Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2018/19. Runda wiosenna. Spekulacje, transfery

481
zebro pisze: sobota, 27 kwietnia 2019, 19:47
smilee pisze: sobota, 27 kwietnia 2019, 15:52 ... no i Bytovia 3 pkt za nami :-(
...a Stomil tylko 2. Te wyniki tylko utwierdzają mnie w przekonaniu, że w tym sezonie próg utrzymania będzie bardzo wysoki.
Bedzie taki sam jak na przestrzeni lat
39 pkt daje srednio utrzymanie w lidze tylko w jednym sezonie zdarzylo sie ze do utrzymania potrzeba bylo 41 pkt. I nawet jezeli w tym sezonie tyle bedzie potrzebne to i tak srednia z 10 lat pozostanie na poziomie 39
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być

483
Oczywiscie, bedzie to odbiciem od normy, ale nie zmienia to faktu ze utrzymanie dalej kreci sie w granicach plus minus 39 punktow ;)

Wczorajsze mecze bardzo nie po mysli Odrze, zobaczymy jeszcze jak w dwoch innych interesujacych nas meczach powpadaja wyniki

Katowice graja na wyjezdzie ze zdegradowana Garbarnia (Grabarze teraz zalamani ale mam nadzieje, ze kazdy z nich zagra na maksimum swoich umiejetnosci bo wierze w to ze oni wierza ze ktos ich bedzie z tej ligi jednak chcial)

A Wigry jada do chaotycznie grajacych Tychow

Remis w Poznaniu, tak jak ktos tu napisal wczesniej, takze biore w ciemno

485
biorąc pod uwagę tylko ostatnie 10 kolejek (mecze z tego roku - nie biorę pod uwagę meczu z Wigrami) to z zespołów które aktualnie walczą o utrzymanie, gorzej od Odry wypadają tylko zdegradowana już Garbarnia, Bytovia, Wigry i Chojniczanka

i tak na chłodno patrząc to wlasnie na te drużyny powinniśmy patrzeć w najbliższych kolejkach, w razie gdyby nam miało by się nie udać już nic do końca sezonu ugrać

dlatego tak bardzo ważny mecz rozegramy już za kilka dni, to 3 zwycięstwo na te rundę powinno nam poprawić bardzo humory

489
Wierzę ze sie utrzymamy, co nie zmienia faktu ze wkurwia mnie juz to ze kolejny sezon walczymy o utrzymanie do ostatnich kolejek. Po erze smyly myslalem ze juz gorzej byc nie moze i skoro projekt dlugofalowy to w tym sezonie zajmiemy miejsce conajmniej 8-10.
Zatrudnilismy sztab fachowcow a my sezon później jesteśmy dokladnie w tym samym miejscu - w dupie!
Naprawdę poza kilkoma przebłyskami (za smyly tez były) nic sie nie zmienilo :-(

491
Zwycięstwo z Bytovią to w praktyce 99,99 proc. utrzymania. Mamy wtedy 39 pkt i sześć przewagi nad Bytovią przy lepszym bilansie z nią. Zakładając, że dwa ostatnie mecze przegramy, to Wigry musiałyby wszystkie trzy wygrać. W przypadku remisu z Bytovią jest wielce prawdopodobne, że też się utrzymamy. Zachowamy 3 pkt przewagi nad nią, a Bytovię czekają jeszcze mecze z walczącymi o utrzymanie Chrobrym i GKS-em. Jeśli remis, to najlepiej 0-0 (wtedy mamy lepszy bilans z Bytovią). Niestety forma naszej drużyny w ostatnich tygodniach dobrze nie nastraja. Gdyby jednak Odra miała spaść to biorąc wszystko co jest w I lidze byłaby to katastrofa, gdybyśmy się dali wyprzedzić dużo biedniejszym od nas Wigrom, Bytovii i Stomilowi, który się zerwał do walki na tydzień przed rundą wiosenną.
Kluczowa będzie najbliższa kolejka i nasz mecz.

492
msagan pisze: poniedziałek, 29 kwietnia 2019, 19:50 Gdyby jednak Odra miała spaść to biorąc wszystko co jest w I lidze byłaby to katastrofa, gdybyśmy się dali wyprzedzić dużo biedniejszym od nas Wigrom, Bytovii i Stomilowi, który się zerwał do walki na tydzień przed rundą wiosenną.
Stomilowi, to patrząc na punkty z gry, już daliśmy się wyprzedzić - przecież oni mają 3 punkty odjęte. Wstyd i smród już jest, niezależnie od utrzymania. Ale spadek byłby mega katastrofa. I chyba równie dużym zaskoczeniem jak nasz łatwy awans 2 lata temu.

493
A ja jestem ciekaw czemu nikt z zarządu się nie wypowiada na temat tego co się dzieje w klubie. Każdy widzi ze jesteśmy w czarnej dupie a tu cisza

Teraz tak czytam. Widzew wykręcił 10 remis z rzędu, zarząd się wkurzył, kary dla piłkarzy, zwolniony trener zawodnicy przesunięci do rezerw. A u nas jak by nigdy nic. Zero jakiś konsekwencji

497
wijamurzyn pisze: wtorek, 30 kwietnia 2019, 17:49
Carduel pisze: wtorek, 30 kwietnia 2019, 17:32 Grzecznie oddali, nieformalnie, władzę Rumakowi i Motale.
Czyli co? Jesteśmy w dupie już całkowicie?
Z tego co wiem, to sztab miał się zgłosić na dywanik po Warcie. Ale echo spotkania jeszcze mnie nie dopadło. Choć raczej musiałaby się stać katastrofa (czyt. spadek), żeby zarząd zrobił jakiś ruch. Ale to tylko moje zdanie, z obserwacji.
Są zauroczeni Rumakiem i Motałą, choć chyba wdziera się w ten związek szczypta zwątpienia.

498
kornik pisze: wtorek, 30 kwietnia 2019, 18:20 Przeglądam sobie twitera naszego dyrektora czy cos pisze o Odrze.A tu kurwa zero informacji ,on się bardziej Lechem zajmuję niż Odrą.Kurwa Wójcik,Rumak i Motała niech wypierdalają z klubu.Jestem ciekaw czy piłkarze nadal są zauroczeni Rumakiem,bo tak na moje oko to mają to w dupie co będzie dalej.
Zawodnicy najpierw zrazili się do Motały, który zastosował szantaż na kilku zawodnikach, a później do Rumaka, który zamiast trzymać stronę piłkarzy i opierdolić dyrektora sportowego za pogwałcenie etyki postanowił sprawę postawić jeszcze jaśniej i przychylić się do pomysłu kumpla. Zarząd, w to, jak postępuje się z zawodnikami, się nie wtrąca.

Myślę, że na ten moment żaden z obecnych zawodników nie będzie przekonywał kumpli z innych klubów, żeby do Odry przyszli. Wręcz przeciwnie. I nie chodzi o miejsce w tabeli.

500
Ogólnie to, niestety jak zwykle po jakims czasie od przełomu (awansów) zaczyna to wszystko śmierdzieć kupą.

Byla druzyna, nie ma drużyny (jest zlepek zawodnikow - części poprostu nie zależy)

Trener ze sztabem rządzi jak chce, a
Zarząd nie panuje już chyba nad niczym.

Postępu nie ma, wyników nie ma.

Projekt sie toczy, nikt nie monitoruje postępów bo nie ma jak gdyż projekt nie na zadnych celów pośrednich. Jeśli uplynelo 25 czy 30% czasu projektu to cos powinno być widac, a tu miejsce spadkowe, chuja gramy a coach na prasowych konferencjach pierdoli zawsze to samo.(choc ostatnio 1 raz użył slowa skandal).

SKANDAL to jest nasza forma, zero stabilizacji, w jazdym meczu inny sklad.

Czy naprawdę dla otrzezwienia potrzebny jest nam spadek do 2 ligi?