19. k.: Odra Opole - Pogoń Siedlce (sb.19.11 g.13)

1
Ostatnia kolejka rozgrywana jesienią śle już druga "wiosenna". Odra walczy o ... lidera przed przerwą zimową!!! Kto by przypuszczał? Aby jednak tak się stało - trzeba wygrać ważny mecz z Pogonią Siedlce. Rywal ma już zdobyte 23 punkty. I z pewnością zagrają o kolejne. A że Opolanie będą chcieli podtrzymać zwycięską passę - zapowiada się niezwykle ważny mecz.
ODRA OPOLE 1945

Re: 19. k.: Odra Opole - Pogoń Siedlce (sb.19.11 g.13)

10
Jeżeli myślimy faktycznie o ekstraklasie, to w meczu z Pogonią muszą być 3 punkty. Na wiosnę zostaje wtedy 15 kolejek, 7 u siebie i 8 na wyjeździe. O ile mam poczucie, że u siebie możemy golić frajerów, tak wyjazdy mamy trudne, i to bez wyjątku. Każdy punkt z wyjazdu będzie na wagę złota i dlatego tak ważne jest, żeby nie tracić już nic u siebie.

Jeżeli przyjmiemy, że 60 punktów daje awans, to potrzebujemy wtedy na wiosnę 24. 7 meczów u siebie, gdzie będziemy faworytem. 8 wyjazdów, gdzie w każdym faworytem będzie przeciwnik. Moim zdaniem na wiosnę mamy bardzo trudny terminarz pod kątem ewentualnej walki o awans.
Ostatnio zmieniony niedziela, 19 listopada 2017, 21:02 przez zebro, łącznie zmieniany 1 raz.

14
Może być ciekawy mecz. Pogoń Siedlce ostatni raz przegrała na wyjeździe dwa miesiące temu we wrześniu. Ostatnie 5 meczy wyjazdowych Pogoni:
1. 16.09.17 - Podbeskidzie Bielsko-Biała 0 - 2 przegrana
2. 30.09.17 - GKS Tychy 3 - 2 wygrana
3. 14.10.17 - Górnik Łęczna 1 - 1 remis
4. 21.10.17 - Chojniczanka Chojnice 2 - 0 wygrana
5. 04.11.17 - Puszcza Niepołomice 3 - 2 wygrana

15
Fajnie by było wypełnić stadion podczas ostatniego meczu rundy, do tego np wspólny doping już na drugiej połowy. Kryta pokazuje że tez ma potencjał, nawet jeśli będzie to tylko klaskanie, zawodnikom z pewnością pomaga :) A w przyszłej rundzie może by tak pomyśleć nad akcjami typu "zabierz flagę na mecz", gdzie każdy z kibiców miałby przygotować na mecz swoją "machajkę" do tego konfetti z gazet (oczywiście wszystko promowałby klub na facebooku, twitterze etc) Wkręcić w to wszystko spikera, i można stworzyć na oleskiej na prawdę super atmosferę, do tego jakaś charakterystyczna piosenka przy wychodzeniu na murawę , bądź po strzeleniu bramki . Wiem ze bayern, atleitco, celtic takie coś mają i efekt super ;)
https://youtu.be/4MrDduYZG_8?t=1m36s -atletico
https://youtu.be/ngwabqIqHUg?t=17s -celtic

to takie pomysły na przyszłość, szczerze mowiąc nie wiem gdzie takie pomysły składać, także wrzucam tutaj.

16
LooZ^ pisze:Uf, dobrze, że już tylko jeden mecz i wolne.
Zacytuję tylko zdanie wyrwane z kontekstu, ale jest dobrym wstępem do mojej wypowiedzi, bo mam się z czym nie zgodzić:) Szkoda, że nie będzie jeszcze jednej kolejki - Miedź ostatnio ma słabe wyniki i wydaje mi się, że teraz jest świetny moment żeby ją ukłuć. Odra jest w gazie, a Miedź u siebie remisuje. Jeden punkcik pewnie byłby realny z tego trudnego terenu. Wydaje mi się, że w ogóle trafiliśmy w zły moment meczu z Miedzią w Opolu. Odra grała wtedy fajnie, ale Miedź złapała świetną formę. Ich ostatnie kilka kolejek to raczej słaba dyspozycja.

Chociaż ta liga jest tak nieprzewidywalna, że nie wiem na ile jest sens się nad tym rozwodzić. Wyniki Podbeskidzia są dla mnie fajnym odnośnikiem - ta drużyna potrafi wygrywać w Legnicy, przegrywać u siebie z Bytovią i być masakrowaną w Suwałkach. Myślę że większość I-ligowców tak ma. Trzeba przyznać, że Odra jest tu dosyć przewidywalna - nie przypominam sobie żadnego cudu (meczu, gdzie myślałem "będzie w plecy" jak z Miedzią czy wyjazd do Głogowa, a Odra jednak by wygrała), ani też meczu pt. "3 punkty albo śmierć" ze spektakularną wtopą (patrząc ex post, bo teraz już wiemy kogo na co stać). To rzadka cecha w tej lidze:)