Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2023/2024. Runda wiosenna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
#126Wiec wisla nie może wygrać ... no i co gorsza my
Zgadzam się, z Noconiem już lepiej grać nie będziemy. Chwała mu za utrzymanie i mimo wszystko bieżący sezon.
Jeśli Wisła Kraków wygra, a w meczu Tychy-Łęczna będzie remis, to nie mamy już szans na baraże.
Nie ma żadnych szans na pozostanie Galana w Odrze. Obrońców nie potrzebujemy, najważniejszy ktoś kreatywny do środka, dwóch na skrzydło i napastnik (nie wiadomo co z Sulą).zebro pisze: ↑niedziela, 19 maja 2024, 18:07A odnośnie wywalania połowy składu - mamy niezły trzon drużyny. Galan grał słabo ostatnimi czasy, więc może się okazać, że scenariuszem bazowym będzie jego pozostanie w Opolu. A ma potencjał żeby błyszczeć, chociaż ostatnio tego nie pokazywał. Haluch to klasa sama w sobie. Bardzo podobają mi się Czapliński i Szrek. Kamiński jest rewelacyjny, jestem pod wrażeniem jak czyta grę.
Ale z drugiej strony - Niziołek gra w podstawie, a moim zdaniem to jest gracz najwyżej do wejścia z ławki. Mam ogromny senstyment, ale on dla mnie nie dojeżdża. Mikinic jeszcze słabiej. Żemło ma swój styl - gra solidnie, żeby w końcu odwalić jakiegoś koszmarnego babola. O Surzynie już dzisiaj pisałem - braki techniczne aż kłują w oczy.
Wietrzenie szatni, przy zachowaniu tego lepszego trzonu zespołu jest konieczne, jeżeli nie chcemy w przyszłym sezonie dramatycznie walczyć o utrzymanie. Napastnik, dwóch pomocników, dwóch obrońców - gdyby udało się ogarnąć takie wzmocnienia (mam na myśli wzmocnienia, a nie transfery typu Hebel), a dodatkowo Noconiowi trochę urosłyby jaja, to ta drużyna jest w stanie walczyć o ekstraklasę. Martwi mnie też kwestia młodzieżowca - Antczak pokazał w tym sezonie jaką różnicę robi dobry młodzieżowiec w formie vs młodzieżowiec wstawiany do składu, bo jest przymus.
Wisła Kraków ma od nas gorszy bilans i w przypadku naszej wygranej dalej ich wyprzedzamy - chyba ze miałeś na myśli Wisłę Płockmario11983 pisze: ↑niedziela, 19 maja 2024, 18:10Jeśli Wisła Kraków wygra, a w meczu Tychy-Łęczna będzie remis, to nie mamy już szans na baraże.
Serio nie ma szans? Przecież on przez większą część tego sezonu naprawdę dupy nie urywał.mario11983 pisze: ↑niedziela, 19 maja 2024, 18:13Nie ma żadnych szans na pozostanie Galana w Odrze. Obrońców nie potrzebujemy, najważniejszy ktoś kreatywny do środka, dwóch na skrzydło i napastnik (nie wiadomo co z Sulą).zebro pisze: ↑niedziela, 19 maja 2024, 18:07A odnośnie wywalania połowy składu - mamy niezły trzon drużyny. Galan grał słabo ostatnimi czasy, więc może się okazać, że scenariuszem bazowym będzie jego pozostanie w Opolu. A ma potencjał żeby błyszczeć, chociaż ostatnio tego nie pokazywał. Haluch to klasa sama w sobie. Bardzo podobają mi się Czapliński i Szrek. Kamiński jest rewelacyjny, jestem pod wrażeniem jak czyta grę.
Ale z drugiej strony - Niziołek gra w podstawie, a moim zdaniem to jest gracz najwyżej do wejścia z ławki. Mam ogromny senstyment, ale on dla mnie nie dojeżdża. Mikinic jeszcze słabiej. Żemło ma swój styl - gra solidnie, żeby w końcu odwalić jakiegoś koszmarnego babola. O Surzynie już dzisiaj pisałem - braki techniczne aż kłują w oczy.
Wietrzenie szatni, przy zachowaniu tego lepszego trzonu zespołu jest konieczne, jeżeli nie chcemy w przyszłym sezonie dramatycznie walczyć o utrzymanie. Napastnik, dwóch pomocników, dwóch obrońców - gdyby udało się ogarnąć takie wzmocnienia (mam na myśli wzmocnienia, a nie transfery typu Hebel), a dodatkowo Noconiowi trochę urosłyby jaja, to ta drużyna jest w stanie walczyć o ekstraklasę. Martwi mnie też kwestia młodzieżowca - Antczak pokazał w tym sezonie jaką różnicę robi dobry młodzieżowiec w formie vs młodzieżowiec wstawiany do składu, bo jest przymus.
Mam nadzieję, że zostaną wszyscy obrońcy. Ewentualnie tylko ktoś za Pikka, który pewnie odejdzie.zebro pisze: ↑niedziela, 19 maja 2024, 18:18Serio nie ma szans? Przecież on przez większą część tego sezonu naprawdę dupy nie urywał.mario11983 pisze: ↑niedziela, 19 maja 2024, 18:13Nie ma żadnych szans na pozostanie Galana w Odrze. Obrońców nie potrzebujemy, najważniejszy ktoś kreatywny do środka, dwóch na skrzydło i napastnik (nie wiadomo co z Sulą).zebro pisze: ↑niedziela, 19 maja 2024, 18:07A odnośnie wywalania połowy składu - mamy niezły trzon drużyny. Galan grał słabo ostatnimi czasy, więc może się okazać, że scenariuszem bazowym będzie jego pozostanie w Opolu. A ma potencjał żeby błyszczeć, chociaż ostatnio tego nie pokazywał. Haluch to klasa sama w sobie. Bardzo podobają mi się Czapliński i Szrek. Kamiński jest rewelacyjny, jestem pod wrażeniem jak czyta grę.
A co do obrońcy - skoro nie potrzebujemy, to rozumiem że przyszły sezon chciałbyś atakować Minikiciem?
Mariusz Rumak podobno będzie do wzięcia. ;)wijamurzyn pisze: ↑niedziela, 19 maja 2024, 18:19Dobra, nie przedłużamy kontraktu z Noconiem i co dalej? Kto w jego miejsce, żeby robić „atak na Ekstraklasę”? Jednocześnie zastanówmy się ilu naszych piłkarzy poradziłoby sobie w ekstraklasie.
Będący w naszym zasięgu finansowym? Czuję, że mógłby wypalić Bella, choć to niewiadoma ciągle. Jeśli chodzi o charakter to Bartoszek (Ojrzynski chyba jednak poza zasięgiem). A żeby zwiększyć szanse na awans - Dominik Nowak. Ale osobiście najbardziej chyba widziałbym tego Belle, bo mam czutke, że coś ciekawego może stworzyć.wijamurzyn pisze: ↑niedziela, 19 maja 2024, 18:19Dobra, nie przedłużamy kontraktu z Noconiem i co dalej? Kto w jego miejsce, żeby robić „atak na Ekstraklasę”? Jednocześnie zastanówmy się ilu naszych piłkarzy poradziłoby sobie w ekstraklasie.
No tak, Bella dobry bo młody, ale czy on przypadkiem niedawno nie został zwolniony z Miedzi, która była niżej niż Odra, a jednocześnie miał mocniejszą kadrę, większe pieniądze i większe parcie na awans?respest pisze: ↑niedziela, 19 maja 2024, 21:19Będący w naszym zasięgu finansowym? Czuję, że mógłby wypalić Bella, choć to niewiadoma ciągle. Jeśli chodzi o charakter to Bartoszek (Ojrzynski chyba jednak poza zasięgiem). A żeby zwiększyć szanse na awans - Dominik Nowak. Ale osobiście najbardziej chyba widziałbym tego Belle, bo mam czutke, że coś ciekawego może stworzyć.wijamurzyn pisze: ↑niedziela, 19 maja 2024, 18:19Dobra, nie przedłużamy kontraktu z Noconiem i co dalej? Kto w jego miejsce, żeby robić „atak na Ekstraklasę”? Jednocześnie zastanówmy się ilu naszych piłkarzy poradziłoby sobie w ekstraklasie.