No właśnie ja bym połowicznie tylko winił klub - za tą część że do tej pory nie mamy zrealizowanych żadnych transferów. Ja rozumiem że sytuacja „utrzymaniowa” była niepewna, ale Tychy są przykładem że można wcześnie zakontraktować na prawdę ciekawych zawodników z wcale nie topowych klubów.
Z drugiej strony nie oszukujmy się - w Opolu nie ma zainteresowania Odra. I nie mówię tu o okazjonalnym przyjściu na mecz, gratulacjach po wygranej lub zjebce po porażce. Brak ludzi fanatycznie żyjących Odra, interesujących się składem, dopytujących o transfery. Spójrzmy ile osób jest tu aktywnych. Brak społeczności, do której wcale nie trzeba dużego miasta (jakim Opole mimo wszystko nie jest). Poniekąd winie za to ofertę Opola, która daje dużo więcej ludziom niż np Zabrze. Ale też winie dramatyczny wręcz poziom dziennikarzy i mediów lokalnych. Kiedyś jeszcze te plotki i newsy z klubu wychodziły, bo ktoś dopytywał, nawet w niższych ligach. Był duet Sagan/Sabat. A teraz cisza. Nie ma za bardzo z kim pogadać, moje newsy są raczej spoza Opola niż stąd. Słabo.
Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2025/2026. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
152100% racji. Odrą interesuje się może z 5-6k ludzi na co dzień. To tyle. Wystarczy zobaczyć konferencję prasową po meczu u nas, a u innych. U nas pytań nikt nie zadaje bo nie ma komu, prasa poda suchy wynik i to tyle. Marketing to w dzisiejszych czasach podstawa, a u nas to kuleje od zawsze. Brak scalonej społeczności (fajnie że trochę osób nad tym działa ale w skali potrzeb to mało po prostu).respest pisze: piątek, 13 czerwca 2025, 8:01 No właśnie ja bym połowicznie tylko winił klub - za tą część że do tej pory nie mamy zrealizowanych żadnych transferów. Ja rozumiem że sytuacja „utrzymaniowa” była niepewna, ale Tychy są przykładem że można wcześnie zakontraktować na prawdę ciekawych zawodników z wcale nie topowych klubów.
Z drugiej strony nie oszukujmy się - w Opolu nie ma zainteresowania Odra. I nie mówię tu o okazjonalnym przyjściu na mecz, gratulacjach po wygranej lub zjebce po porażce. Brak ludzi fanatycznie żyjących Odra, interesujących się składem, dopytujących o transfery. Spójrzmy ile osób jest tu aktywnych. Brak społeczności, do której wcale nie trzeba dużego miasta (jakim Opole mimo wszystko nie jest). Poniekąd winie za to ofertę Opola, która daje dużo więcej ludziom niż np Zabrze. Ale też winie dramatyczny wręcz poziom dziennikarzy i mediów lokalnych. Kiedyś jeszcze te plotki i newsy z klubu wychodziły, bo ktoś dopytywał, nawet w niższych ligach. Był duet Sagan/Sabat. A teraz cisza. Nie ma za bardzo z kim pogadać, moje newsy są raczej spoza Opola niż stąd. Słabo.
Zaprzepaszczone wiele lat pierwszoligowej gry. Brakuje oddanych kibiców. Bo co z tego że jak przyjedzie duża marka to stadion się zapełni, jakby przychodzisz na Odrę a nie na jej rywala.
Tu nigdy dobrze nie będzie. Potencjał spory, niewykorzystany. Zawsze będziemy klubem zaściankowym udającym aspiracje na coś więcej.
Chyba tylko jakiś poważny nowy właściciel by tu coś zmienił w tej kwestii.
Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2025/2026. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
153Niestety, Sagan i Sabat poszli na miejskie stanowiska, Maciek Grygierczyk który miał kontakty i zainteresowanie Odrą poszedł pracować do Ruchu i nie został praktycznie nikt.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
154Kiedyś było tu więcej ludzi aktywnych.respest pisze: piątek, 13 czerwca 2025, 8:01 No właśnie ja bym połowicznie tylko winił klub - za tą część że do tej pory nie mamy zrealizowanych żadnych transferów. Ja rozumiem że sytuacja „utrzymaniowa” była niepewna, ale Tychy są przykładem że można wcześnie zakontraktować na prawdę ciekawych zawodników z wcale nie topowych klubów.
Teraz część z nim przeniosła się do grupy kibiców na whastapie: https://chat.whatsapp.com/FWgYKMn90Iw0sKaprgHdZB
Ale fakt, poziom dziennikarzy np. nto jest dramatyczny, są tylko suche relacje z meczów, bez ciekawostek itd.
156Jest i najnowszy wątek o Opolu.
157"zanosi się na rewolucję kadrową"
Zaraz wznowienie treningów a ta rewolucja coś cicha
Zaraz wznowienie treningów a ta rewolucja coś cicha
158Za dwa dni drużyna wraca do treningów, a my pewnie będziemy musieli sami analizować kogo nie ma na zdjęciach, żeby się dowiedzieć kto podpisał nowy kontrakt, a kto odejdzie.
159A karnety 2 dni przed 1 meczem 😁
161Dziwne że nasi przyjaciele z Bytomia nie przedłużają umów z Szymonem Michalskim , Danielem Śćislakiem i Adrianem Piekarskim. Każdy z nich był podstawą do awansu Polonii w tym sezonie. Wg mnie każdy z nich u nas by mógł grać spokojnie w 1 składzie.
162Ja nie wiem czy dopiero co awansująca Polonia nie ma lepszych perspektyw na nowy sezon niżeli my 8 latach w tej lidze. Ich kadra i wyniki w zeszłym sezonie wyglądały naprawdę obiecująco.
163Nasze.w 2 lidze byly miażdżące...
164My awansując do 1 ligi skończyliśmy na drugim miejscu, Polonia ligę wygrała z większą liczbą punktów niż my mieliśmy. A to były nasze piękne czasy ofensywnego futbolu Janka Furlepy które nie wrócą.
165Wieczysta ostatnim beniaminkiem. Generalnie nie zazdroszczę im. Odra już jutro zaczyna treningi, a oni dopiero dzisiaj skończyli sezon :)
166Wieczysta z hukiem wchodzi do 1 ligi.Carlitos oraz Szymonowicz zostali zakontraktowani.Pytanie czy w tym klubie będą chcieli się pchać do ekstraklasy?
167Awans Wieczystej to bardzo zła wiadomość dla nas... Nie daję im szans na włączenie się do walki o ekstraklasę, ale do utrzymania to będzie bardzo groźny rywal.Poza Pogonią Grodzisk nie widać specjalnie chętnych na szybką degradację,
168Moim zdaniem, Wieczysta będzie się mocno biła o awans. Już wczoraj potwierdzili 2 transfery, a zapowiada się na kolejne.zebro pisze: poniedziałek, 16 czerwca 2025, 9:06 Awans Wieczystej to bardzo zła wiadomość dla nas... Nie daję im szans na włączenie się do walki o ekstraklasę, ale do utrzymania to będzie bardzo groźny rywal.Poza Pogonią Grodzisk nie widać specjalnie chętnych na szybką degradację,
169Wszystko zależy w którą stronę pójdą z transferami. Jak będą robić takie jak Szymonowicza to będą się bić o Ekstraklasę, jak będą ściągać głośne nazwiska przed emeryturą (Carlitos, zaraz Salamon), to nie wróżę im niczego dobrego. Już teraz awansowali nie dzięki gwiazdom, a mniej znanym Łysiakowi, Brzękowi itd
170Pytanie co zrobi sponsor Wieczystej Wojciech Kwiecień, czy wejdzie do Wisły czy odpuści.Problem Wieczystej jest taki że nie mają stadionu i nie będą grać w Krakowie.Ja coś czuję że tam ci gracze będą mieli wyjebane.
171Jeszcze update niezbyt wesoły dla Odry i trochę pokazuje gdzie my jesteśmy - Iwao raczej wybierze Puszczę zamiast Odry. Nie ubolewam, bo jednak napastnik to nie jest priorytet na to okno transferowe, ale życzyłbym sobie, żeby jednak się coś zaczęło dziać na plus dla nas, a jest cisza znów kompletna.
172Ja nie mam absolutnie żadnych wątpliwości, że Wieczysta będzie twierdziła, że walczy o ekstraklasę i że będzie robiła głośne transfery, bo tak działają już od lat.
Ale właśnie takie transfery jak Carlitosa, to dla mnie dominacja wizji marketingowej nad wizją sportową. To nie jest kandydat na ekstraklasę, ale do spadku też na pewno nie.
Ale właśnie takie transfery jak Carlitosa, to dla mnie dominacja wizji marketingowej nad wizją sportową. To nie jest kandydat na ekstraklasę, ale do spadku też na pewno nie.
173https://weszlo.com/2025/06/16/odra-opol ... -transfer/
Filip Kendzia zamienia Znicz Pruszków na Odrę Opole
28-letni stoper w ostatnim sezonie I ligi rozegrał 26 meczów, w których strzelił dwa gole i zaliczył dwie asysty. W 9. kolejce wskoczył do składu Znicza i miejsca nie oddał już do samego końca.
Kendzia w pierwszoligowym Zniczu spędził dwa sezony. Wcześniej występował jedynie w II i III lidze.
Odra Opole musi przebudować swoją kadrę, bo ostatnio ledwo się utrzymała. Zdobyła zaledwie 30 punktów, ale to wystarczyło, żeby uplasować się tuż nad kreską.
Filip Kendzia zamienia Znicz Pruszków na Odrę Opole
28-letni stoper w ostatnim sezonie I ligi rozegrał 26 meczów, w których strzelił dwa gole i zaliczył dwie asysty. W 9. kolejce wskoczył do składu Znicza i miejsca nie oddał już do samego końca.
Kendzia w pierwszoligowym Zniczu spędził dwa sezony. Wcześniej występował jedynie w II i III lidze.
Odra Opole musi przebudować swoją kadrę, bo ostatnio ledwo się utrzymała. Zdobyła zaledwie 30 punktów, ale to wystarczyło, żeby uplasować się tuż nad kreską.
174No to jeden stoper jest, dobrze by jeszcze jednego, np doświadczonego Biernata, bo Kendzia dupy nie urywa.
A zamieszania w tabeli może być ciąg dalszy (za 'Życie Siedleckie'):
A zamieszania w tabeli może być ciąg dalszy (za 'Życie Siedleckie'):
Dlatego też utrzymanie się w tej lidze, to żaden sukces, dalej są tu kluby na wpół profesjonalne (w przyszłym roku podobnie będzie według mnie z Pogonią GM). Jeśli potwierdzą się te doniesienia, to zamiast elektrycznego Chrzanowskiego widziałbym na lewej obronie Krystiana Misia do wyrwania z klubu ze wschodniego Mazowsza.💥Pilne‼️ Władze Pogoni Siedlce mają się podać do dymisji
👉Dziś, 16 czerwca otrzymaliśmy nieoficjalne, ale poważne sygnały z bliskiego otoczenia klubu, ale też władz miasta, że zarząd Pogoni Siedlce ma podać się do dymisji.
Według naszych źródeł, kilka godzin temu doszło do spotkania władz klubu z drużyną piłkarską, podczas którego oficjalnie pożegnano się z zawodnikami.
Powód❓❓Presja ze strony władz Siedlec związana z katastrofalną sytuacją finansową klubu. Zadłużenie ma sięgać nawet 4,5 mln zł, a do końca roku Pogoń pozostaje bez żadnego wsparcia finansowego, co oznacza realne zagrożenie dla dalszego funkcjonowania zespołu.
„Życie Siedleckie” już jesienią ubiegłego roku pisało o tym, że klub ma kłopoty finansowe.
https://zyciesiedleckie.pl/.../47552_af ... iatana-pod...
Kiedy próbowaliśmy uzyskać oficjalne stanowisko władz MKP Pogoń Siedlce w tej sprawie, nie otrzymaliśmy jednak konkretnej odpowiedzi.
Dziś wielokrotnie próbowaliśmy kontaktować się telefonicznie z przedstawicielami Pogoni Siedlce i Urzędu Miasta. Wysłaliśmy oficjalne pytania mailowe i czekamy na odpowiedź, którą niezwłocznie przekażemy.
To poważny kryzys w sercu siedleckiego sportu. Będziemy śledzić tę sprawę i informować na bieżąco
175Wieczysta to jest niesamowite dziwactwo, jeszcze gorszy twór niż Brukbet.
Co do klubu to słyszałem jakieś plotki, że transfery mają być poważne i ma to wynikać ze zwiększonego finansowania. Zobaczymy.
Co do klubu to słyszałem jakieś plotki, że transfery mają być poważne i ma to wynikać ze zwiększonego finansowania. Zobaczymy.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.