Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2020/2021. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

Człowiek jedną dobę się oderwał od internetu, a tu takie rzeczy!
Przede wszystkim, dla Szymona Skrzypczaka należą się wielkie podziękowania i wielkie brawa. II liga i pierwsze sezony w I lidze to był jego czas i naprawdę wielka szkoda, że tak to się potoczyło, bo liczyłem że pogra u nas jeszcze ładnych kilka lat. Nie ma wątpliwości, że ten sezon stracił, ale liczyłem że odblokuje się i da nam jeszcze dużo radości, sentyment mam jakby był naszym wychowankiem.
Ale jak spojrzeć na chłodno, to o ile wolałbym go mieć w kadrze niż nie mieć (chociaż wiemy że lepiej radzi sobie jako pierwszy napastnik z pełnym zaufaniem niż jako rezerwowy), tak odejście jest przede wszystkim dobre dla niego. Nie pograłby pewnie za dużo, a stać go na dobre granie. Powodzenia!

Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2020/2021. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

https://sportdziennik.com/odra-opole-sn ... -pozegnal/
Było zatem pewne, że rozstanie ze Skrzypczakiem to najlepszy wariant dla każdej ze strony: klubu, by oszczędzić trochę grosza i nie mieć rozdmuchanej kadry, a także samego piłkarza, będącego jeszcze w stanie wnieść jakość do niejednej drużyny ze szczebla centralnego. Tym samym spośród zawodników nieprzerwanie grających w Odrze od czasów II ligi ostał się już tylko Łukasz Winiarczyk.

mario11983 pisze:
wtorek, 18 sierpnia 2020, 14:52
https://sportdziennik.com/odra-opole-sn ... -pozegnal/
Było zatem pewne, że rozstanie ze Skrzypczakiem to najlepszy wariant dla każdej ze strony: klubu, by oszczędzić trochę grosza i nie mieć rozdmuchanej kadry, a także samego piłkarza, będącego jeszcze w stanie wnieść jakość do niejednej drużyny ze szczebla centralnego. Tym samym spośród zawodników nieprzerwanie grających w Odrze od czasów II ligi ostał się już tylko Łukasz Winiarczyk.
Wszystko prawda, dobra decyzja Skrzypy - A MY KIBICE ODRY dziekujemy brachu za te 33 gole dla Niebiesko- Czerwonych !
Mam nadzieje, ze w klubie na scianie zawisnie na zawsze Twoja fota. A tak nawiasem, czy ktos wie czy w klubie mamy jakas galerie slaw ( zasluzonych ) pilkarzy na scianie ? Jak odwiedzalem sekretariat i jeszcze wczesniej dawniej Jace to nic takiego nie pamietam, ale to juz troche czasu, inni ludzie, moze w innym pomieszczeniu budynku ?
A moze poprostu nie ma czegos takiego i musimy poczekac na nowy stadion. Marzy mi sie cos takiego w klubie , taka galeria pilkarzy. Wojtek Tyc , Zymanczyk, Wojcicki, Tracz, Skrzypa itd. Plus puchary ktorych mamy niewiele :) Jeden napewno to Puchar Ligi i