Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2018/19. Runda wiosenna. Spekulacje, transfery

435
Ruryn pisze: poniedziałek, 25 marca 2019, 22:23 Zauważyliście,że na ostatni mecz z ŁKSem wykupiono już około 500 biletów mimo,że do meczu mamy niemal dwa miesiące? Bardzo możliwe,że to sami kibice ŁKSu wykupili owe bilety, jako ,że drużyna jest na najlepszej drodze do awansu razem z Rakowem.
Sektor H jest niedostępny. Dlatego mniej miejsc widać na bilety.odraopole.pl

441
Tomek84 pisze: wtorek, 2 kwietnia 2019, 21:17 Ja bym się nie obraził jak by to była prawda, tylko żeby ktoś miał odwagę wywalić menadżera Rumaka.
O czym ty mówisz, pragniesz powrotu gościa który rozjebał naszą drużynę juniorów, oprócz tego swoją każdą swoją porażkę argumentował pechem i krzywą murawą? Odejście tego zakłamanego pajaca dało Oderce dużo. Znam opinię ludzi którzy z nim trenowali, że ma na prawdę dobry warsztat trenerski, jego treningi są merytoryczne piłkarsko i rozwijają Cie jako zawodnika, ale jako człowiek jest zakłamanym pajacem i tak toksyczny koleś choćby się zesrał to nie zrobi wyniku. A co do Rumaka, to także się zgadzam, nie jestem jego fanem. Po prostu UKŁADY, UKŁADZIKI.

442
Od braku przeciwwskazań na powrót do pragnienia jest daleka droga, ja tu nie pragnę powrotu, ja jak zauważyłeś mam tak samo dość tych układów, naszego menadżera, który również lubi zwrócić uwagę na stan murawy jako przyczynek do miernej gry jego zawodników. Mam nadzieję, że po dzisiaj nie będzie tematu Rumaka i jego dalszej przyszłości, ale to nadzieja tylko.

443
Tomek84 pisze: środa, 3 kwietnia 2019, 5:19 Mam nadzieję, że po dzisiaj nie będzie tematu Rumaka i jego dalszej przyszłości, ale to nadzieja tylko.
Czyli że co? Odra ma dzisiaj przegrać? Bo chyba nie łapię.

Pomysły z wywalaniem Rumaka teraz są zupełnie nietrafione. On nie ma problemu z warsztatem trenerskim, przygotowaniem drużyny itd. On ma ogromny problem z budowaniem drużyny, bo jego dwa okienka transferowe oceniam jako beznadziejne. Świetnie to widać po bramce, gdzie dobry wychowanek został zastąpiony bardzo przeciętnym bramkarzem, który z kolei został zastąpiony ręcznikiem w bramce. Kapitanem zostaje gość, który ciągnie drużynę w dół, obrońców się pozbywamy, żeby w ich miejsce nie sprowadzić nikogo. Jedyni młodzi i obiecujący zawodnicy sprowadzeni za kadencji Rumaka to wypożyczeni, których za chwilę tu nie będzie. A więc uważam, że Rumaka nie można zwolnić za osiągane wyniki (bo one nie są najlepsze, ale powinniśmy się utrzymać, a o to chodziło). Rumaka można zwolnić za to, że nie jesteśmy ani o centymetr bliżej tego docelowego projektu Odry w ekstraklasie.
Przy czym dużo pilniejszym problemem do rozwiązania w klubie jest według mnie raczej brak kompetentnego zarządu.

444
Absolutnie nie, Odra ma wygrywać, nie ważne kto figuruje jako trener, dlatego napisałem, że mam nadzieję, iż po dzisiaj nikt nie będzie już dalej o tym rozmawiał. Mam tylko nadzieję, bo projekt Rumaka nie pozwala na nic innego według mnie, bo polityka transferowa to dno, przygotowanie zespołu do meczu to po GKS-ie to poniżej dna, więc na czym opierać wiarę w słuszność projektu Rumak???

445
Troszkę kolega Zebro zaplatał się w swojej wypowiedzi. Z całym szacunkiem oczywiście!
Jeżeli jest warsztat trenerski to dlaczego drużyna nie robi postępu choćby w porównaniu do poprzedniego sezonu.
Druga sprawa o jakim mówimy projekcje jeżeli pozbywamy się wychowanków kosztem młodzieżowców z wypożyczenia.
Moim zdaniem jeżeli dzisiaj nie zapunktujemy w Głogowie. Musi nastąpić zmiana na stanowisku trenera,bo czasu nie zostało z byt wiele i o tej sytuacji powinni wiedzieć również piłkarze. Jeżeli prawdą jest że nie ma atmosfery w szatni to ten mecz dałby nam odpowiedź. Czy jest sens dalej z tym sztabem szkoleniowym zmierzać do drugiej ligi!

446
Co innego trenowanie drużyny, a co innego jej budowanie. O postępach przy trenowaniu mówilibyśmy wtedy, gdybyśmy mieli ten sam skład, a skład mamy bardzo mocno zmieniony.
Jestem zdecydowanie przeciwny zwalnianiu w trakcie sezonu, na kilka kolejek przed końcem, bo tak jak powiedziałem nie takie były kryteria dla Rumaka jak przychodził. Moim zdaniem mecz z Katowicami nie powinien zupełnie mieć znaczenia w jego ocenie niezależnie od wyniku. Cel był taki, żeby budować coś fajnego na przyszłość, a w lidze po prostu się utrzymać. A my mamy przecież przewagę nad strefą spadkową, raczej się utrzymamy, więc w tym wypadku nie może to być powodem. Zupełnie zatem nie kupuję koncepcji zwalniania po meczu z Chrobrym - totalnie bez sensu.

450
Dobrze Panowie mówicie że nie ma tematu ewentualnego zwolnienia Rumaka.
Od jego przyjścia minie nie długo rok. Powiem tak. Jak pojawiła się informacja o przyjściu Mariusza Rumaka byłem pozytywnie nastawiony.Zadowolony że przychodzi do Odry trener z tzw."nazwiskiem". I nie dopuszczałem do siebie tego że dwa poprzednie kluby w których pracował. Śląsk i Nieciecza zwolniły go po parunastu meczach.
Projekt Rumak!
Dwa okresy przygotowawcze,dwa okienka transferowe.Czy obecny skład jest ostateczny? Ja uważam że nie! Ci ludzie nie gwarantują sukcesu w nowym sezonie,czyli kolejne zmiany,kolejna budowa!
Czy coś możemy nazwać,że: "O to jest efekt pracy w klubie trenera Rumaka"
Ja takiego nic nie widzę.
Do końca sezonu zostało 9 kolejek to nie jest końcówka sezonu. Jeżeli nie daj Boże dzisiaj przegrywamy w Głogowie,jest to kolejny przeciwnik z bezpośredniej walki o utrzymanie.