Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2023/2024. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.
201Testowany w Odrze Patryk Waliś ma oferty ze Śląska i Ruchu.
Jak zostanie Galan, to napewno nie będziemy już szukać ofensywnego pomocnika.respest pisze: poniedziałek, 26 czerwca 2023, 5:49 A ja uważam, że transfer Deji byłby nieco rozczarowujący. Wiadomo, chłopka z regionu, mający duże doświadczenie, ale jednak bliżej mu do W.Kamińskiego niż Niziołka, a to zastępstwo za niego musielibyśmy szukać. Dodatkowo każdy kto śledzi Ekstraklasę wie, że raczej zbierał kiepskie recenzje, nawet chyba w Weszło (?) został wybrany do antyjedenastki sezonu. Z drugiej strony w Arce sie wyróżniał. Zobaczymy, choć chciałbym jednak mieć nadzieję, że przychodzi w miejsce Paprzyckiego a jakiś bardziej ofensywny pomocnik jeszcze jest szukany.
Myślę, że sytuacja z Galanem się dużo wcześniej wyjaśni, max do połowy lipca.zebro pisze: poniedziałek, 26 czerwca 2023, 8:41 Odejście w sierpniu to byłby najgorszy możliwy scenariusz, bo będziemy wtedy trochę pod ścianą z kontraktowaniem zastępcy.
Czyli coś jest na rzeczy ?mario11983 pisze: poniedziałek, 26 czerwca 2023, 10:10Myślę, że sytuacja z Galanem się dużo wcześniej wyjaśni, max do połowy lipca.zebro pisze: poniedziałek, 26 czerwca 2023, 8:41 Odejście w sierpniu to byłby najgorszy możliwy scenariusz, bo będziemy wtedy trochę pod ścianą z kontraktowaniem zastępcy.
Nic nie wiem.milek72 pisze: poniedziałek, 26 czerwca 2023, 11:24Czyli coś jest na rzeczy ?mario11983 pisze: poniedziałek, 26 czerwca 2023, 10:10Myślę, że sytuacja z Galanem się dużo wcześniej wyjaśni, max do połowy lipca.zebro pisze: poniedziałek, 26 czerwca 2023, 8:41 Odejście w sierpniu to byłby najgorszy możliwy scenariusz, bo będziemy wtedy trochę pod ścianą z kontraktowaniem zastępcy.
Najlepiej opłacani zawodnicy Stali Brzeg zarabiali w 3 lidze więcej od niektórych w Odrze.queswho pisze: poniedziałek, 26 czerwca 2023, 13:53 Przy finansach Gornika nie mamy szans, Bogdanka chce awansu do Ekstraklasy. Mają dokapitalizowac spolke i zwiększyć zaangażowanie w sponsoring. 30tys u nas nie ma chyba nikt. Tyle to mozna dac zawodnikowi z zagranicy tylko.
To gdzie się podziewają te rzekome ~8 milionów budżetu?mario11983 pisze: poniedziałek, 26 czerwca 2023, 14:32Najlepiej opłacani zawodnicy Stali Brzeg zarabiali w 3 lidze więcej od niektórych w Odrze.queswho pisze: poniedziałek, 26 czerwca 2023, 13:53 Przy finansach Gornika nie mamy szans, Bogdanka chce awansu do Ekstraklasy. Mają dokapitalizowac spolke i zwiększyć zaangażowanie w sponsoring. 30tys u nas nie ma chyba nikt. Tyle to mozna dac zawodnikowi z zagranicy tylko.
Taka jest niestety nasza rzeczywistość...
Ale mam nadzieję że na tle takiego Chrobrego, który nawet żadnej reklamy, ani na koszulce, ani na spodenkach nie ma, to finansowo lepiej wypadamy.mario11983 pisze: poniedziałek, 26 czerwca 2023, 14:32Najlepiej opłacani zawodnicy Stali Brzeg zarabiali w 3 lidze więcej od niektórych w Odrze.queswho pisze: poniedziałek, 26 czerwca 2023, 13:53 Przy finansach Gornika nie mamy szans, Bogdanka chce awansu do Ekstraklasy. Mają dokapitalizowac spolke i zwiększyć zaangażowanie w sponsoring. 30tys u nas nie ma chyba nikt. Tyle to mozna dac zawodnikowi z zagranicy tylko.
8mln to chyba z akademią jest. Na druzyne 1ligowa jest mniej. Place to okolo 70% budżetu na kadre sportową i pozostalych pracowników.wijamurzyn pisze: poniedziałek, 26 czerwca 2023, 14:48To gdzie się podziewają te rzekome ~8 milionów budżetu?mario11983 pisze: poniedziałek, 26 czerwca 2023, 14:32Najlepiej opłacani zawodnicy Stali Brzeg zarabiali w 3 lidze więcej od niektórych w Odrze.queswho pisze: poniedziałek, 26 czerwca 2023, 13:53 Przy finansach Gornika nie mamy szans, Bogdanka chce awansu do Ekstraklasy. Mają dokapitalizowac spolke i zwiększyć zaangażowanie w sponsoring. 30tys u nas nie ma chyba nikt. Tyle to mozna dac zawodnikowi z zagranicy tylko.
"Patryk Waliś i Jakub Antczak zostaną od nowego sezonu zawodnikami @ODRAOPOLEpl. Pierwszy na zasadzie transferu definitywnego, drugi zostanie wypożyczony. " - Maksymilian Dyśko na Twitterzefc_kepno pisze: poniedziałek, 26 czerwca 2023, 19:52 "Jakub Antczak prawdopodobnie zostanie wypożyczony do pierwszoligowej Odry Opole."
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1&sfnsn=mo
Warunki fizyczne to nie wyznacznik, Guzdek był wysoki a nie potrafił skakać i grać głową.respest pisze: poniedziałek, 26 czerwca 2023, 20:00 Antczak wypożyczenie, Waliś definitywny. Pierwszy to kolejny skrzydłowy z potencjałem (mówi się o nim jako następcy Kamińskiego czy Skórasia), o drugiego wygrana walka z Ruchem i Śląskiem (choć 'walka' to za duże słowo, po prostu u nas przymierzany do pierwszego składu, a tam jako zmiennik/gość do rezerw). Ciekawe ruchy na pewno, choć przy Antczaku martwią skromne warunki fizyczne.