Re: FORTUNA 1 LIGA - sezon 2018/19. Runda wiosenna. Spekulacje, transfery

218
Strzelał testowany napastnik, ale ogólnie wszyscy oprócz Małkowskiego prezentowali się ponoć fatalnie.

Całkiem dobrze zagrał Wróbel, Kaczka nie miał za wielu okazji się pokazać.

Marzy mi się, że w końcu zagra w lidze ktoś z Opola - oby Wróbel szybko się rozwijał. Nie wiem czy ostatnim piłkarzem z Opola grającym w lidze nie był czasem Piotrek Plewnia.

Ps. Jednak nie ;) W sumie od 2009 grali jeszcze Lisiński, Syldorf, Franek i Sikorski.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

219
smilee pisze: wtorek, 29 stycznia 2019, 14:56 Nie ma sensu podnosić pensji zawodnikowi x2 czy x3 (tyle pewnie dostal w gks) tylko trzeba znaleźć lepszego zmiennika. Zle mu nue życzę bk to byl najlepszy zawodnik 2 rundy u smyly i 1 u Rumaka (najrowniejszy) ale znajac gks to jeszcze bedzie tej decyzji zalowal jak tylko okaze sie ze zamiast o awans walcza o utrzymanie.
A niby dlaczego mialby załowac ? Nawet jesli Gks spadnie. Odra tez gra tylko o utrzymanie i po transferach wyglada ze bedzie jeszcze trudniej o punkty niz jesienia, W Katowicach podwojna kasa a moze i potrojna, tam wieksze wyzwanie bo nikt nie spodziewał sie tak fatalnej gry żołtoczarnych, wiec gdy sie uratuja to Habusta bedzie lubiany jak u nas w Opolu ( pilkarza ceni sie za gre ), a gdy spadna zawsze moze zmienic swoj klub na inny z 1szej ligi.
Smutne, ze zamiast wzmocnien to my jeszcze tracimy najlepszych. Wiadomo, ze bedzie teraz w Opolu ciekawie, oby jednak nie było nam do płaczu. Frekwencja juz jest tragiczna, a teraz po takich wzmocnieniach moze spasc jeszcze bardziej i.

223
No jak na razie osiągnięcia transferowa naszego nowego dyrektora sportowego nie są zbyt imponujące...

Szkoda również, że Pan Motała, aktywny przecież twitterowicz, nawet pół słowa nie poświęcił swojej pracy w Odrze, ani w żadnym wpisie, ani w opisie swojej postaci.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

224
Rok temu grali to samo. Nie bardzo wiem po co to wypożyczenie - ani młodzieżowiec, ani dobry (skoro nie łapie się do składu w słabym Górniku), ani na newralgiczną dla nas pozycję, bo mamy moim zdaniem akurat dwóch niezłych jak na możliwości klubu napastników.
I zgadzam się - ja nie widzę długofalowego planu, raczej jakieś łatanie na szybko i dosyć losowo.