Re: ZMIANA TRENERA !!!

26
Bo to tylko moje przypuszczenia :) No i obawiam sie, ze lepszych kandydatow brak.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

27
Panowie, żeby uciąć spekulacje. Kolejną zasadą przyjętą w klubie jest taka, że trener (oczywiście w porozumieniu z II-trenerem Wojciechem Mielnikiem) i tylko trener ma wpływ na ustalanie składu. Do tego nie ma prawa mu się mieszac żaden człowiek z zarządu. Prezes odbył rozmowę z trenerem w zeszłym tygodniu, bo to nie jest też tak, że zarząd nie jest zaniepokojony wynikami. w tym tygodniu też na pewno ludzie zarządzający klubem będą z trenerem rozmawiać.

29
nOrweg pisze:Ludzie!Co to Polonia W-wa,czy Atletico Madryt?Rozumiem każdy z nas na początku sezonu chciał awansu,ale liga weryfikuje nasze plany.9 kolejka a wy trenera zwalniacie.Tyle się mówi o nerwowych działaczch.Zobaczcie przykład Kafarskiego z Lechii G.,Probierza z Jagi.Tam zachowano zimną krew,i powoli efekty widzac.Jak dla mnie więcej spokoju.
Jak bys nie wiedzial to p.Kaniuka byl juz trenerem Odry i za jego kadencji Odra nie wygrala zadnego meczu na wyjezdzie.A jak Odra przegrala ze Swornica to trenerem byl kto:)???

30
gitmet pisze:Moze dadza sobie po lisciu i juz wszystko bedzie szlo w kierunku 2 ligi
Zdaje mi się,że jeden liść nie wystarczy.
Amor patriae nostra lex

31
goryl pisze:
gitmet pisze:Minelo juz pare godzin i czlowiek ochlonol.Nie mozna zmieniac trenera po paru kolejkach.Trzeba dac mu troche czasu niech w spokoju popracuje do konca sezonu i wtedy bedziemy go rozliczac.Mnie martwi brak stanowczej reakcji zarzadu na ciagle roszady w skladzie.Niewiem czym to jest spowodowane moze tym ze trener i prezes sa kolegami? i prezes nie potrafi jasno i konkretnie porozmawiac z trenerem.Jak ta drurzyna ma grac dobrze jak zaden pilkarz nie jest pewny miejsca w skladzie.Pilkarz musi zaufac trenerowi i na odwrot. A w tej sytuacji zadna ze stron sobie nie ufa.PANIE PREZESIE OCZEKUJEMY KONKRETNEJ REAKCJI ale nie zmiany trenera.
Jak bys nie wiedzial to p.Kaniuka byl juz trenerem Odry i za jego kadencji Odra nie wygrala zadnego meczu na wyjezdzie.A jak Odra przegrala ze Swornica to trenerem byl kto:)???
Kolego bardzo dobrze pamietam kto i kiedy byl trenerem.Ale przypomnij sobie jaka wtedy byla sytuacja w klubie i wynik osiagniety przez tamten zespol D.K wcale nie byl zly.Pamietasz moze na ktorym miejscu w tabeli zakonczyli sezon? A bieda w klubie byla straszna
Nie zebym bronil trenera ale daleki jestem od zmieniania trenerow jak w Poloni Warszawa.
Obrazek

32
goryl to pisał do nOrwega, zaznaczył to później i zmieniłem posta bo źle zacytował ;)

ale fakt faktem, na chłodno to wypadało by dać trenerowi szansę, może coś z tego jeszcze będzie.
Odra jest najważniejsza !

33
po co zmiana trenera...

Niech grajki biorą się w garść a nie chleją tylko na imprezach i potem chuja grają !!

34
Niech jakiś moderator przeniesie te rozkminy do właściwego działu... Zlitujcie się proszę :)
No i potem usuńcie ten post.

P.S. Ze swej strony (nie czytałem tematu wnoszępo tytule czego dotyczy) proponujęnie wtrącać sięw działania personalne klubu (zatrudnianie trenrów) czy szkoleniowca (zmiany itp.) a co najwyżej przejść się na trening i przypomnieć wszystkim (od prezesa po Miodka ;) ), że TO JEST ODRA OPOLE, a nie Legia Warszawa! TU SIĘ ZAPIERDALA, WALCZY I ZDYCHA NA BOISKU, a nie maniane gra.
Klęski to nasze doświadczenia w drodze do sukcesu, a nie meta naszych starań!

Obrany cel: WIELKA POLSKA NA WIEKI

35
Panowie każdy ma MEGA KURWICE na naszych piłkarzy,trenera.Moim zdaniem powinniśmy dać jeszcze szanse D.Kaniuce bo po pierwsze nasz klub nie ma raczej finansów na sprowadzenie nowego trenera i też to nie jest jakiś słaby trener Leśnice potrafił przez kilka sezonów utrzymać w tej lidze nawet na wysokich pozycjach jak na taka wioseczke,po drugie winnić należy też nasze ,,gwiazdeczki" gdyż wielokrotnie słyszałem o ich imprezowych wyczynach a nawet sam widziałem na własne oczy!!!!Teraz naszym zadaniem jako NAJWIERNIEJSZYCH jest wspomagać nasz klub w tej ciężkiej sytuacji w jakiej się znalazła nie odwracać się plecami jak jakieś sezonowcy!!!!Wiadomo każdy oczekuje,że ODRA wróci jak najszybciej na piłkarskie salony(1 lub 2 liga) bo o Ekstraklasie to narazie możemy pomarzyć,ale panowie nie od razu Rzym zbudowano!!!Jak napisał kilka postów wcześniej LooZ^ Wielkiej Odry nie zbudujemy w 1,5 roku na to trzeba czasu.Proponuje zamiast wylewać żale tutaj na forum można zorganizować spotkanie z zarządem oraz zawodnikami i sztabem szkoleniowym i powiedziec im to w twarz.Może po takim spotkaniu nasz prezes zacznie sie naprawde liczyć z nami KIBICAMI bo ja wiadomo to dzieki niektórym naszym kolegom teraz może chodzić na 3 lige a nie na A KLASE!!!Tyle pozdro dla NAJWIERNIEJSZYCH

36
tez sie nasluchalem o pilkarzykach imprezujacych dzien przed meczem. kiedys byla ciekawa akcja (nawet w tv o tym mowili) jak na drzwiach wszystkich pubow, dyskotek, klubow w Opolu i okolicach byly wywieszone zdjecia zawodnikow. pod nimi napisane bylo cos w stylu 'tych panow nie obslugujemy - zapraszamy po utrzymaniu'.
moze niektorzy z naszych chlopakow nie wiedza, ze imprezuje sie po wygranym meczu.

37
Na sklepach też był takie plakaty Gadżon :) Dajcie szanse jeszcze Kaniuce, zobaczymy co pokażą nasi kopacze w następnym meczu.
Odra Opole!

41
CZAS WYMIENIĆ PRZEDE WSZYSTKIM "hamulcowego" TO OD NIEGO WIELE - B WIELE ZALEŻY , LECZ TEN LEŃ NIE ROBI NIC OD WIELU LAT. NIE JEST TO ŻADNA AGITACJA WYBORCZA-NIE WSKAZUJE NIKOGO NA JEGO MIEJSCE LECZ UWAŻAM IŻ KAŻDY INNY BĘDZIE LEPSZY. TE PARĘ GROSZY KTÓRE MIASTO DAJE TO WSTYD. ODRY PRZY TAKIM BUDŻECIE NA SPEKTAKULARNE TRANSFERY (WYMIANA TRENERA , PIŁKARZY)NIE STAĆ. A JEŚLI KTÓRYŚ Z NASZYCH PIŁKARZY "BŁYŚNIE" FORMĄ TO ZARAZ ZOSTANIE ZAWINIĘTY DO BOGATSZEGO KLUBU , KTÓRYCH JEST OBECNIE W PORÓWNANIU Z NAMI WIELE W KRAJU A NAWET NA NASZYM OPOLSKIM- WOJEWÓDZKIM PODWÓRKU. JESTEŚMY MIASTEM WOJEWÓDZKIM I TYLE WEDLE WŁODARZY NASZEGO MIASTA POWINNO NAM WYSTARCZYĆ. NIE STAĆ BYŁO NASZEGO KLUBU NA ZATRZYMANIE TRENERA POLAKA (CHOCIAŻ MURINHO TO ON NIE JEST) KTO ZNANY PRZYJDZIE DO KLUBU Z TAKIM BUDŻETEM . W TAKIM RAZIE NIECH PAN KANIUKA PRACUJE SOBIE DALEJ.

43
Ja proponuję, żeby każdy, kto wymaga zmiany trenera podał konkretne nazwisko, kogo chciałby w zamian. Trzeba patrzeć realistycznie, chcieć to sobie możemy i Guusa Hiddinka, ale wskażcie kogoś znacznie lepszego od Dariusza Kaniuki, kto będzie pracował za podobne pieniądze. Przed sezonem serce oczywiście mówiło awans, rozum - środek tabeli, awans za rok. Także ja na razie jestem zadowolony z pozycji Odry w tabeli.

44
kocu88 pisze:Ja proponuję, żeby każdy, kto wymaga zmiany trenera podał konkretne nazwisko, kogo chciałby w zamian. Trzeba patrzeć realistycznie, chcieć to sobie możemy i Guusa Hiddinka, ale wskażcie kogoś znacznie lepszego od Dariusza Kaniuki, kto będzie pracował za podobne pieniądze. Przed sezonem serce oczywiście mówiło awans, rozum - środek tabeli, awans za rok. Także ja na razie jestem zadowolony z pozycji Odry w tabeli.
niestety, ale to słuszne słowa, no może oprócz zadowolenia z pozycji w tabeli:(
„Klub to nasza wspólna własność;
wobec klubu mamy tylko obowiązki;
dla klubu tylko wdzięczność”

45
Jeśli chcecie przez najbliższe 6-8 kolejek nic nie grać i zimą oczekiwać cudu, to faktycznie zmieńcie trenera. Ja jestem z tych cierpliwych i bardziej skłaniałbym się ku wymianie 3-4 zawodników. Czytałem, że premie zamrożone, więc powinno to poskutkować. Bądźmy optymistami.

Do boju Oderko!!

46
zmiana trenera i co za tym idzie nowa myśl szkoleniowa nowe ustawienie w połowie sezonu. Może zmieniajmy sobie trenerów tak jak robi to się w Polonii Warszawa na życzenie prezesa (u nas by było na życzenie kibiców jak się komuś nie podoba to zmiana obojętnie czy to głos większości czy 2 osób) życzę powodzenia każdemu który myśli że znajdziemy trenera na tą ligę z papierami, bo prawdę mówiąc po za Polakiem i Kaniuką nie ma chyba lepszych trenerów z Opolszczyzny przynajmniej ja nie znam ;] Wystarczy powiedzieć paru zawodnikom żeby zaczęli zapi.... jak to wypada grając w Odrze i oby nie było już takich meczy jak z Chróścicami ;]

48
Zmiana trenera jak najbardziej na NIE. Jeśli Pan Kaniuka popełnił jakieś błędy to mam nadzieję, że jak najszybciej je poprawi. Z rzetelną oceną Jego pracy poczekałbym do końca sezonu. I należy pamiętać o tym, że za wyniki i za grę nie odpowiada tylko trener.

49
Kaniuka jest tak ugotowany, że wiele już nie zdziała pod taką presją. To już jest zjazd po równi pochyłej. Niestety nie ma on szczęścia do Odry.
Ostatnia szanse (i to już grubo na wyrost) jeśli ma dostać to tylko z Leśnicą a jeśli nie wygramy to uważam, że rundę jak pierwszy powinien dograć Mielnik ( jeśli ma papiery, a jeśli nie to jest w klubie który już robił za papierowego wiec może i drugi raz) a w zimie będzie więcej czasu na decyzje.