Re: Odra w mediach.

677
Piszę tu, bo wiem, że dziennikarze "NTO" czytają to forum: trochę to smutne, że jeśli chodzi o doniesienia z obozu Odry (i nie tylko, cała sekcja sportowa jest obecnie słaba), najwięcej informacji kibice Odry mogą uzyskać z gazety górnośląskiej. Dodatkowo są to często newsy ciekawe, zakulisowe rozmowy ze sztabem, wywiady z piłkarzami itd. Za to w naszej lokalnym dzienniku mamy tylko przepisywane informacje z oficjalnej strony klubowej. Kiedyś tak nie było, ale niestety wina to głównie składu redakcji sportowej, który mocno 'podupadł' jakościowo. Na potwierdzenie tego, że jak się chce, to można niech świadczy portal miejski sportoweopole.pl, który mimo o wiele mniejszej skali i innych priorytetach, ma w składzie redaktora Sagana, którego newsy są, rzadko bo rzadko, ale drugim dobrym źródłem informacji o klubie. Trochę pisze to z ubolewaniem, bo za czasów wspomnianego redaktora "NTO" trzymała naprawdę, w mojej ocenie, wysoki poziom.

678
Oj kolego, kolego.

Lokalne media istnieją już tylko teoretycznie. Poza TVP3 Opole praktycznie nikt nie ma aktywnej redakcji, a pracownicy NTO czy GwO to raczej przeglądają ogłoszenia o pracę. Po odejściu Artura J. z NTO jedyną osobą która coś tam robi pozostał Piotrek G. Pytanie jak długo on wytrzyma ;) Sam Łukasz B. nie pociągnie działu sportowego.

Nic nie dzieje się bez powodu - "miejskie media" nie powstały dlatego, że w tym taka kasa, a dlatego, że władze potrzebują mieć kanał komunikacji z obywatelem, którego nie zapewniają już NTO czy GwO ;)

Ja sam mam do siebie pretensje, że nie zadbałem o to, żeby Odra miała media kibicowskie. Ich brak to też jedna z przyczyn dlaczego tak wielu miało w Opolu tak ciepło w swoim... no, dołku ;) Nie musimy od razu aspirować do Gieksa.pl, ale portal na poziomie mkszaglebie.pl spokojnie mógłby przy Odrze działać. Tylko kto miałby go prowadzić? ;)
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

684
Zbiera mi sie na to od dawna, dopiero dzisiaj mi sie "uleje", po wywiadzie z Adamem Kania - seria "Kibice Razem Pytaja" to jedna z lepszych rzeczy na pilkarskim polskim YT I z pewnoscia najlepsze materialy na YT w mediach powiazanych z Odra. Bardzo ciekawi rozmowcy, ale przede wszytskim bardzo ciekawie prowadzone rozmowy. Przemyslane pytania, widac tez ze prowadzacy zna sie na pilce I potrafi na biezaco dopytac o szczegoly (czyli nie ma tu zasady "gdyby interesowala nas pilka, to zostalibysmy pilakrzami" ;) ). Z przyjemnoscia ogladam I zawsze wyczekuje na kolejne odcinki. Dobra robota, oby tak dalej!

685
Respest serdecznie dziękuję! Jednocześnie zapewniam, że całościowy dobry efekt to zasługa moich rozmówców:)
Mam nadzieję, że kolejne odcinki i rozmowy też będą interesujące.
Klęski to nasze doświadczenia w drodze do sukcesu, a nie meta naszych starań!

Obrany cel: WIELKA POLSKA NA WIEKI

696
https://sportdziennik.com/szef-komisji- ... zachowane/
Bezwarunkowo podgrzewana murawa w pierwszej lidze wymagana będzie od listopada 2021, ale już teraz kluby musiały zaprezentować pomysł na rozwiązanie tej kwestii.
– Jest kłopot z tymi murawami, mamy pandemię, co też nie ułatwiło dyskusji o inwestycjach. Kluby otrzymały licencje. Przykład bardzo skrajny to Odra Opole. Otrzymaliśmy tylko i wyłącznie pismo prezydenta z informacją, że miasto zamierza budować nowy stadion, a jeśli nie, to podgrzewana murawa będzie zrobiona. Trochę mało… Uznaliśmy jednak, że skoro wszyscy, to wszyscy. A Odrę będziemy śledzić. Gdy dostrzeżemy, że nic się tam nie dzieje, to wrócimy do tematu.