, będziemy oczywiście witać z radością i starać się spełniać ich oczekiwania w ramach zawieranych umów biznesowych.

Oczywiście liczycie także na większe wsparcie miasta?

- Tak, ale myślę, że może to się zmienić tylko w przypadku zwiększenia puli z budżetu miejskiego przeznaczanego na sport. Do tego będziemy się starać przekonywać radnych w naszym mieście.

Pod względem sportowym najważniejsze jest chyba utrzymanie w II lidze, a w kolejnych latach walka o awans do I ligi?

- Ten sezon jest zupełnie inny, gdyż wprowadzona została reforma ligi. Przez to w II lidze utrzyma się tylko osiem drużyn. Walczymy zatem o miejsca 1.-8. I to jest cel na ten sezon.
Odra jest najważniejsza !

80
respest pisze:Mega! :) Dawać jeszcze Macieja Wolnego i możecie mnie nazywać prorokiem! :)

Najpierw wygraliśmy z Chrobrym walkę o Glanowskiego, teraz ponoć Kocur był blisko Rybnika, więc gratulacje dla naszych działaczy.
Wolny zakontraktowany na 2 lata w Rozwoju

http://www.90minut.pl/news/215/news2153 ... wojem.html
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być

85
Szyman pisze:
respest pisze:Mega! :) Dawać jeszcze Macieja Wolnego i możecie mnie nazywać prorokiem! :)

Najpierw wygraliśmy z Chrobrym walkę o Glanowskiego, teraz ponoć Kocur był blisko Rybnika, więc gratulacje dla naszych działaczy.
Wolny zakontraktowany na 2 lata w Rozwoju

http://www.90minut.pl/news/215/news2153 ... wojem.html
No szkoda, choć Krysian jest godnym zastępcą, a i bliski podpisania kontraktu jest typowany przeze mnie Lalko. Okienko transferowe (mimo że jeszcze nieskończone) jak najbardziej na plus. ;)

90
W Grodkowie gra bardzo wielki talent, którym powinni się zainteresować skauci Odry. Chłopak nie wiem czy ma z 18 lat, jest dobry technicznie, chodź trochę jeszcze mu brakuje, widziałem jego kilka meczy, gdy wchodził na boisko pełne zaangażowanie, spokój, ambicja oraz walka. Chłopak się marnuje w tej okręgówce, z tego co udało mi się ustalić jego pozyskaniem zainteresowany jest Skalnik Gracze. Jest jeszcze jeden bramkarz chłopak 17 lat, jest trochę niski ale broni piłki niemożliwe, niech skauci się nimi zainteresują bo to co oni robią na boisku w tym wieku to brawa dla nich. Tutaj jest nawet krótki filmik z meczu.
http://www.youtube.com/watch?v=JNyC9vSdPb4
Grodków moim miastem, Odra moim klubem.