30. kolejka: Odra Opole - Skra Cz-wa (pt.3.06 g.20)

1
No i przed nami ostatnia kolejka sezonu zasadniczego. Chyba wszyscy bardzo chętnie wydostaniemy się z tej III ligi. Tak czy inaczej mamy do rozegrania jeszcze 30. kolejkę oraz dwumecz barażowy.
W piątek 3 czerwca (nowy termin!!!) przyjedzie do Opola Skra Częstochowa. Zespół, który ma już pewne utrzymanie w lidze. Bilans to 48 punktów, z czego 27 zdobytych na wyjeździe. Mecz będzie generalnym przetarciem przed barażami. Najważniejsze, aby nie było niepotrzebnych kartek czy kontuzji.
No i przydałoby się zwycięstwo, choćby symboliczne :)
Ostatnio zmieniony środa, 1 czerwca 2016, 14:19 przez Geordie's, łącznie zmieniany 1 raz.
ODRA OPOLE 1945

Re: 30. kolejka: Odra Opole - Skra Cz-wa (pt.3.06 g.20)

6
mario11983 pisze:Skra ma jeszcze o co grać. Przy przegranej w Opolu oraz zwycięstwach Jastrzębia i Pniówka, zakończy sezon na 7 miejscu w tabeli. Co nie gwarantuje na 100% utrzymania
zielu pisze:Skra ma utrzymanie zapewnione, inaczej ŚZPN nie wyraziłby zgody na zmianę terminu meczu.
cytat ze strony głównej:

""Prawie" robi jednak wielką różnicę, zakładając bowiem porażkę gości w Opolu oraz zwycięstwa Pniówka oraz Jastrzębia, Skrze wciąż grozi jeszcze 7 miejsce w tabeli, nie gwarantujące 100% utrzymania."

ciekawiej się zrobi jak Skra przegra, rezerwy Górnika również, Pniówek zremisuje i Ruch Zdzieszowice wygra, wtedy robi się mała tabelka z 4 zespołów, której nie chce mi się sprawdzać ;)
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być

12
0:1. Pierwsza porażka od dawna.

Ale moje wnioski są następujące. Taki mecz to dobry materiał szkoleniowy. Załóżmy taki scenariusz:
Jedziemy nad morze na baraż i remisujemy 0:0. Wszystko fajnie, remis na wyjeździe. Ale przychodzi mecz w Opolu, 20 minuta i tracimy przypadkową bramkę (jakiś rzut wolny, błąd obrony itp.). I co dalej? Wiadomo, że trzeba strzelić 2 gole. W dniu dzisiejszym akurat nie udało się strzelić nawet wyrównującej.
Dlatego wierzę, że sztab trenerski przeanalizuje całe spotkanie i skoryguje to co nie zagrało. Były momenty, kiedy Odra miała przygniatającą przewagę ale przypominało to raczej bicie głową w mur. Zabrakło zdecydowania i wykończenia.
ODRA OPOLE 1945

16
Gdyż zaobserwowalem 2 sytuacje z dzisiejszego meczu przy bramce dla Skry nie wiadomo czy byl faul czy nie mniejsza oto, Furlepa zacząl krzyczec w strone Gancarczyka ze to jego wina ta bramka, ale Gancarczyk krzyczal w strone Furlepy ze faul itp.
To jeszcze moge zrozumiec ale kilka minut pozniej kiedy Skra miala sytuacje i powinna strzelic bramke na 2-0,blad popelnil Bodzioch i Furlepa krzyczal do niego, to nagle Gancarczyk spojrzal na Furlepe i krzyknal znowu moja wina.Ja wiem ktos zaraz napisze ze sie czepiam o takie szczegoly ale sobie nie wyobrazam zawodnika ktory podskakuje do Nawalki czy Smudy.

25
Vineta Wolin wygrała 5-0 (1-0) w meczu 30. kolejki pomorsko-zachodniopomorskiej III ligi z Kaszubią Kościerzyna i przypieczętowała pierwsze miejsce w tabeli dające prawo do gry w barażach o awans do II ligi.

4 czerwca 2016, 16:00 - Wolin (Stadion Miejski)
Vineta Wolin 5-0 Kaszubia Kościerzyna
Dawid Łodyga 19, Adam Nagórski 53, 67, 77, Kamil Zieliński 90
Czyli Odra musi się sprężyć ile sił w nogach i płucach.