Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

33
Myślę że do końca tygodnia powinno być wiadome kto z obecnej kadry zostaje na następny sezon. Co do konferencji. Ja jestem już przyzwyczajony że na pomeczowych konferencjach praktycznie nie ma pytań od mediów, ale żeby na prezentacji nowego trenera padły tylko 4 pytania, to jest ewenement. Pomijając to czy decyzja o zmianie trenera jest słuszna, cieszy mnie fakt że wyszedł prezes Lisiński i powiedział to i owo, z czego można będzie rozliczać. Wydaje się że niektóre osoby z forum miały rację i zamysł był taki że dopóki nie ma stadionu to nie będzie ciśnienia na ekstraklasę. Z tym że teraz może być budowanie od "0", ale obym się mylił. Obecny sztab zostaje do dyspozycji, co powinno cieszyć, ale 2 czy nawet 3 nowe osoby pewnie by się przydały. Zespół ma być co najmniej tak mocny jak w minionym sezonie, tak mówi nowy trener. Bo trzeba oczywiście pamiętać że stadion awansu nie zrobi. Obyśmy nie musieli się martwić w nadchodzącym sezonie i tego życzę zarządowi i wszystkim związanym z Odrą.

Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2024/2025. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

34
Plan przygotowań:
16 czerwca - pierwszy trening
21 czerwca - sparing (rywal do ustalenia)
29 czerwca - sparing z Górnikiem Zabrze (w Zabrzu)
3 lipca - sparing z KKS-em 1925 Kalisz (w Opolu)
6 lipca - sparing z GKS-em Katowice (w Katowicach)
9 lipca - sparing ze Ślęzą Wrocław (w Wałbrzychu)
12 lub 13 lipca - sparing z Podbeskidziem Bielsko-Biała (w Opolu).

40
Jestem pod wrażeniem ruchów w Miedzi - jeszcze przed rozpoczęciem treningów będą mieli albo dopiętą albo prawie dopiętą kadrę. To spory wyróżnik na tle ligi, jak znam życie, Odra (i zapewne nie tylko Odra) będzie dopinać kadrę już w trakcie sezonu, na koniec okienka. Ciekawe jak to się przełoży na wyniki Miedzi w pierwszej fazie rozgrywek.

49
Kris88 pisze: piątek, 14 czerwca 2024, 7:51 Galan ma ważny kontrakt do końca czerwca i jeśli odejdzie to za darmo. U nas na razie cisza, ale wznawiamy treningi w niedzielę więc pewnie zaraz będziemy coś wiedzieć. Sparing z Legią podobno przyklepany. Być może mecz z Ruchem będzie w piątek.
Skąd info, że mecz Odry z Ruchem może się odbyć w piątek?