Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2020/2021. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

icemaneq pisze:
poniedziałek, 10 sierpnia 2020, 9:17
Kostrzycki akurat z Grudziądzem bardzo solidnie zagrał, może jednak warto dać mu szanse :)
Widziałem wszystkie mecze w których zagrał i jeśli nie grał przeciętnie to grał słabo.
Jasne, może chłopak potrzebuje czasu, przeskok poziomów, inne treningi wiadomo, ale mnie od jego drętwych ruchów i podawania do bramkarza oczy bolą.
Nie wiem jak to wygląda z jego perspektywy czy trenera, ale on może ma zagrać bezpieczniej, bez ryzyka i zazwyczaj drugi stoper z pary wyprowadzał tą piłkę.
No nie wiem, zobaczymy, ale Mi się przypomina Olek Kowalski który miał identyczne "ruchy", grał elektrycznie z tym, że go zapamiętałem z niezłych, celnych długich piłek do przodu. W Konradzie z całym szacunkiem nie widzę żadnych atutów. Nie zauważyłem by nawet jakoś wyróżniająco się grał głową.
Fajnie jednak, jeśli nasz trener zrobi z niego solidnego stopera, będę pozytywnie zaskoczony :)
PS on ma jeszcze pół roku wypożyczenia do nas? Jak to wygląda, hmm?

Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2020/2021. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

Foker pisze:
poniedziałek, 10 sierpnia 2020, 9:27
icemaneq pisze:
poniedziałek, 10 sierpnia 2020, 9:17
Kostrzycki akurat z Grudziądzem bardzo solidnie zagrał, może jednak warto dać mu szanse :)
Widziałem wszystkie mecze w których zagrał i jeśli nie grał przeciętnie to grał słabo.
Jasne, może chłopak potrzebuje czasu, przeskok poziomów, inne treningi wiadomo, ale mnie od jego drętwych ruchów i podawania do bramkarza oczy bolą.
Nie wiem jak to wygląda z jego perspektywy czy trenera, ale on może ma zagrać bezpieczniej, bez ryzyka i zazwyczaj drugi stoper z pary wyprowadzał tą piłkę.
No nie wiem, zobaczymy, ale Mi się przypomina Olek Kowalski który miał identyczne "ruchy", grał elektrycznie z tym, że go zapamiętałem z niezłych, celnych długich piłek do przodu. W Konradzie z całym szacunkiem nie widzę żadnych atutów. Nie zauważyłem by nawet jakoś wyróżniająco się grał głową.
Fajnie jednak, jeśli nasz trener zrobi z niego solidnego stopera, będę pozytywnie zaskoczony :)
PS on ma jeszcze pół roku wypożyczenia do nas? Jak to wygląda, hmm?
Podobno już ma kontrakt.

Tylko że Kostrzycki nie ma 19 czy 20 lat, żeby mówić że jest jakimś młodziakiem. Chłopak skończy w tym roku 24 lata. Jak już kiedyś pisałem - dla mnie jego jedynym atutem jest wzrost. Zero zwrotności, szybkości, z odbiorem piłki jest też nie najlepiej. Skoro został, to trzymam kciuki żeby się rozwinął, ale ja nie widzę w nim szansy na nikogo więcej niż obrońcy nr 4.

Ogólnie skład wygląda całkiem dobrze, szkoda Janasika i Czyżyckiego, ale ja byłbym daleki od skreślania pozostałych bohaterów ostatniej rundy - pokazali jaja i myślę, że umiejętności na ten poziom też (jednak dla pewności tę kamizelkę Janusa to bym podwójnie sprawdził ;) ).
Fajnie jakbyśmy dawali szansę swoim młodym, kiedy jak nie w takim sezonie.

cartman pisze:
poniedziałek, 10 sierpnia 2020, 16:18
wijamurzyn pisze:
poniedziałek, 10 sierpnia 2020, 13:17
Info co do Fedotova:
https://twitter.com/magrygier/status/12 ... 3064572929

Czyli tak jak podejrzewałem. Musi być coś na rzeczy ze zdrowiem.
Szkoda, ponieważ wydaje się idealnym zawodnikiem, który asystował by Piechowi. Mogli tworzyć fajny duet.
Do wykonania ma jakis zabieg lub operacje - pytam wiec, dlaczego nie wykonano kiedy nie gral pol roku lub wiecej ? Na co czekano ? Czy moze wspaniali lekarze zle zdjagnozowali kontuzje, inc z tego nie rozumiem.

snajper pisze:
poniedziałek, 10 sierpnia 2020, 17:17
cartman pisze:
poniedziałek, 10 sierpnia 2020, 16:18
wijamurzyn pisze:
poniedziałek, 10 sierpnia 2020, 13:17
Info co do Fedotova:
https://twitter.com/magrygier/status/12 ... 3064572929

Czyli tak jak podejrzewałem. Musi być coś na rzeczy ze zdrowiem.
Szkoda, ponieważ wydaje się idealnym zawodnikiem, który asystował by Piechowi. Mogli tworzyć fajny duet.
Do wykonania ma jakis zabieg lub operacje - pytam wiec, dlaczego nie wykonano kiedy nie gral pol roku lub wiecej ? Na co czekano ? Czy moze wspaniali lekarze zle zdjagnozowali kontuzje, inc z tego nie rozumiem.
Fedotov kontuzje złapał pod koniec maja

Jacelinho pisze:
poniedziałek, 10 sierpnia 2020, 19:52
Jeśli klub to olał to jest to kompromitacja ze strony klubu. Szkoda zagrał raz z ławki i zrobił nam wygraną z Bełchatowem.
Dobry pilkarz jak na ta lige i tyle, szkoda. Moze przyjechal juz do klubu z jakas stara kontuzja, ale jak go zle sprawdzili to Nasza wina. Potem dobrze zagral i znowu kontuzja. Mijaja cztery miesiace i dowiadujemy sie , ze nie wroci do gry poniewaz ma zalegla niewyleczona kontuzje i czeka go zabieg ? Wiec co do tej pory robil klub ? Jeszcze raz powtarzam, ze szkoda i pilkarza i Odry, bo to mogl byc pilkarz ktory zastapi " Czyzyka ", lub kogos z srodka pola.

snajper pisze:
poniedziałek, 10 sierpnia 2020, 20:41
Jacelinho pisze:
poniedziałek, 10 sierpnia 2020, 19:52
Jeśli klub to olał to jest to kompromitacja ze strony klubu. Szkoda zagrał raz z ławki i zrobił nam wygraną z Bełchatowem.
Dobry pilkarz jak na ta lige i tyle, szkoda. Moze przyjechal juz do klubu z jakas stara kontuzja, ale jak go zle sprawdzili to Nasza wina. Potem dobrze zagral i znowu kontuzja. Mijaja cztery miesiace i dowiadujemy sie , ze nie wroci do gry poniewaz ma zalegla niewyleczona kontuzje i czeka go zabieg ? Wiec co do tej pory robil klub ? Jeszcze raz powtarzam, ze szkoda i pilkarza i Odry, bo to mogl byc pilkarz ktory zastapi " Czyzyka ", lub kogos z srodka pola.
to jest dla mnie mega zaskoczenie, bo przecież Brehmer w wywiadzie pod koniec sezonu mówił, że Fedotov będzie gotowy na trzy ostatnie mecze.