9. k.: Wigry Suwałki - Odra Opole (sb. 16.09, g.18)

1
W 9. kolejce Odrę czeka niezwykle daleki wyjazd, aż do Suwałk. Mecz w sobotę o godz. 18. Rywal obecnie znajduje się w strefie spadkowej (ma jednak do rozegrania zaległy mecz z Rakowem), z 5 punktami i bez zwycięstwa u siebie. Trzeba jednak pamiętać, że w zeszłym sezonie Wigry zajęły 9. lokatę ze stratą 6 punktów do wicelidera (z czterech ostatnich meczów sezonu aż 3 przegrali).
Odra z kolei jest na pudle, co jest chyba największą niespodzianką sezonu. I co więcej, po ostatnich tryumfach z Chojniczanką, czy Zagłębiem Sosnowiec, wydaje się być faworytem w tym meczu.
Zatem - z dalekiego wyjazdu będziemy oczekiwać punktów :)
ODRA OPOLE 1945

Re: 9. k.: Wigry Suwałki - Odra Opole (sb. 16.09, g.18)

4
Jacelinho pisze:Suwałki to ciężki teren , więc trzeba być ostrożnym i ich nie zlekceważyć.
Ta liga juz w zeszlym a sezonie udowodnila, ze nikogo nie mozna lekcewazyc, bo tu moze wygrac kazdy z kazdym i to niezaleznie od zajmowanej pozycji w lidze (Kluczbork tez wygral u siebie z Gornikiem, ktory finalnie awansowal do ekstraklasy)
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być

10
Geordie's pisze:Dla mnie też Odra może wygrać choćby bez strzału celnego :)
A tak poważnie to zgadzam się, że Suwałki to trudny teren. Swoje robi także podróż.
Dlatego spodziewam się trudnego meczu z wiarą że wygramy. Takimi meczami robi się potem awans (tak, rozpędziłem się :) ).
zapewne wyjazd będzie dzień wcześniej z noclegiem gdzieś niedaleko Suwałk, tak jak to było np z meczem w Wolinie.
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być

13
Szyman pisze:
Geordie's pisze:Dla mnie też Odra może wygrać choćby bez strzału celnego :)
A tak poważnie to zgadzam się, że Suwałki to trudny teren. Swoje robi także podróż.
Dlatego spodziewam się trudnego meczu z wiarą że wygramy. Takimi meczami robi się potem awans (tak, rozpędziłem się :) ).
zapewne wyjazd będzie dzień wcześniej z noclegiem gdzieś niedaleko Suwałk, tak jak to było np z meczem w Wolinie.
Mam taką nadzieję bo z tego co pamiętam (ale nie jestem pewny) pamiętny mecz w Wejherowie przegrany 1:0 był bez noclegu.

18
Nerwy? Jakie nerwy?

Napisałeś "tonujcie hurraoptymizm", którego nawet krzty tutaj nie widzę. MOOOOŻE jeden post można pod to podciągnąć, ale znowu, gdzie tu widzisz hurraoptymizm:

> wydaje się być faworytem w tym meczu.
> z dalekiego wyjazdu będziemy oczekiwać punktów :)
> Suwałki to ciężki teren , więc trzeba być ostrożnym i ich nie zlekceważyć.
> Ta liga juz w zeszlym a sezonie udowodnila, ze nikogo nie mozna lekcewazyc
> Dodam tylko ,że wczoraj wygrali w Katowicach 0:1
> Generalnie Wigry jest za słabe, żeby z nami wygrać. Odra doskonale potrafi wygrywać na wyjeździe. Dopisuje nam 3 pkt.
> Nie rób tego ;)
> A tak poważnie to zgadzam się, że Suwałki to trudny teren. Swoje robi także podróż.

Przypominam, że gra 2 drużyna z 2 od końca. Posty tutaj są całkiem sensowne i poważne i doceniające rywala.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.