Re: #5 - Odra Opole - GKS Jastrzębie (pt. 17.08, g.19)

33
Niestety oglądaliśmy chyba dziś najgorzej dysponowaną Odrę w tym sezonie. Jeden celny strzał, tak jak ktoś już napisał za kadencji pana Smyły. Co prawda celny i gol ale to za mało. Sparing ze Ślężą chyba wyszedł bokiem.
Zapytam gdzie była dziś nasza siła ofensywna w pomocy?
Szromnik dziś bardzo słaby występ.
Czyżycki do rozmowy dyscyplinującej - na chuja on takie głupie kartki zbiera za złośliwą grę?
Dziś przede wszystkim byliśmy wszędzie za późno. O krok. O sekundę. Brak strzałów z pierwszej piłki. Wszystko blokowane.
Wbrew opinii niektórych uważam że Hiszpan nie zagrał złego meczu. Ma szybkość. Właśnie potrafi siebie zastawić. Niestety Skrzypa jest trochę drewniany przy nim.
I rozegranie rzutów wolnych...😔 Wszystkie zawiesiny na Baranowskiego który dogrywa głową w środek pola karnego, naprawdę nie potrafimy grać innych wariantów? Jastrzębie jebło na aferę w pierwszej połowie i wpadło.

35
LooZ^ pisze: piątek, 17 sierpnia 2018, 22:55 Nie kumam jednego. Do SFG na treningach non stop Moder/Czyżyk i wpadało aż miło, a dzisiaj w ogóle nie podchodzili.

Nie ma co na razie panikować - wahania formy będą, ale liczę na dużo lepsze następne 2 mecze.
O właśnie, zapomniałem o tym napisać. W pierwszej połowie był rzut wolny jakieś ~25 metrów od bramki, a do piłki podszedł standardowo - Janus i Rybicki. Nawet chyba Dudu mówił wtedy coś Moderowi, podejrzewam, żeby właśnie to on podszedł do piłki.
Na taką rozmowę nt głupich kartek powinien zostać również Niziołek. Co prawda dzisiaj nie dostał, ale pamiętam, że w zeszłym sezonie miał bardzo dużo takich sytuacji, gdzie łapał kartkę za bezsensowny faul albo słowo za dużo powiedziane do sędziego.

41
Mam takie pytanie dotyczące dopingu. Do 20 minuty szacunek z obu stron, każdy dopinguje swoją drużynę w 20 minucie tracimy bramkę i zaczyna się j..ać Jastrzębie. Czy to będzie teraz normą gdy stracimy pierwsi bramkę? Nie wiem, ale wydaje mi się że z naszej strony poszły pierwsze bluzgi. Chciałbym żeby mi ktoś odpowiedział na to pytanie z sektoru A, bo nie za bardzo rozumiem przyczynę takiego zachowania.

43
Jaroslaw82 pisze: sobota, 18 sierpnia 2018, 10:45 Mam takie pytanie dotyczące dopingu. Do 20 minuty szacunek z obu stron, każdy dopinguje swoją drużynę w 20 minucie tracimy bramkę i zaczyna się j..ać Jastrzębie. Czy to będzie teraz normą gdy stracimy pierwsi bramkę? Nie wiem, ale wydaje mi się że z naszej strony poszły pierwsze bluzgi. Chciałbym żeby mi ktoś odpowiedział na to pytanie z sektoru A, bo nie za bardzo rozumiem przyczynę takiego zachowania.
Hmm, z Tychami tracimy pierwsi bramkę- cały mecz bez jednego bluzgu. Z Wigrami taka sama sytuacja.

Może zasłużyli sobie na takie traktowanie swoim przedmeczowym zachowaniem i ogólnymi relacjami.

45
Jaroslaw82 pisze: sobota, 18 sierpnia 2018, 10:45 Mam takie pytanie dotyczące dopingu. Do 20 minuty szacunek z obu stron, każdy dopinguje swoją drużynę w 20 minucie tracimy bramkę i zaczyna się j..ać Jastrzębie. Czy to będzie teraz normą gdy stracimy pierwsi bramkę? Nie wiem, ale wydaje mi się że z naszej strony poszły pierwsze bluzgi. Chciałbym żeby mi ktoś odpowiedział na to pytanie z sektoru A, bo nie za bardzo rozumiem przyczynę takiego zachowania.
ja tobie odpowiem.jestes idiota.bo normalny kibic Odry nie zadal by na forum takiego glupiego pytania

46
goryl pisze: sobota, 18 sierpnia 2018, 19:46
ja tobie odpowiem.jestes idiota.bo normalny kibic Odry nie zadal by na forum takiego glupiego pytania
Gratuluje poziomu intelektualnego i wyszukanego słownictwa.

50
Oceny. Pierwsza połowa wyglądała, jakby chłopaki grali spowolnieni x0,75, a Jastrzębie z przyśpieszeniem x1,5. Odra zawsze wolna o tempo. W drugiej połowie było odrobinę lepiej, Niziołek dał impuls. Ale samo bieganie za piłką nie daje punktów.

Dudu był tragiczny w interwencjach obronnych i nic nie dał do przodu. Wróciły koszmary Szoty, który znów mógłby zasilić wcale nie tak małą elektrownię. Janasik puszcza gościa przy drugim golu, Baranowski przegrywa pojedynek główkowy przy pierwszym, jak junior. Szromnik chyba konserwował przed meczem rękawice olejem, bo nie mógł złapać większości piłek. Pomoc znów aktywna biegowo. Rybicki z Czyżyckim, jak zawsze, zasuwali za dwóch. Ale czysto piłkarsko mecz w wykonaniu chłopaków był dzisiaj nieefektywny. Martin Gomez zdominowany przez obronę rywali, sam nie mógł nic zrobić.

Wynik zakłamuje obraz meczu, bo powinno się to skończyć przegraną więcej niż jedną bramką. Mam jednak nadzieję, że to wypadek przy pracy.

Szromnik 2 - Janasik 2, Baranowski 3, Szota 1, Dudu 1 - Habusta 4 - Janus 2, Czyżycki 4, Moder 3, Rybicki 4 - Martin Gomez 3; Niziołek 5

Średnia:

Czyżycki - 6 (5 meczów ocenionych)
Niziołek - 6 (5)
Rybicki - 6 (5)
Brusiło - 6 (2)
Mikinić - 6 (1)
Habusta - 5,4 (5)
Winiarczyk - 5,3 (4)
Baranowski - 5 (5)
Szromnik - 5 (5)
Martin Gomez - 5 (3)
Moder - 4,8 (5)