W 9. kolejce Odrę czeka niezwykle daleki wyjazd, aż do Suwałk. Mecz w sobotę o godz. 18. Rywal obecnie znajduje się w strefie spadkowej (ma jednak do rozegrania zaległy mecz z Rakowem), z 5 punktami i bez zwycięstwa u siebie. Trzeba jednak pamiętać, że w zeszłym sezonie Wigry zajęły 9. lokatę ze stratą 6 punktów do wicelidera (z czterech ostatnich meczów sezonu aż 3 przegrali).
Odra z kolei jest na pudle, co jest chyba największą niespodzianką sezonu. I co więcej, po ostatnich tryumfach z Chojniczanką, czy Zagłębiem Sosnowiec, wydaje się być faworytem w tym meczu.
Zatem - z dalekiego wyjazdu będziemy oczekiwać punktów :)
Re: 9. k.: Wigry Suwałki - Odra Opole (sb. 16.09, g.18)
2To już nie ta sama drużyna co kiedyś. Teraz trener rządzi w Miedzi, drużyna rozsprzedana.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
3Suwałki to ciężki teren , więc trzeba być ostrożnym i ich nie zlekceważyć.
4Ta liga juz w zeszlym a sezonie udowodnila, ze nikogo nie mozna lekcewazyc, bo tu moze wygrac kazdy z kazdym i to niezaleznie od zajmowanej pozycji w lidze (Kluczbork tez wygral u siebie z Gornikiem, ktory finalnie awansowal do ekstraklasy)Jacelinho pisze:Suwałki to ciężki teren , więc trzeba być ostrożnym i ich nie zlekceważyć.
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być
5Dodam tylko ,że wczoraj wygrali w Katowicach 0:1.
6Po idiotycznej samobójczej bramce bez oddania strzału przez cały mecz ;)
7Wigry nie strzeliło bramki w Katowicach. To było podanie zawodnika GKS do swojego bramkarza.Patrzcie poniżej 2:50 min skrótu:
https://www.youtube.com/watch?v=fSYT3R7KCPU
Generalnie Wigry jest za słabe, żeby z nami wygrać. Odra doskonale potrafi wygrywać na wyjeździe. Dopisuje nam 3 pkt.
https://www.youtube.com/watch?v=fSYT3R7KCPU
Generalnie Wigry jest za słabe, żeby z nami wygrać. Odra doskonale potrafi wygrywać na wyjeździe. Dopisuje nam 3 pkt.
8Nie rób tego ;) Pyszałki z GKSu na forum podbijali sobie humory rozmowami iloma bramkami wygrają i że "teraz to już z górki po awans" ;) Pokora przynosi lepsze skutki - wierzę w 3 punkty po ciężkim meczu ;)
9Dla mnie też Odra może wygrać choćby bez strzału celnego :)
A tak poważnie to zgadzam się, że Suwałki to trudny teren. Swoje robi także podróż.
Dlatego spodziewam się trudnego meczu z wiarą że wygramy. Takimi meczami robi się potem awans (tak, rozpędziłem się :) ).
A tak poważnie to zgadzam się, że Suwałki to trudny teren. Swoje robi także podróż.
Dlatego spodziewam się trudnego meczu z wiarą że wygramy. Takimi meczami robi się potem awans (tak, rozpędziłem się :) ).
ODRA OPOLE 1945
10zapewne wyjazd będzie dzień wcześniej z noclegiem gdzieś niedaleko Suwałk, tak jak to było np z meczem w Wolinie.Geordie's pisze:Dla mnie też Odra może wygrać choćby bez strzału celnego :)
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
11Tak, tak, wyjazd w piątek. Ogólnie w tym sezonie chyba tylko na Śląsk i okolice jeżdzą bez noclegu. Siedlce były z noclegiem, Olsztyn też pewnie będzie.
12GKS Katowice lubi sobie zagrać radośnie w obronie, gola dla nas też sprezentowali , chociaz duzo mniej spektakularnie, bozl z udzialem Wodeckiego.
13Mam taką nadzieję bo z tego co pamiętam (ale nie jestem pewny) pamiętny mecz w Wejherowie przegrany 1:0 był bez noclegu.Szyman pisze:zapewne wyjazd będzie dzień wcześniej z noclegiem gdzieś niedaleko Suwałk, tak jak to było np z meczem w Wolinie.Geordie's pisze:Dla mnie też Odra może wygrać choćby bez strzału celnego :)
14Wigry do tej pory zdobyły zaledwie 3 bramki. Jeśli zagra Cverna to jego dobry występ jak i całej obrony może być kluczem do zwycięstwa :)
15Tonujcie hurraoptymizm. Nie dzieli się skóry na niedźwiedziu. Jeden tzw strzał życia, kiks jak w meczu Wigry-GKS, niedysponowany sędzia i robi się dupa.
16Poproszę o wskazanie hurraoptymizmu palcem ;) Stwierdzenie o dobrej grze obrońcy jako klucz do zwycięstwa nie brzmi jak takowy ;)
17A dołączyłem cytat ? nie. Czyli mój post dotyczy wszystkich wcześniejszych postów w których brzmią hasła o dopisywaniu punktów już teraz.LooZ^ pisze:Poproszę o wskazanie hurraoptymizmu palcem ;) Stwierdzenie o dobrej grze obrońcy jako klucz do zwycięstwa nie brzmi jak takowy ;)
ps
ponoć melisa jest na nerwy dobra.
18Nerwy? Jakie nerwy?
Napisałeś "tonujcie hurraoptymizm", którego nawet krzty tutaj nie widzę. MOOOOŻE jeden post można pod to podciągnąć, ale znowu, gdzie tu widzisz hurraoptymizm:
> wydaje się być faworytem w tym meczu.
> z dalekiego wyjazdu będziemy oczekiwać punktów :)
> Suwałki to ciężki teren , więc trzeba być ostrożnym i ich nie zlekceważyć.
> Ta liga juz w zeszlym a sezonie udowodnila, ze nikogo nie mozna lekcewazyc
> Dodam tylko ,że wczoraj wygrali w Katowicach 0:1
> Generalnie Wigry jest za słabe, żeby z nami wygrać. Odra doskonale potrafi wygrywać na wyjeździe. Dopisuje nam 3 pkt.
> Nie rób tego ;)
> A tak poważnie to zgadzam się, że Suwałki to trudny teren. Swoje robi także podróż.
Przypominam, że gra 2 drużyna z 2 od końca. Posty tutaj są całkiem sensowne i poważne i doceniające rywala.
Napisałeś "tonujcie hurraoptymizm", którego nawet krzty tutaj nie widzę. MOOOOŻE jeden post można pod to podciągnąć, ale znowu, gdzie tu widzisz hurraoptymizm:
> wydaje się być faworytem w tym meczu.
> z dalekiego wyjazdu będziemy oczekiwać punktów :)
> Suwałki to ciężki teren , więc trzeba być ostrożnym i ich nie zlekceważyć.
> Ta liga juz w zeszlym a sezonie udowodnila, ze nikogo nie mozna lekcewazyc
> Dodam tylko ,że wczoraj wygrali w Katowicach 0:1
> Generalnie Wigry jest za słabe, żeby z nami wygrać. Odra doskonale potrafi wygrywać na wyjeździe. Dopisuje nam 3 pkt.
> Nie rób tego ;)
> A tak poważnie to zgadzam się, że Suwałki to trudny teren. Swoje robi także podróż.
Przypominam, że gra 2 drużyna z 2 od końca. Posty tutaj są całkiem sensowne i poważne i doceniające rywala.
19Sędzia z Białegostoku xD to już wiadomo komu będzie sprzyjał
20To i ja dorzucę swoje 3 grosze w temacie optymizmu i doceniana rywala. Po zaciętym meczu Odra wygra różnicą 3 bramek :-)
21W końcówce Matsui strzeli z przewrotki ;)smilee pisze:To i ja dorzucę swoje 3 grosze w temacie optymizmu i doceniana rywala. Po zaciętym meczu Odra wygra różnicą 3 bramek :-)
22W końcówce Matsui strzeli z przewrotki ;)smilee pisze:To i ja dorzucę swoje 3 grosze w temacie optymizmu i doceniana rywala. Po zaciętym meczu Odra wygra różnicą 3 bramek :-)
23Oby nie. Takie zagrania nie kończą się dla niego najlepiej:)Rafał pisze:W końcówce Matsui strzeli z przewrotki ;)smilee pisze:To i ja dorzucę swoje 3 grosze w temacie optymizmu i doceniana rywala. Po zaciętym meczu Odra wygra różnicą 3 bramek :-)
24Nie wiem o której piłkarze jadą do Suwałk ,ale Matsui jechał dzisiaj z rana pociągiem do Wrocławia ;)