#23 - Odra Opole - Chojniczanka Chojnice (pt. 8.03 g.18)

1
W Dzień Kobiet do Opola przyjedzie zespół z Chojnic, znajdujący się o 6 punktów (i 5 miejsc) wyżej od Odry. Trudno jednoznacznie ocenić formę Opolan, ale na pewno cieszy wygrana w Suwałkach. Nieco już mniej porażka w Jastrzębiu i 5 łącznie straconych goli. Chojniczanka wywiozła cenne 3 punkty z Niepołomic, gdzie zawsze gra się trudno. Odra ostatni mecz u siebie wygrała 24 października z Wartą Poznań.

Pozostaje zagrać tak aby wygrać przekonywująco. W dobrym stylu, bez nerwówki. No dobrze - tak naprawdę musimy wygrać aby znów odskoczyć od strefy spadkowej, od której dzielą nas 4 punkty.

Mecz w piątek, godz. 18:00
ODRA OPOLE 1945

Re: #23 - Odra Opole - Chojniczanka Chojnice (pt. 8.03 g.18)

4
ciężki mecz. niestety obstawiam naszą porażkę. mam nadzieje, że się będe mylił.
w ogóle nie wiem czy patrzyliście na terminarz. naprawdę uważam, że do końca będziemy się bić o utrzymanie...

u siebie: chojniczanka, gks katowice, stomil, stal mielec, bytovia, łks łódź.

chojniczanka, stal i łks to pewnie będą porażki. a z gieksą i stomilem mecze o 6 punktów. różnie może być...

wyjazdy: puszcza, chrobry, brukbet, garbarnia, warta, podbeskidzie.

warta i garbarnia mecze o 6 punktów a reszta to ciężko przewidzieć wyniki.

naprawdę jakoś zaczynam się obawiać tej rundy. i nie chodzi o jakieś psioczenie dla psioczenia.

6
Bez przesady, 38 pkt na 90% daje utrzymanie w lidze a na te chwile brakuje nam 14 punktów przy 12 meczach do końca sezonu.

Nie mamy jakiegoś nie wiadomo jakiego składu, ale najsłabsi tez nie jesteśmy więc biorąc pod uwagę ten terminarz to w zasięgu i powinnością jest ugrać w Opolu minimum 9 punktów (3 zwycięstwa z Katowicami, Stomilem, Bytovia) a Chojnice, Mielec czy przede wszystkim ŁKS sa w naszym zasięgu (przynajmniej na remis). Wyjazdów tez nie mamy nie wiadomo jak ciężkich, z których powinniśmy ugrać - zakładając nawet że nie wygramy nic - przynajmniej 4 punkty

nie mówię oczywiście że się nie obawiam tego sezonu, bo jest jedną wielką niewiadomą ale nie podejrzewam byśmy mieli spaść w tym roku.
przed sezonem zakładałem, że skończymy sezon na miejscach 10-12 i jak na razie tak się utrzymujemy (biorąc pod uwagę ostatnie 5 sezonów to wychodzi na to ze powinniśmy ugrać ok. 45 punktów - zobaczymy
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być

23
1) Podziękowania dla Urynowicza, dzięki któremu oglądałem dawno nie widziany obrazek - piłkarzy podbiegających pod Sektor A. Szkoda, że to jedyny dzisiaj..
2) Pierwsza połowa przeokrutnie nudna, ale w drugiej dało się już widzieć akcje które można było zatytułować "oho, takiej gry chce Rumak" - fajne giereczki na małych dystansach. Fajnie się to oglądało.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.