Mecz ze Stalą przeniesiony na czwartek, 24 października.
Na tą chwilę Stal to czołówka ligi, jeden z faworytów do walki i Ekstraklasę. Po 12. kolejkach ma 22 punkty. Na wyjazdach przegrywała z Radomiakiem, Podbeskidziem i Stomilem. Za to wygrała w Niepołomicach i Niecieczy. Co za tym idzie to goście są faworytem tego meczu. Jednak wiele się okaże po 14. kolejce, która zostanie rozegrana wcześniej. Wtedy to Odra pojedzie do Suwałk i być może potwierdzi, że zwycięstwo w Chojnicach było początkiem lepszej serii.
Re: #13 - Odra Opole - Stal Mielec (czw. 24.10, g. 17:30)
#2Co do Piecha to za dużo fauli miał, i to jedno niecelnie podanie w naszą strefę obronną mogło się źle skończyć. Adamec świetny strzał, nie wiem jak on taką ritacje zrobił ale wyszło mu. Suma sumarum zwycięzców się nie sądzi.
#3Kapitalna druga polowa, wygladalo tak jak gdyby to Odra byla liderem. Brawo. Jak damy rade z Podbeskidziem to jeszcze bedzie szansa
#4Piech zrobił trzy sprinty i miał pizdę. Sporo mu brakuje jeszcze pod względem kondycyjnym. Mikinic, Janus (przede wszystkim w pierwszej połowie) fatalnie. Z Wdowika na LO może nawet będą ludzie, imo ma jakiś potencjał.
#51) Janus dzisiaj do zmiany po 5 minutach. Grał dramatycznie.
2) Sędzia huj
3) Piech widać, że kondycyjnie narazie cięzko, ale dalej walczak
4) Na trybunach widziałem Smółkę i Ivana Djordjevica
2) Sędzia huj
3) Piech widać, że kondycyjnie narazie cięzko, ale dalej walczak
4) Na trybunach widziałem Smółkę i Ivana Djordjevica
#6Smółka, wiadomo był poprostu na urlopie nie daleko, żadna nowość. Absolutnie nie łączyć z Odrą, sam widziałem kiełbaski nie kupił.
#7Byli na trybunach, ale jako kibice i oby to byla prawda. Smolka przed meczem wytypowal 1-0 dla Odry, dzieki mu za to.Janus zawsze byl slaby, ale ostatnie 30 minut zagral calkiem ok jak na niego, biegal kiwal, przytrzymywal pilke, no i wrzuty byly ciut lepsze niz ostatni, choc dalej to nie to. Cala druzyna dala troche z wytroby i w drugiej polowie pocisneli vice-lidera. Gratulacje, pora na piwo, regeneracje i wygrac z Podbeskidziem. A Piech po jednym sprincie 5 minut dochodzil do siebie. dziwne bo ja mam lepsza kondyche, wiec nie rozumiem jak to moze byc profesjonalny pilkarz. Nie wiem jak Piotrek Plewnia chce go teraz w sezonie i najwazniejszych meczach odbudowac.
#8Smółka łączony z GKS Tychy.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
#9Nareszcie.!
Nie ma sie az tak co zachwycać gra bo 1 polowa straszna. Cieszy jednak ze w ostatnich meczach ogólny poziom wzrósł.
Rosa - wreszcie pewny mecz. Dla mnie to on jest ojcem zwycięstwa.
Obrona przyzwoicie choć babole byly. Szkoda janasika na obrone.
Janus - mial ze 2 dobre zagrania ale te jego "nolookpasy" to koszmar. Na plus gra na czas w koncowce.
Mikinic - jakos nie widzę go w składzie, do tego ta zmarnowana setka
Czyzyk - kadny strzal, kilka dobrych zagran ale za czesto spowalnial gre
Bonecki - widac ze mu zależy. Jak dla mnie powinien grać defensywnego
Adamec - piekna bramka, babole w defensywie
Skrzypa - walczyl ale nic z tego nie wynikalo
Zmiennicy wnieśli ozywienie, wtedy zaczela sie gra. Piech nie wyglada najgorzej, jak będzie mu tak zależało to będzie przydatny.
Niestety nadal dziura w srodku, brak sternika, malo ruchu bez pilki.
Czas na Podbeskidzie...
Ja bym zaczął z Piechem i Sobolem w miejsce Skrzypy i Boneckiego (Albo Czyżyka i wtedy Bonecki defensywny )
Nie ma sie az tak co zachwycać gra bo 1 polowa straszna. Cieszy jednak ze w ostatnich meczach ogólny poziom wzrósł.
Rosa - wreszcie pewny mecz. Dla mnie to on jest ojcem zwycięstwa.
Obrona przyzwoicie choć babole byly. Szkoda janasika na obrone.
Janus - mial ze 2 dobre zagrania ale te jego "nolookpasy" to koszmar. Na plus gra na czas w koncowce.
Mikinic - jakos nie widzę go w składzie, do tego ta zmarnowana setka
Czyzyk - kadny strzal, kilka dobrych zagran ale za czesto spowalnial gre
Bonecki - widac ze mu zależy. Jak dla mnie powinien grać defensywnego
Adamec - piekna bramka, babole w defensywie
Skrzypa - walczyl ale nic z tego nie wynikalo
Zmiennicy wnieśli ozywienie, wtedy zaczela sie gra. Piech nie wyglada najgorzej, jak będzie mu tak zależało to będzie przydatny.
Niestety nadal dziura w srodku, brak sternika, malo ruchu bez pilki.
Czas na Podbeskidzie...
Ja bym zaczął z Piechem i Sobolem w miejsce Skrzypy i Boneckiego (Albo Czyżyka i wtedy Bonecki defensywny )
#10Ufff, fajnie że się udało. Jeszcze trochę tych punktów trzeba jesienią zdobyć żeby pozostać w grze wiosną.
Adamec super strzał, ale te jego straty na własnej połowie to jest piłkarski kryminał.
Adamec super strzał, ale te jego straty na własnej połowie to jest piłkarski kryminał.
#11Przecież Piech ledwo 20 min wytrzymał to jakim cudem ma grać od 1 minuty :D
#12Nawet gdyby miał zejść w przerwie.
Taki zawodnik który przychodzi sie odbudować lige nizej i mysli jeszcze o powrocie do es musi czuc ze na niego liczymy. Nam potrzebny lider druzyny.
Zostało 6 meczy, gdyby udalo sie zdobyc 10-12 punktów to na wiosnę będzie o co walczyć a zyskamy czas na podreperowanie zespołu, wymiane zarzadu. Myślę ze miasto wraz z SSA (i prezesem) bedzie mialo juz przygotowanego trenera. A wtedy wszystko w naszych rękach.
Taki zawodnik który przychodzi sie odbudować lige nizej i mysli jeszcze o powrocie do es musi czuc ze na niego liczymy. Nam potrzebny lider druzyny.
Zostało 6 meczy, gdyby udalo sie zdobyc 10-12 punktów to na wiosnę będzie o co walczyć a zyskamy czas na podreperowanie zespołu, wymiane zarzadu. Myślę ze miasto wraz z SSA (i prezesem) bedzie mialo juz przygotowanego trenera. A wtedy wszystko w naszych rękach.
#13Na razie Piech pokazał jak można się promować. W wywiadzie nadmienił jak to zrobił miejsce dla Adamca do oddania strzału.
#14Bo to prawda.Obrońcy Stali kryli Piecha a Adamiec biegł swobodnie i strzelił
TYLKO ODRA OKS !!!
#16Bo to prawda.Obrońcy Stali kryli Piecha a Adamiec biegł swobodnie i strzelił
[/quote]
Tak Piecha kryli (konkretnie jeden) że Piech wlazł na spalony i o mało co piłka nie zahaczyła jego głowy.
[/quote]
Tak Piecha kryli (konkretnie jeden) że Piech wlazł na spalony i o mało co piłka nie zahaczyła jego głowy.
#17Tak Piecha kryli (konkretnie jeden) że Piech wlazł na spalony i o mało co piłka nie zahaczyła jego głowy.
[/quote]
Zawodnicy Stali po straconym golu mieli pretensje do arbitrów.
Piech utrudnił bramkarzowi interwencję, był na linii strzału. Mieliśmy troszkę szczęścia w tej sytuacji, że sędzia nie odgwizdał spalonego.