Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2018/19. Runda wiosenna. Spekulacje, transfery
276Jakość zdjęć z obozu w Turcji powalająca :)
na razie ze względów ekonomicznych nie mamy możliwości szerszego relacjonowania zgrupowania zagranicznego niż obecne. Przy okazji kolejnych obozów będziemy dążyć do tego, by na miejscu była dedykowana osoba skupiająca się wyłącznie na tych zadaniach, a relacje bardziej szczegółowe. Pozdrawiamy
też czasami jestem zszokowany jak 90 minut potrafi tak szybko dodać informację, która nie pokazuje się nigdzie oficjalnieicemaneq pisze: czwartek, 14 lutego 2019, 13:53 http://www.90minut.pl/sparing/1/sparing14367.html najszybsze info, u nas nigdzie nic nie piszą :D
Przede wszystkim, jeśli klub sam stwierdza, że wydaje 80 czy 90% na pensje piłkarzy i kadrę pierwszej drużyny, a potem zwiększa przychody o 2mln i dalej nie ma na marketing klubu to czy to znaczy, że teraz na 1 drużynę idzie 95%? 99%?Carduel pisze: czwartek, 14 lutego 2019, 13:53 Nikt nie wie, jakie są koszty przychodu. Sam wzrost przychodu o niczym nie mówi, bo dochód może być dużo niższy niż w 2014 roku... Wręcz klub mógł zanotować stratę - tylko ujawnienie dochodu pokazałoby faktyczny stan klubowej kasy.
To trochę, jak z chwaleniem się, że do wejścia na stadion "uprawnionych jest" 20 tysięcy osób. A w rzeczywistości faktycznie na trybunach może znajdować się prezes i jego żona, bo reszta wykupiła karnet, ale nie przyszła na dane spotkanie.
Możemy tylko spekulować, na co ta kasa idzie. Bez dokumentów, nikt tego nie zweryfikuje. Kadra dyrektorska (a silna jest ta frakcja w klubie) swoje też bierze. Sądzę, że dostają kwoty porównywalne do średniej pensji w drużynie.LooZ^ pisze: czwartek, 14 lutego 2019, 14:29Przede wszystkim, jeśli klub sam stwierdza, że wydaje 80 czy 90% na pensje piłkarzy i kadrę pierwszej drużyny, a potem zwiększa przychody o 2mln i dalej nie ma na marketing klubu to czy to znaczy, że teraz na 1 drużynę idzie 95%? 99%?Carduel pisze: czwartek, 14 lutego 2019, 13:53 Nikt nie wie, jakie są koszty przychodu. Sam wzrost przychodu o niczym nie mówi, bo dochód może być dużo niższy niż w 2014 roku... Wręcz klub mógł zanotować stratę - tylko ujawnienie dochodu pokazałoby faktyczny stan klubowej kasy.
To trochę, jak z chwaleniem się, że do wejścia na stadion "uprawnionych jest" 20 tysięcy osób. A w rzeczywistości faktycznie na trybunach może znajdować się prezes i jego żona, bo reszta wykupiła karnet, ale nie przyszła na dane spotkanie.
To jest to dobre zarządzanie?
Ja byłem w klubie i przeprowadziłem krótką rozmowę z Panem Juszczykiem na temat jego wpisów. Nie miały miejsca żadne groźby, ani fizyczny atak, a porównanie do morderstwa w Gdańsku uważam za wyjątkowo niestosowne i niepoważne. Delikatnie mówiąc. Pan Juszczyk faktycznie wezwał policję, która jego zgłoszenie przyjęła.wijamurzyn pisze: czwartek, 14 lutego 2019, 15:00 http://www.odraopole.pl/informacja/
jakieś dodatkowe info?
Jakiś czas temu faktycznie Odra była na plusie rzędu 200/300k, ale nie wiem na ile to był po prostu zbieg okoliczności, a na ile akumulacja środków. Z wielu źródeł natomiast mam informacje, że środki na nic poza pierwszą drużyną nie są wydawane w ogóle - wręcz przeciwnie.Carduel pisze: czwartek, 14 lutego 2019, 15:04 Mogą też równie dobrze kumulować gotówkę na jakiś przyszłościowy ruch. Albo inwestować - ale w to raczej wątpię ;) Bardziej prawdopodobne jest upychanie kasy w skarpecie, jeśli faktycznie jakiś dochód istnieje.