Re: Victoria Chróścice - Odra Opole, 09 października, 15:00

78
Klimek, pokaż mi tu choć jeden wpis w którym ktoś tu serio mówił że trzeba wpierdolić zawodnikom i działaczom. Opanujcie bo wiele razy powtarzane kłamstwo staje sie dla niektórych faktem. Zaraz zaczną padać oskarżenia o lincz.
Widzisz Looz coś narobił. :)

To raz, a dwa to trener jest od ustalania taktyki, w tym tez to jakie piłki grać; górą, dołem, długie czy krótkie. Zawodnik jest od realizacji tej taktyki ustalonej przed meczem, a za jej nierealizowanie leci się z pierwszego składu. Inna sprawa, że pan Darek rzadko te taktykę potrafi zmienić w trakcie meczu, ale to taka moja luźna opinia bo może tak miało być.

80
Polowie kibicow Odry z forum proponuje przeczytac raz jeszcze co kto napisal i postarac sie to choc troszke zrozumiec cala sytacje w zespole. Nie jest to zadna ironia. Trener Kaniuka nie panuje nad takim zespolem jak Odra. Zbyt duza odpowiedzialnosc i stres z ktorymi sobie nie radzi. Podobnie jak wielu trenerow lamie sobie zeby na Legii tak i w naszej lidze musi byc dobry trener, bo Odra w tej lidze jest najwazniejsza i wszystko kreci sie wokol niej.Kazdy mecz to walka o rozbice Oderki i zatanczenie na nosie opolskich kibicow przez malych pilkarzykow z maluczkich klubow . Kaniuka zawodzi, a to bylo do przewidzenia o czym pisalem juz wiele razy, tyle, ze nikt nie slucha. Pilkarze rowniez ! ale wszystkich nie mozna zwolnic lub nauczyc grac w miesiac.Wiec co ? Trener jest od tego, zeby zbudowac COS z niczego, zeby to zcementowac, a potem szlifowac juz wyszukane rodzynki i uzupelniac sklad. Jak do tej pory, cala gra, jej organizacja jest bez skladu i ladu. Bez koncepcji i czasem bez zaangazowania. Mysle, ze pilkarze stracili zaufanie do swoich umiejetnosci i wiare w odniesienie sukcesu w pierwszej druzynie.Trener swoimi decyzjami personalnymi to potwierdza. Brak wynikow zadawalajacych nawet przecietnych znawcow footbolu jest poczatkiem " sypiacych sie kart " ktore dumnie stawiali jej wierni kibice. Bo tak naprawde to tylko kibice wzniesli sie na Najwyzsze szczyty, a ich akcje i zaangazowanie to cos wspanialego. Ale za Wasz najwiekszy udzial w tworzenie wizerunku Oderki nikt nam nie da awansu. Ba, nikt nam nie oprzyzna punktow w lidze ! Trzeba byc slepcem, zeby tego nie widziec.Proponuje popatrzec na wszystko z dystansu. Wyglada na to, ze zachaczymy w tej prowincjonalnej lidze na duzej i przyjdzie nam pasjonowac sie potyczkami z Chroscicami a potem z Rodlem Opole. Tylko ilu mamy tych najwierniejszych kibicow, ktorzy zmusza sie, ogladac kolejny rok stadion Polonii Psary ?! NIe Polonii Bytom nie Warszawa ale Psary?! W ten sposob potegi nie zbudujemy ani na trybunach ani na boisku. Rozwiazanie jest jedno o ktorym mowilem juz wczesniej i choc nie ma gwarancji, ze zmiana trenera przyniesie sukces, to jest to jedyna droga na to by te rozbite klocki posklejac. Pilkarzom i treenerowi Zarzad Oderki i kibce dali WSZYSTKO na co bylo nas stac. Oni natomiast zawodza kolejny raz. Potem na zmiany moze byc juz pozno. Jeszcze jedno - z takimi kibicami i budzetem nie buduje sie druzyny przez lata w 4 lidze. To wstyd. Z jakim argumentem prezes Oderki pojdzie do Ratusza po kolejne wsparcie ?????? Z usmiechem na twarzy do glupawej gry ? Blad zostal popelniony juz kilka tygodnii wczesniej, gdy zapewnilismy trenera, ze nie bedzie nerwowych ruchow. A teraz wk...i kibice (choc oczywiscie w zarcie ) mowia o odwiedzinach w szatnii zespolu. Kto jest winien tej sytuacji ? Tu trzeba miec jaja lub twarda dupe. Ale My kibice Odry jestesmy w nia kopanii zbyt czesto. To nie fair, bo dla nas porazki z Chroscicami to kompletna hanba i na takie porazki niezaslugujemy. Jest ZLE i tyle. Czy juz jest za pozno na sukces w tym roku ? Nie wiem, ale napewno nie jest za pozno na odzyskanie zaufania i wspolna wiare na odzyskanie nadzieji na ten sukces, ktory rodzi sie zbyt dlugo i przy zbytecznych " bolach porodowych".

81
Nikt nie mówi jeszcze że jest za późno, no ale trzeba by już wygrywać prawie wszystko ...

Bardzo szkoda jest tej sytuacji w której jest (była ) Odra czyli w gazie...na pierwszym mecz w IV lidze przyszło 2tys osób, potem przyszło zamiatanie opolskich wiosek przez nauczycieli z Opola, następnie wskakujemy do III ligi i na dzień dobry jedziemy w prawie 500 osób na wyjazd!!!
Ten trend musimy utrzymać,! patrzcie co by było jakbyśmy teraz awansowali tak z biegu ?! to przecież do Sosnowca czy tych wesołych Zdzieszowic to jedziemy w 1000 osób, a na Oleskiej patrząc na zajebisty rozwój ultras może jakaś oprawa na cale trybuny??

lub inna sytuacja...stagnacja w III lidze, pogodzenie się z sytuacją i 500 osób na meczach...

84
oderkaopole.pl pisze: Decyzją zarządu klubu na wniosek trenera pierwszej drużyny Bogusław Borowiec został zawieszony w prawach zawodnika i najbliższe treningi odbywał będzie z zespołem juniorów starszych. Powodem ukarania naszego napastnika jest rażące naruszenie regulaminu drużyny, polegające na niestawieniu się na mecz w dniu 9.10.2010.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

85
przez Bobo » wtorek, 12 października 2010, 9:53

snajper: Trener jest od tego, zeby zbudowac COS z niczego, zeby to zcementowac, a potem szlifowac juz wyszukane rodzynki i uzupelniac sklad. Jak do tej pory, cala gra, jej organizacja jest bez skladu i ladu. Bez koncepcji i czasem bez zaangazowania.

I Ty znawca zza oceanu dałes mu na to całe 9 kolejek. Wstyd snajper!
A Twoim zdaniem ile kolejek potrzebuje trener na wykazanie że "coś" zrobił??
Może ze dwa sezony albo więcej??? Jak trener ma koncepcjęi właściwe dobiera taktykę
i skład drużyny to efekty widać od razu atłumaczenie się jakimś "frycowym" jest dla mnie niepoważne...

86
paqsibrzuch pisze:Re: Victoria Chróścice - Odra Opole, 09 października, 15:00

snajper: Trener jest od tego, zeby zbudowac COS z niczego, zeby to zcementowac, a potem szlifowac juz wyszukane rodzynki i uzupelniac sklad. Jak do tej pory, cala gra, jej organizacja jest bez skladu i ladu. Bez koncepcji i czasem bez zaangazowania.

Może ze dwa sezony albo więcej??? Jak trener ma koncepcjęi właściwe dobiera taktykę
i skład drużyny to efekty widać od razu atłumaczenie się jakimś "frycowym" jest dla mnie niepoważne...
Akurat co to twoich wypowiedzi to nie zamierzam nawet dyskutowc. Juz ci tu ktos napisal zebys poszedl na spacer.

89
Bobo pisze:
paqsibrzuch pisze:Re: Victoria Chróścice - Odra Opole, 09 października, 15:00

Akurat co to twoich wypowiedzi to nie zamierzam nawet dyskutowc. Juz ci tu ktos napisal zebys poszedl na spacer.
Chylę czoło przed takim znawcą i idę na spacer.

90
Łukasz 1945 pisze:ciekawe czemu Borowiec nie przyjechał na mecz??? wydawało mi się że to zawodnik który traktuje Odrę poważnie...według mnie pisząc że dany zawodnik został zawieszony powinno się podać powód takiej decyzji
Przeciez podali, nie przyjechal na mecz. A czy ogladal w tym czasie Familiade czy pojechal na wesele znajomej, to kwestia jak sadze drugorzedna.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

91
Bobo mam zle przeczucia. Trenera Kaniuke pamietam z pracy z zespolem dawniej. I tez to wygladalo tragicznie ale wtedy nie bylo kasy na chleb. Teraz jest normalnie a trener i pilkarze wiedzieli jaki kontrakt podpisuja. Uwierz mi ze dla mnie stargo kibica to najwiekszym prezentem urodzinowym byly by taki zeby trener Kaniuka byl dublerem samego Piechniczka. Nie rozchodzi sie przeciez o to ile meczow rozegrala druzyna tylko czy po tych juz rozegranych do tej pory( a bylo ich juz dosc sporo ) widac jakas mysl szkoleniowa widac postep i wiare w to co robia wszyscy razem Trener - Pilkarze - Zarzad. A tego wlasnie nie dostrzegaja kibice. Dlatego wczoraj wyszli ze stadionu jutro przywala pilkarzom a pojutrze malo kto z nich wroci na stadion. Przezylem to juz wiele razy i jako starszy kolega nie zycze Ci tego z calego serca. Pozdro. Zobaczymy co dalej.