Jako że mecz odbędzie się już w środę - zakładam temat.
Po meczu z Puszczą tym razem kolejne "derby" beniaminków - Odry i Rakowa. Po 3. kolejkach Opolanie zdobyli 6 punktów, Raków ma ich na koncie 4.
Re: 5. k.: Odra Opole - Raków Częstochowa (śr. 23.08, g.17)
3Trenuje już normalnie.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
4Sędziuje Daniel Kruczyński z Żywca. Sędziował nam wtopy w PP z Miedzią (0:4 w 2013) i Zniczem (1:2 w 2014). W lidze w poprzednim sezonie sędziował mecz z Bełchatowem w Opolu (3:1).
Ogólnie jakoś mało tych meczów sędziuje w sezonie, do tego nie ma zbyt wiele doświadczenia w I lidze (podobnie jak zespoły Odry i Rakowa).
Ogólnie jakoś mało tych meczów sędziuje w sezonie, do tego nie ma zbyt wiele doświadczenia w I lidze (podobnie jak zespoły Odry i Rakowa).
5A co ze Skrzypczakiem? Będzie dostępny jutro?
6Mam jakieś takie podskórne przeczucie, że, mimo iż 'na papierze' oraz na podstawie formy z boiska (Raków gra lepiej niż wskazuje wynik punktowy) wychodzi raczej remis, to Odra jutro wygra. Upatruje tego w tym, że o ile w tym sezonie obie drużyny prezentują na razie równy poziom, to aby się na nim znaleźć, w porównaniu do poprzedniego sezonu to Odra zrobiła większy progres (w 2 lidze lepszy jednak był Raków, co potwierdził mecz w Częstochowie). Jedno jest pewne - będzie baaardzo ciekawy mecz, warto przyjść choćby dla pojedynku Niziołek-Figiel.
7Info z odraopole.plmario11983 pisze:A co ze Skrzypczakiem? Będzie dostępny jutro?
O pechu może mówić Szymon Skrzypczak. Nasz napastnik w Niepołomicach strzelił gola z rzutu karnego – podcinką a’la Panenka – na wagę punktu, ale znów ma problemy z więzadłem w kostce.
– Nieszczęśliwie upadł na tę nogę po pojedynku główkowym. Nadwyrężył więzadło i musi je podleczyć. Dostał już zastrzyk, trenuje indywidualnie, odciąża nogę. Chłopak jest załamany, bo inaczej sobie to wszystko planował. Przepracował okres przygotowawczy, a teraz się sypie… W Niepołomicach wszedł, zdobył bramkę, nabiegał się, był widoczny, a znów czeka go przerwa. Czekamy na „Skrzypę”, wspieramy go. On cały czas jest z nami, tyle że nie na boisku. Mam nadzieję, że za 10 dni na mecz z Chojniczanką będzie gotowy – podkreśla trener niebiesko-czerwonych.
8a co z Wrzesniem ? Gral w rezerwach strezli l2 gole, pytam nie nie wiem czy miesci sie jeszcze w kadrze jedynki ?
9W kadrze jest, najwidoczniej jest słabszy od pozostałych.
10W II lidze nic nie pokazał, więc trudno było spodziewać się, żeby w pierwszej się przebudził.
11Mnie bardziej ciekawi co z Wojciechowskim, nie jesteśmy jeszcze taką potęgą, żeby pozwalać sobie na ściąganie takiego piłkarza (z takimi liczbami) do grania w rezerwach.
12Wojciechowski stracił prawie cały okres przygotowawczy, potrzebuje jeszcze zapewne tygodnia-dwóch.
13Ten napis na budynku da rade w trybie pilnym przed meczem usunąć?
[Edit] Pięknie! Klub stanął na wysokości zadania. Już nic nie ma :)))
[Edit] Pięknie! Klub stanął na wysokości zadania. Już nic nie ma :)))
14Weinzettel - Brusiło, Baran, Bodzioch, Winiarczyk - Habusta, Peroński, Niziołek, Wodecki, Żagiel - Gancarczyk
Czyli gramy na dwóch defensywnych pom. (Habusta i Peron), jako ofensywny pom. Niziołek, a na skrzydłach Żagiel z Wodeckim?
Czyli gramy na dwóch defensywnych pom. (Habusta i Peron), jako ofensywny pom. Niziołek, a na skrzydłach Żagiel z Wodeckim?
15Co jest z Panem Japończykiem? Czemu znow go nie ma w składzie? Czy on przypadkiem nie planuje cały sezon być kontuzjowany?
Swoja droga to też dość dziwne ze nawet nie ukazał sie na stronie jakikolwiek wywiad z nim!
LooZ^ odpowiesz?
Swoja droga to też dość dziwne ze nawet nie ukazał sie na stronie jakikolwiek wywiad z nim!
LooZ^ odpowiesz?
16Przeciez bylo info, ze ma drobną kontuzje, ale juz chyba od poniedzialku trenuje z drużyną, na meczu z Katowicami pewnie juz bedzie gotowy.
17Najbardziej fartowne zwycięstwo Odry od daaaaawna, totalnie dali się zdominować, poza tym po co cofnęli się tak głęboko po golu to ja nie wiem, sami się prosili o gola. No ale jakimś cudem się udało (Tobi king!), 3 pkt są, więc morda w kubeł.
Nie zwyklem też komentować dopingu (lub jego braku) i innych wydarzeń, ale dzisiaj wszystko się złożyło na dość wstydliwy obraz i smutne to z punktu widzenia kibica Odry. Tyle z mojej strony.
Mecz do zapomnienia, teraz Katowice.
Nie zwyklem też komentować dopingu (lub jego braku) i innych wydarzeń, ale dzisiaj wszystko się złożyło na dość wstydliwy obraz i smutne to z punktu widzenia kibica Odry. Tyle z mojej strony.
Mecz do zapomnienia, teraz Katowice.
18Habusta, Peroński i Baran dramat dzisiaj, Niziołek też niewidoczny, Żagiel dziś mnie kupił całkowicie, Wodecki starał się szarpać, nie było tragedii, ale też jakoś tak bez rewelacji, Brusiło, Bodzioch i Winiarczyk całkiem w porządku. No i Weinzettel klasa :)
To był najsłabszy mecz Odry chyba od meczu z... Rakowem. W Częstochowie też często byliśmy bezradni, kompletnie zamknięci przez Raków. Dzisiaj to samo. Kompletnie nie rozumiem dlaczego nie staramy się wykorzystać tego, że mamy bardzo szybkich zawodników i zamiast kontrować po odbiorze piłki, raczej przechodzimy w atak pozycyjny, lub tracimy piłkę. Zbyt wolno przechodzimy z obrony do ataku. Bardzo często była taka sytuacja, szczególnie w pierwszej połowie, gdy np. po rzucie rożnym Rakowa, odbiorze piłki przez Odrę, z przodu był tylko Marek, a do niego przybiegał tylko Wodecki i czasem Żagiel. Bardzo podobało mi się natomiast wejście Wepy, który chyba zorientował się, że jeszcze nie wyszedł w podstawowym składzie i zaczął mega walczyć. Zresztą to po jego odbiorze padła bramka.
3 punkty idą w świat, natomiast musimy nadal ciężko pracować.
A no i jeszcze sprawa organizacyjna. Dlaczego po meczu otwarto tylko jedną bramę wyjściową? Wychodziłem dziś jakieś 10 minut ze stadionu.
To był najsłabszy mecz Odry chyba od meczu z... Rakowem. W Częstochowie też często byliśmy bezradni, kompletnie zamknięci przez Raków. Dzisiaj to samo. Kompletnie nie rozumiem dlaczego nie staramy się wykorzystać tego, że mamy bardzo szybkich zawodników i zamiast kontrować po odbiorze piłki, raczej przechodzimy w atak pozycyjny, lub tracimy piłkę. Zbyt wolno przechodzimy z obrony do ataku. Bardzo często była taka sytuacja, szczególnie w pierwszej połowie, gdy np. po rzucie rożnym Rakowa, odbiorze piłki przez Odrę, z przodu był tylko Marek, a do niego przybiegał tylko Wodecki i czasem Żagiel. Bardzo podobało mi się natomiast wejście Wepy, który chyba zorientował się, że jeszcze nie wyszedł w podstawowym składzie i zaczął mega walczyć. Zresztą to po jego odbiorze padła bramka.
3 punkty idą w świat, natomiast musimy nadal ciężko pracować.
A no i jeszcze sprawa organizacyjna. Dlaczego po meczu otwarto tylko jedną bramę wyjściową? Wychodziłem dziś jakieś 10 minut ze stadionu.
19"Ci co zawsze."wijamurzyn pisze:A no i jeszcze sprawa organizacyjna. Dlaczego po meczu otwarto tylko jedną bramę wyjściową? Wychodziłem dziś jakieś 10 minut ze stadionu.
20Takimi meczami można przejśc do historii,ale jedna rzecz mi się nie podoba,kiedy prowadzimy to nie bawmy się przed własnym polem karnym, bo sami prosimy się o problemy.Lepiej wybić piłke na aut czy przed siebie, niż robic jakieś kółeczka i tracić głupio piłki.
21Czy dzisiejsza gra to przejaw taktyki zespołu czy zatracania charakteru i stylu gry jaki znamy z II i III ligi ? Odra u siebie ma się bronić grając z Rakowem ? Gdzie jest atak i składne podania. Wielu kibiców było dzisiaj zdziwionych co ta Odra gra.
22Każdy tu chwalił jakie to raków zrobił transfery, ze podciągnął najlepszych zawodników z 2 ligi, a tak czytając komentarze u nich na profilu to większość pisze, ze ta drużyna jest za słaba na 1 ligę.
Ważne ze są 3 punkty, zwycięzców się nie ocenia
Ważne ze są 3 punkty, zwycięzców się nie ocenia
23Oj, dawno się tak nie męczyłem oglądając mecz Odry. Najważniejsze że 3 pkt zostają w Opolu.
Mam nadzieję że to, jednorazowa "taktyka" a nie zmiana stylu gry.
Mam nadzieję że to, jednorazowa "taktyka" a nie zmiana stylu gry.
24W pierwszej połowie to chyba kibice sprawili wieksze emocje :D
25... Ja zaczynam wierzyć w teorie spiskowe dot. Defensywnej taktyki naszego nowego coach a.
Pierwsze 2 kolejki poszły rozpędem.
Z miedzia wyjście z defensywy nastawieniem u siebie bylo do zaakceptowania. Masakrycznie defensywna postawa w 1 połowie w Niepołomicach (to była najgorsza połowa Odry) i dzisiaj to samo...
Co gorsza, byłem w Niepołomicach i słyszałem jak obrońcy nawołuja siebie wzajemnie i 2 linie "niżej, niżej".!!!
Przecież sami tego nie wymyślili, tylko trener im kazał. Trochę mnie to martwi....
PS drugi mecz z rzędu żagiel najlepszy w Odrze!
Pierwsze 2 kolejki poszły rozpędem.
Z miedzia wyjście z defensywy nastawieniem u siebie bylo do zaakceptowania. Masakrycznie defensywna postawa w 1 połowie w Niepołomicach (to była najgorsza połowa Odry) i dzisiaj to samo...
Co gorsza, byłem w Niepołomicach i słyszałem jak obrońcy nawołuja siebie wzajemnie i 2 linie "niżej, niżej".!!!
Przecież sami tego nie wymyślili, tylko trener im kazał. Trochę mnie to martwi....
PS drugi mecz z rzędu żagiel najlepszy w Odrze!