LooZ^ pisze:Uf, dobrze, że już tylko jeden mecz i wolne.
Zacytuję tylko zdanie wyrwane z kontekstu, ale jest dobrym wstępem do mojej wypowiedzi, bo mam się z czym nie zgodzić:) Szkoda, że nie będzie jeszcze jednej kolejki - Miedź ostatnio ma słabe wyniki i wydaje mi się, że teraz jest świetny moment żeby ją ukłuć. Odra jest w gazie, a Miedź u siebie remisuje. Jeden punkcik pewnie byłby realny z tego trudnego terenu. Wydaje mi się, że w ogóle trafiliśmy w zły moment meczu z Miedzią w Opolu. Odra grała wtedy fajnie, ale Miedź złapała świetną formę. Ich ostatnie kilka kolejek to raczej słaba dyspozycja.
Chociaż ta liga jest tak nieprzewidywalna, że nie wiem na ile jest sens się nad tym rozwodzić. Wyniki Podbeskidzia są dla mnie fajnym odnośnikiem - ta drużyna potrafi wygrywać w Legnicy, przegrywać u siebie z Bytovią i być masakrowaną w Suwałkach. Myślę że większość I-ligowców tak ma. Trzeba przyznać, że Odra jest tu dosyć przewidywalna - nie przypominam sobie żadnego cudu (meczu, gdzie myślałem "będzie w plecy" jak z Miedzią czy wyjazd do Głogowa, a Odra jednak by wygrała), ani też meczu pt. "3 punkty albo śmierć" ze spektakularną wtopą (patrząc ex post, bo teraz już wiemy kogo na co stać). To rzadka cecha w tej lidze:)