Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda wiosenna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

Transferem Czyżyka klub, kolokwialnie mówiąc, "zamknął mi mordę". Jestem zachwycony, mój ulubiony piłkarz Odry w XXI wieku. I ja wiem, że po kontuzji, że ryzyko, itd. Wierzę mocno, że jeśli wróci do formy, to będzie jednym z lepszych piłkarzy w lidze i dawno brakującym w opolskiej układance elementem, czyli rozgrywającym z krwi i kości.

A już środek Łyszczarz-Czyżycki (za nimi ktoś, kto wziąłby na siebie odbiór i czyszczenie w stylu Tronta) to jest na prawdę para, która może kandydować do najlepszej w lidze (a na pewno najbardziej kreatywnej).

Teraz tylko trzymać z całych sił kciuki za zdrowie obu środkowych pomocników i trenera, że będzie potrafił z nich skorzystać. Ja daję duży kredyt zaufania na rundę wiosenną.

E: a co do Klimka, to nie zdziwię się jak już kolejny transfer - z Puszczy - będzie do nas.

Re: BETCLIC 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda wiosenna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

queswho pisze:
sobota, 11 stycznia 2025, 11:53
Przestańcie z tym Maćkowiakiem ze Stomilem spadł ze Skrą spadł w Warcie się nie przebił. Potrzebujemy jeszcze młodzieżowca na wahadło lub lewą obronę.

Czy Muratović trenuje? wiadomo co z nim?
A ja uważam, że ten Mackowiak to nie głupi pomysł. Nadal stosunkowo młody, pewnie nie chciałby dużo zarabiać a gorszy od Pikka napewno nie jest.

czubus pisze:
wtorek, 14 stycznia 2025, 20:11
queswho pisze:
sobota, 11 stycznia 2025, 11:53
Przestańcie z tym Maćkowiakiem ze Stomilem spadł ze Skrą spadł w Warcie się nie przebił. Potrzebujemy jeszcze młodzieżowca na wahadło lub lewą obronę.

Czy Muratović trenuje? wiadomo co z nim?
A ja uważam, że ten Mackowiak to nie głupi pomysł. Nadal stosunkowo młody, pewnie nie chciałby dużo zarabiać a gorszy od Pikka napewno nie jest.
Życie pokazało, że pewnego poziomu nie przeskoczy. Jest to może solidny zawodnik ale na 2 ligę. Przypuszczam że klub już ma wybranego zawodnika lewnonożnego, ogłoszą angaż jak odejdzie ktoś z listy transferowej.

nOrweg pisze:
czwartek, 16 stycznia 2025, 18:31
Żemło to chociaż grał! A tutaj znowu przychodzi piłkarz nie grający od 9 miesięcy!!!!
Gdyby grał to by napewno nie wylądował w Opolu. Może warto spojrzeć szerzej, dlaczego nie grał ? Nie grał bo miał wysoką pensje i chcieli sie go pozbyć.
Przychodzi 25 latek z doświadczeniem w ekstraklasie mogący zagrać jako pól lewy środkowy oraz lewy obrońca. Naprawdę nie widzę powodu do narzekania.