Re: Puchar Polski - 2018/2019
227Wow klub się wysilił i są kulisy z Sandomierza.
https://youtu.be/uNNddI70u8g
https://youtu.be/uNNddI70u8g
228To jak lecimy dalej?
Moja lista marzeń to w kolejności - Legia, Górnik, Puszcza, Jaga, Lechia, Miedź, Raków.
Moja lista marzeń to w kolejności - Legia, Górnik, Puszcza, Jaga, Lechia, Miedź, Raków.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
230Moim zdaniem, i kilku zawodników, Puszcza najbardziej niewygodnym przeciwnikiem ze stawki. Najsłabsze Wigry, dlatego trzymam dziś za nich kciuki. Dobrze byłoby wylosować drużynę z Suwałk albo kogoś z trójki Legia, Lechia, Jagiellonia, żeby ładnie zakończyć przygodę z PP lub zaskoczyć środowisko.
231Co prawda wszystko może zmienić się zimą, ale na dzień dzisiejszy zdecydowanie najlepszy byłby Górnik - hit kibicowski, trybuny byłyby pełne, a sportowo chyba jedyny klub z ESy z którym, przy dobrych wiatrach i maksymalnej spinie, moglibyśmy sprawić niespodziankę i wygrać. Jedno jest pewne, każde losowanie które sprawi naszą grę na wyjeździe będzie losowaniem bardzo złym.
233Nie przesadzaj. Boisko faktycznie do rzyci. Ale to był Miejski Stadion Sportowy w SAN Domierzu późną jesienią a nie Estadio Félix Sánchez w SAN Domingo. Martwmy się jak boisko przy Oleskiej będzie wyglądać wiosną.LooZ^ pisze: środa, 5 grudnia 2018, 21:27 Konferencja raczej nerwowa i napięta - https://youtu.be/SMrEgPXegR4
Od początku mi się ta Wisła pierdoleniem na FB nie podobała, a tutaj tylko potwierdzenie. Trener coś pierdoli, jakieś podśmiechujki, telefony dzwonią. Słoma z butów.
234Teraz dalej obowiązuje, że mecz jest rozgrywany na boisku niżej notowanej drużyny? Czy od ćwierćfinału według losu?
236"10.2. Gospodarzami meczów 1/4 Finału Pucharu Polski są drużyny występujące w niższej klasie rozgrywkowej.Andrew pisze: czwartek, 6 grudnia 2018, 17:03 Teraz dalej obowiązuje, że mecz jest rozgrywany na boisku niżej notowanej drużyny? Czy od ćwierćfinału według losu?
W przypadku meczów z udziałem drużyn uczestniczących w rozgrywkach tej samej klasy, gospodarzami są drużyny, które podczas losowania danej pary, zostały wylosowane jako pierwsze."
237A, ok. Dzięki Panowie.
W takim wypadku życzyłbym sobie Legię w kolejnej rundzie... nie chciałbym ich w finale, bo mieli by kibicowską przewagę u siebie w mieście ;).
A zaśpiewać przy Oleskiej „bo Legia to...” - bezcenne!
W takim wypadku życzyłbym sobie Legię w kolejnej rundzie... nie chciałbym ich w finale, bo mieli by kibicowską przewagę u siebie w mieście ;).
A zaśpiewać przy Oleskiej „bo Legia to...” - bezcenne!
238Moja lista marzeń: Puszcza (dom), Legia, Górnik, Lechia, Jagiellonia, Miedź, Raków
239Trudno się nie zgodzić z tą kolejnością.mario11983 pisze: Moja lista marzeń: Puszcza (dom), Legia, Górnik, Lechia, Jagiellonia, Miedź, Raków
240Jestem w stanie zaakceptować. Gdzie podpisać?
241moje typy:
1. Puszcza (dom)
2. Miedź (dom)
3. Górnik Zabrze
4. Lechia Gdańsk
1. Puszcza (dom)
2. Miedź (dom)
3. Górnik Zabrze
4. Lechia Gdańsk
ODRA OPOLE 1945
242na wyjazdach możemy zagrać tylko w 2 przypadkach... i oby się kurwa nie przytrafiło!
Nie ma tutaj dla was miejsca, bo nie macie jaj
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być
Słuszna sprawa, smutna prawda, tak musi być
243Jagiellonia, może być ;)
244Eh, Rakowowi to tak wszystko wychodzi, że w błocie by obecnie sztabkę złota znaleźli ;)
245Ale bylo blisko do tej Legii... Nie ma co płakać, widzimy się w półfinale.
247Ja się bardzo cieszę, to był mój trzeci typ. Sportowo szans raczej żadnych (choć to jeden mecz, zawsze może wyjść nam, a nie wyjść im), ale tak jakościowych piłakrzy dawno nie gościliśmy w Opolu.
248No dla mnie to wybór 5 w kolejności, więc dupy nie urywa. Tak jak kiedyś pisałem, marketingowo to nie jest wielki przeciwnik, a piłkarsko bardzo mocny. Ale lepsza Jagiellonia niż Raków czy Miedź albo nawet Puszcza na wyjeździe.
Legia była blisko, już następna kulka po Jagiellonii:)
Legia była blisko, już następna kulka po Jagiellonii:)
249Jagiellonia nie ma dobrych wspomnień z ostatniej wizyty na Opolszczyźnie:
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=862887
Jak to mówią, historia lubi się powtarzać :)
http://www.90minut.pl/mecz.php?id_mecz=862887
Jak to mówią, historia lubi się powtarzać :)
250Oderka w zimie się wzmocni. Jaga się osłabi (Swiderski, Novikovas) i lecimy z nimi po przerwie zimowej. Pierwsze mecze, nierówna forma. Wszystko może się zdarzyć na początku rundy :)