Re: Stadion dla Odry
551No i będzie. Zostałem zaproszony do tej grupy roboczej, zobaczymy.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
Moderator: zielu
:)kuciapka pisze:chociaż tyle dobrego, że będziemy mieli info na bieżąco od kogoś ogarniętego ;)
Oleska 51 jest jedyna i niepowtarzalna - tak ku rozwadze na spotkania konsultacyjne.LooZ^ pisze:No i będzie. Zostałem zaproszony do tej grupy roboczej, zobaczymy.
przypominam, że większość stadionów w Anglii należą do klubów a nie do miast w których grają, co nierozerwalnie wiążę się z tym, że pieniążki jakie na to idą są w większości z prywatnej kabzy a nie z budżetu miastaDarso1 pisze:Oleska 51 jest jedyna i niepowtarzalna - tak ku rozwadze na spotkania konsultacyjne.LooZ^ pisze:No i będzie. Zostałem zaproszony do tej grupy roboczej, zobaczymy.
Wrzucę kamyczek do ogródka stadionowego.
Przykład jak ze starego na 40 tys zrobić nowy na 61,5 tys widzów w środku miasta Londyn.
W miesiąc nie ma już starego stadionu. Polecam podpatrzyć na żywo.
Oleska 51 jest jedyna i niepowtarzalna - ku rozwadze na spotkania konsultacyjne jeden z wariantów.
http://new-stadium.tottenhamhotspur.com/interact/
nie mówię, że jest to regułą bo faktycznie stadiony są również budowane z pieniędzy miejskich ale jak to określiłeś tam jak już się decydują to pełną parą.LooZ^ pisze:Tak, chociaż wczoraj robiąc "risercz" znalazłem trochę przykładów nawet w Anglii, gdzie miasta dają naprawdę grube miliony na stadiony (w taki czy inny sposób).
Ależ oczywiście, że to czysta abstrakcja, chociaż z drugiej strony pieniądze "potrafią" wielePolak'o pisze:Wiem że to "bajdurzenie" ale te pomysły to kompletna abstrakcja nie widzę tego w Polsce nawet przy gigantycznych środkach finansowych. A co do stadionu przy oleskiej możnaby (pół żartem) usunąć ulicę Kusocińskiego ;)
Link do raportu: https://www.pzpn.pl/federacja/aktualnos ... on-2016-17LooZ^ pisze:Gdyby ktoś twierdził, że przy Oleskiej da się budować stadion, bo parkingi się jakoś ogarnie.
W oficjalnym raporcie PZPN w punkcie "ocena parkingów dla kibiców", na 52 kluby z 3 najwyższych lig zajęliśmy... drugie od końca (!!!) miejsce z oceną 3,35 - 51 pozycja.
Gorzej ma tylko Warta Poznań, tak samo oceniono Sandecję (której stadion już zburzono)
Parkingi dla oficjeli? 8 od końca.
Potem już drobiazgi - punkty depozytowe? Najgorsze miejsce w Polsce, zdeklasowaliśmy konkurencję - 2,62, wyżej jest Stomil Olsztyn z 3,06. Wyjścia bezpieczeństwa? 2 od końca.
Liczba meczów w których odnotowano brudne siedziska dla kibiców? 4. Gorzej w Polsce miała tylko... Pogoń Szczecin - 6.
Wchodzenie kibiców na mecze? Drugie miejsce od końca.
Proaktywność stewardów? Ostatnie (!) miejsce w Polsce. Jakość stewardów? Najgorsza w Polsce. Obsługa niepełnosprawnych? Prawie najgorsi w Polsce.
Pogrom, pogrom, pogrom. Nie wiem czy jakby policzyć średnią całości to nie mielibyśmy ostatniego miejsca.
A powiedz mi jak chciałbyś rozbudować np. parking czy obiekt klubowy?rob65 pisze:A jaki to ma związek z możliwością budowy stadionu na Oleskiej ?
ta informacja odnosi się do obecnego obiektu.
Tę "masę" oceniono (prawie) najgorzej w Polsce. Gorzej niż w 51 innych miastach.a parkingów jest masa w okolicy,