Re: Sezon 2017/18. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

27
yano - chyba się nie zrozumieliśmy. Na krytej patologią jest "loża szyderców", zasiadająca tam odkąd pamiętam, czyli przynajmniej od 93 roku, kiedy pierwszy raz pojawiłem się na Odrze. Ilość wyzwisk, chamstwa i prostactwa bije tam wszelkie standardy.

Nie pisałem oczywiście o normalnych kibicach, którym współczuję, że muszą mecz oglądać z tymi idiotami.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

29
Myślę że Kleemann nie musi wracać mamy jednego z najlepszych bramkarzy w lidze! + Ziarko któremu myślę i mam nadzieje odpowiada narazie rola rezerwowego.
Koniecznie trzeba sprowadzić prawego obrońcę za Trznadla...
O lewą stronę nie ma co się martwić Winiarczyk jest solidny i miejmy nadzieje że wróci jak najszybciej ,a Bodzioch go godnie zastępuje.
Z pomocy to fajnie jakby wrócił Marzec ale nie wiem czy to możliwe ,a pozatym raczej nie można mieć zastrzeżeń.
W ataku zależy od tego czy Skrzypczak zostanie bo narazie wywołuje pozytywne emocje ,ale trzeba pomyśleć o wymianie Staronia!
No i Looz mógłbyś rozwinąć "ciężką sytuację" z Januszem? Bo jak wiemy ma ponad rok przerwy i jest jedną wielką niewiadomą i może lepiej się pożegnać.

31
Jacelinho pisze:Panowie Kowalski jeszcze się rozwinie , tak samo inni młodzi zawodnicy. A Nizołek nie jest nam potrzebny teraz , pomoc mamy obsadzoną.Jak by Skrzypczak miał odejść to jakiś napastnik by się przydał i prawy obrońca. Wiadomo co z Winiarczykiem ? Jaki ma uraz i długo będzie pauzował ?
z ta nasza pomoca to chyba zartowales. Jest mocna na ta lige, ale na pierwsza ....zalezy co mamy w planie, czyli bronimy sie przed spadkiem, czy dalej uzupelniajac wbijamy w srodek tabeli 1szej ligi. Oceniam umiejetnosci obecnych pilkarzy. po awansie musza byc wzmocnienia w kazdej lini, nie uzupelnienia.
Oczywista ufam trenerowi i wiem, ze i on zdaje sobie z tego sprawe. Ten sklad jest na ta lige ale 1-sza to juz duzy przeskok. MKS zagral z nami jak z dziecmi ( choc to nic nie oznacza ) a w swojej lidze nie sa w stanie zdobyc punkty grajac juz " o zycie ".

32
LooZ^ pisze:yano - chyba się nie zrozumieliśmy. Na krytej patologią jest "loża szyderców", zasiadająca tam odkąd pamiętam, czyli przynajmniej od 93 roku, kiedy pierwszy raz pojawiłem się na Odrze. Ilość wyzwisk, chamstwa i prostactwa bije tam wszelkie standardy.

Nie pisałem oczywiście o normalnych kibicach, którym współczuję, że muszą mecz oglądać z tymi idiotami.
Kiedy jestem na meczach i przygladam sie tym krzykaczom, to poznaje facetow ktorzy na Odre chodzili jeszcze w latach 80-tych. Chodza i dzisisiaj, a tysiace innych oddanych nigdy nie przyszlo na mecze 4,3 czy nawet 2 ligi. Co oczywista tym bywalcom nie daje przywileju zeby obrazac. Z drugiej strony kiedy Naszym sie nie chcialo, lub robili bokami sam ryja darlem do Smolki czy Furlepy zeby zmienial bo gowno z tego bedzie. Nawet nasza mloda gwiazda ( Niemczyk ) na jakims meczu nie gral nic, przeszkadzal wrecz i potykal sie o swoje nogi, taki mial dzien, ze nie bylo mozna na niego ( umiejetnosci ) patrzec i wtedy nie tylko ja wydzieralem sie - podpowiadajac trenerowi zmiane. Krzykaczy na krytej bylo wtedy multum . Na koniec trener posluchal , wprowadzil dwie zmainy i Odra strzelila dwa gole. Tacy byli sa i beda, to taki
" urok " noznej. Jedni nie chca juz tego sluchac, inni sie smieja, a jeszcze inni chwaleni sa za " fachowosc " ;)

33
hmm. na pewno trzeba kogoś za Trznadla ściągnąć. nie wiem czemu on dalej jest.
i tak szczerze nie wiem jak wy ale ja nie uważam Tobiasza za super goalkeepera. tak na prawdę ciężko mi sobie przypomnieć mecz który by nam wybronił. prawda jest taka, że broni to co leci w środek. wystarczy przeanalizować stracone bramki. owszem nie chodzi o to, że on zawala te bramki lecz po prostu nie ma tak, że którąś setke wyciąga.

jeśli Skrzypczak zostanie to trzeba i tak kogoś za Staronia ściągnąć bo Skrzypczak mega mi się podoba specyfiką gry

38
Foker pisze:W drugiej lidze jeśli ktoś jest wart uwagi to szybciutko I liga lub EX podbiera. Po za tym, nie wielu takich zawodników niestety. Właśnie Siarka to jedna z tych druzyn która może pochwalić się chyba najmłodszym i bardzo ciekawym składem. Licze że zajmą 4 pozycje, bo Puszcza nie ma nawet dla kogo grać, tam po 500 ludzi na meczu jest.
KIBICOWSKO - Siarka zawsze lepsza niz Puszcza, pilkarsko-sportowo niestety jest odwrotnie. Ale jestem pewien na 100%, nie na 95 a na 100, ze zadna druzyna z naszej ligi nie osiagnie awansu po barazach z 1-szo ligowcem. Nie ma takiej mozliwosci !!! Jedynie satysfakcja i emocje dla kibicow w tym dwumeczu.

39
kornik pisze:http://www.90minut.pl/kariera.php?id=27954.
Podobno bardzo dobry obrońca,do tego młody. Z tego co pamietam w styczniu byl na testach w Msk Żylina czyli czolowej druzyny ze Słowacji.
Ciekawy pilkarz, ale czy talent na 1-sza lige ? Dla mnie byl taki jeden obrazalski-leniwiec Marzec ( lepszy technicznie od Niemczyka ), a czy jeszcze kiedys wroci do Opola, to chyba watpliwe. Ruch Z. wygral pierwszy mecz z Rekordem na wyjezdzie i beda walczyc leb w leb z Jastrzebiem. Oby wygrali ta rywalizacje dla dobra opolskiej pilki. Tam moze grac i szlifowac sie cala juniorka i mlodziezowka z Odry.

43
Jaka jest ta 2 liga ? No wlasnie. W rownaniu do 3 ligi 3 grupy " slaskiej " jest slaba poniewaz, nasz byla grupa jest od lat najmocniejsza na czwartym poziomie rozgrywkowym i umiejetnosci pilkarzy z tej grupy do pozostalych grup sa wyjatkowo wysokie. Ale w porowaniu do 1-szej ligi jest niestety slabiutka, bo to ( 2 liga ) pierwszy etap mix-u wszystkich 3 lig, a wiadomo jakie sa pozostale grupy i jakie druzyny tam walcza.
Nie mozna jednak umniejszac sukcesu Odry Opole i jej wspanialych wynikow. Trzeba jednak zachowac bardzo zimno glowe, ze po awansie bez wzmocnien mozemy zderzyc sie z pociagiem , tak jak wszystkie beniaminki ktore awansowaly wczesniej ( wliczajac druzyny slaskie ).
PS maslo maslane, ale wiem, ze kibice Odry sa kumaci i zrozumieja co mam na mysli :)

50
No dobra, to kogo trzeba KONIECZNIE zostawić na 1 ligę?

Jak Zarządowi uda się utrzymać Bodziocha i Waldka - oboje z tego co wiem nie mają jeszcze przedłużonych kontraktów i pewnie nie dzieje się to bez powodu - to będzie mega.

Skrzypczak mógłby już przestać strzelać... ;) To piłkarz (nie)stety klasę lepszy od Dawida i szkoda, że Dawid chyba nie podejmuje walki, aby mu dorównać. Mam nadzieję, że istnieje opcja aby w Opolu został, bo to napastnik pod względem jakości wybitny w skali ostatnich lat Odry, a może nawet i kilkunastu lat. Nie dziwne, że ciągle mu w głowie Ekstraklasowe aspiracje ;)
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.