Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2020/2021. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

176
wijamurzyn pisze: piątek, 31 lipca 2020, 18:08 Hmm, nasz najnowszy nabytek był w czerwcu na testach w Motorze Lublin i nie przekonał do siebie beniaminka 2. ligi.
Moze dlatego Motor jest tam gdzie jest, a awans zdobyli pod stołem za kase i uklady w wojewodztwie. Dla nie zorientowanych w temacie polecam Stanowisko Stanowskiego i przekrety ktore dalej sa rakiem polskiej pilki.
I przypominam, ze to juz Nasz zawodnik - Odry Opole. Nalezy mu dac kredyt zaufania i wspierac. Gdy Marzec przychdzil do Opola nazywany byl slusznie " ałaaa ", jednak to tez mu nie pomoglo na starcie. Dla mnie na poczatku wszyscy sa swietni, a potem obaczy sie. W zeszlym sezonie wylapalismy i zatrudnilismy kilku fajnych graczy. Oczekuje powrotu na boisko Ukrainca.
Ostatnio zmieniony piątek, 31 lipca 2020, 20:04 przez snajper, łącznie zmieniany 1 raz.

Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2020/2021. Runda jesienna. Spekulacje, kalkulacje, transfery.

180
Prawda jest taka, że jesli spojrzymy bez emocji na skład który nam utrzymał ligę, to nazwiska nie 'rzucają na kolana'. Dlatego też 'in Didi we trust': wierzę, że zarówno ci którzy przychodzą są tymi którzy pasują do koncepcji trenera, a dodatkowo dobrze wpasują się w skład i gra się nie zmieni. A po tak dobrej rundzie nie mamy prawa wątpić, że będzie gorzej, nawet mimo kilku ubytków. Przecież angaż Piecha to też była wielka niewiadoma. Kibicuję obu chłopakom z regionu i myślę, że nie będzie źle. A szczególnie przy Czajkowskim mam przeczucie, że może nas bardzo pozytywnie zaskoczyć.

Jeszcze co do ewentualnego przyjścia M.Gancarczyka - może w końcu mielibyśmy lepszego wykonawcę stałych fragmentów niż Janus. Pamiętacie? https://youtu.be/3L4Ndc9JtTg?t=104

181
mudziol pisze: piątek, 31 lipca 2020, 20:30
smilee pisze: piątek, 31 lipca 2020, 19:58
mudziol pisze: piątek, 31 lipca 2020, 19:36

Jak Legia na Salahu, Berbatovie i Arszawinie jak Wisła na Milanie Barosu 😎
...i Zabrze na Szymku 😋
I Odra na Marcu, Rybickim czy Bodziochu
Akurat Rybka to niekoniecznie dobry przykład. Co prawda gra regularnie w Warcie, ale przez cały sezon w tak dobrej drużynie strzelił jedną bramkę.

183
wijamurzyn pisze: piątek, 31 lipca 2020, 21:03
mudziol pisze: piątek, 31 lipca 2020, 20:30
smilee pisze: piątek, 31 lipca 2020, 19:58

...i Zabrze na Szymku 😋
I Odra na Marcu, Rybickim czy Bodziochu
Akurat Rybka to niekoniecznie dobry przykład. Co prawda gra regularnie w Warcie, ale przez cały sezon w tak dobrej drużynie strzelił jedną bramkę.
A ile bramek strzelił Mikinic? Nie chodzi tylko o gole

186
Nie jestem fanem Janusa, bo te jego stałe fragmenty to jest dramat i nie pojmę, dlaczego on jest do nich w ogóle dopuszczany. Wiele razy nie rozumiałem (i w sumie nadal nie rozumiem) co robił w pierwszej 11, swoim doświadczeniem też nie pomagał w trudnych chwilach, kiedy Odra grała źle - nie był tym, który ją pociągnie jak trzeba.
Ale jednocześnie nie zgadzam się z tym pojazdem - grał w meczach kluczowych do utrzymania, ma jakieś tam liczby i przede wszystkim wielki szacunek dla niego za to, że podszedł do tego karnego z największym możliwym ciężarem gatunkowym (Olimpia Grudziądz) i wykorzystał. Do tego jedna z najważniejszych bramek Odry w kontekście utrzymania, czyli z Bełchatowem. Do tego asysta z Wigrami, asysta z Chrobrym - nie można odmówić mu istotnego udziały w tym utrzymaniu i ważnych zagrań w kluczowych momentach.
Więc tak - jest irytujący, ma wady i generalnie lepszy nie będzie z racji wieku, ale pisanie "Janus jest chujowy" jest po prostu niepoważne.