Re: #3 - Odra Opole - Wigry Suwałki (pt. 3.08 g. 19)

55
Foker pisze: sobota, 4 sierpnia 2018, 11:22 Kibicowsko BARDZO tracimy i nie jesteśmy na ten moment nawet w srodku stawki.
Całe szczęście to nie frekwencja w młynie na meczu z Wigrami czy Sandecją decydują o formie kibicowskiej. Ta w wielu kategoriach jest w najlepsza od lat. Dzisiaj na meczu Chrobry - Sandecja 500 osób. Takie realia, ale oczywiście będziemy nad tym pracować.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

56
LooZ^ pisze: sobota, 4 sierpnia 2018, 18:52
Foker pisze: sobota, 4 sierpnia 2018, 11:22 Kibicowsko BARDZO tracimy i nie jesteśmy na ten moment nawet w srodku stawki.
Całe szczęście to nie frekwencja w młynie na meczu z Wigrami czy Sandecją decydują o formie kibicowskiej. Ta w wielu kategoriach jest w najlepsza od lat. Dzisiaj na meczu Chrobry - Sandecja 500 osób. Takie realia, ale oczywiście będziemy nad tym pracować.
a jak z ogólną frekwencją?

60
wijamurzyn pisze: niedziela, 5 sierpnia 2018, 14:07
vos45 pisze: niedziela, 5 sierpnia 2018, 9:16 Rozumiem, że foker i papryk na każdym meczu jesteście na A przynajmniej w jakiś minimalny sposób starcie się poprawić fatalną sytuację. Bo jak nie to wypierdalać...
Co to za farmazon... Nie muszę być piekarzem, żeby ocenić czy chleb jest smaczny.
Farmazonu to sobie szukaj na chacie, każdy z Nas dobrze wie, że na A jest chujowo, ale zamiast pierdolić o tym na forum staramy się coś zmienić albo będziemy próbować. Raz, że takie wpisy do tematu nic nie wnoszą, dwa adres jest na pewno zły więc się powtórzę, wypierdalać!!

62
Moje oceny za ostatni mecz. Bardzo ambiwalentne odczucia w stosunku do Modera na jego nominalnej pozycji. Chłopak, bezsprzecznie, ma talent, świetną technikę, bardzo fajnie chroni piłkę, ma wyczucie przestrzeni i szuka gry kombinacyjnej. Ale z drugiej strony jest niedokładny i tragiczny w strefie obronnej, bardzo źle wykonuje zadania defensywne. Pierwsza bramka dla Wigier jest jego, moim zdaniem. Powinien, przynajmniej, wejść w tor biegu strzelca, a on tylko popatrzył na niego i pozwolił Rybce próbować doścignąć rywala, na co ten nie miał szans. U Rumaka pierwszym broniącym jest napastnik, więc Modi musi to potrafić tym bardziej. Nie ma wymówek. Czyżycki szybko wróci do pierwszego składu, jeśli kara umowna za brak rozegranych minut w kontrakcie Modera nie jest bardzo wysoka...

Niziołek niesamowicie kontrolował balans pomiędzy ofensywą a defensywą. Rumak znalazł dla niego idealną pozycję, nie tak wysoko, jak wcześniej. Bałem się o jego formę, ale na teraz jest niezbędny drużynie, jeśli ta chce dobrze funkcjonować. Szota wypadł zdecydowanie lepiej niż w poprzednich dwóch meczach. W końcu był spokojny i rozważny na boisku. Samobój, to zwykle pech, jak w tym przypadku. Zdarza się.
I brawa dla trenera za świetne, co ważne - konkretne, wskazówki zza linii bocznej. 12 zawodnik, a nie pan od wystawiania XI. Polecam przysłuchiwać się tym komendom w trakcie meczu i zwrócić uwagę, jak reagują zawodnicy. Natychmiastowa refleksja i pełen szacunek - nie ma machania łapami i puszczania mimochodem.

Szromnik 6 - Brusiło 6, Baranowski 6, Szota 6, Winiarczyk 5 - Habusta 5 - Janus 3, Moder 6, Niziołek 8, Rybicki 7 - Skrzypczak 3; Martin Gomez 6; Czyżycki 6

Średnia:

Czyżycki - 6,7 (3 mecze ocenione)
Niziołek - 6,7 (3)
Rybicki - 6,7 (3)
Habusta - 6,3 (3)
Brusiło - 6 (2)
Martin Gomez - 6 (1)
Mikinić - 6 (1)
Baranowski - 5,7 (3)
Szromnik - 5,7 (3)
Winiarczyk - 5,7 (3)
Moder - 5,3 (3)
Janus - 4,3 (3)
Szota - 4,3 (3)
Bodzioch - 3 (1)
Skrzypczak - 3 (1)

64
vos45 pisze: niedziela, 5 sierpnia 2018, 9:16 Rozumiem, że foker i papryk na każdym meczu jesteście na A przynajmniej w jakiś minimalny sposób starcie się poprawić fatalną sytuację. Bo jak nie to wypierdalać...
Wypierdalać? Hehe.
Mieszkam na codzień za granicą, ostatni mecz na jakim byłem to mecz, z magiczną końcówką z Sosnowcem. Zabrałem wtedy z Sobą, przyjaciela, dziewczyne i brata, jako że zawsze namawiałem otoczenie do pójcia ze mną. Byłem na A na meczu, gdy oddawaliśmy hołd Ś.P Pasibrzuchowi, zagorzałemu kibicowi Odry. Wtedy było na młynie 20 osob, a Odra wygrała 6-0 z Czańcem. (Swietmy występ Dawida Wolnego) Brata gonie co mecz, by chodził na A, był na dwóch pierwszych, z Wigrami nie wyrobił bo był w pracy. Osobiście mu wysyłam pieniądze na bilety by nie musiał ze swoich 16 latek płacić. Więc, kurwa, nie pierdol takich żałosnych rzeczy, bo co Ty robisz, by stan rzeczy się poprawił? Pozdro.

66
vos45 pisze: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 18:43 Tak dokładnie wypierdalać, w przeciwieństwie do Ciebie nie piszę nic nie wnoszących do tematu postów, tylko staram się coś robić, a jak masz jakieś wątpliwości to jak będziesz na meczu to zapraszam pod gniazdo chłopaki podeślą Cię do mnie i będę mógł pierdolić Ci głupoty na żywo. Pozdrawiam.
No takim pisaniem to naprawdę zachęcasz do przyjścia, super podejście...

68
czubus pisze: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 19:11
vos45 pisze: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 18:43 Tak dokładnie wypierdalać, w przeciwieństwie do Ciebie nie piszę nic nie wnoszących do tematu postów, tylko staram się coś robić, a jak masz jakieś wątpliwości to jak będziesz na meczu to zapraszam pod gniazdo chłopaki podeślą Cię do mnie i będę mógł pierdolić Ci głupoty na żywo. Pozdrawiam.
A to przepraszam jak Cię uraziłem, na Jastrzębie masz ode mnie pachnące zaproszenie na sektor "A". Nie rozumiem w ogóle tego, że ktoś musi kogoś zachęcać do wspierania drużyny, Kiedyś nie było faceboków, zapowiedzi itp. Każdy szedł i "darł ryja" przez 90 minut. Teraz to jednemu przeszkadza, że ktoś krzywo spojrzał, przeklnął albo był nie miły normalnie dramat.

70
rob65 pisze: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 19:46 Zachęcałbym Administratora do reakcji na ataki trolla.
Tutaj to co drugi to troll. Na forum najwiecej do powiedzenia maja Ci którzy sa na Oleskiej na jednym meczu w roku. Jakies fuckery i tym podobni. Niestety tak bylo i w moim wypadku. Ale ja przynajmniej przyjezdzam dwa razy w roku pomimo tysiecy miles I w sezonie zaliczam okolo 6÷9 meczow, a na Oleskiej jestem juz od lat 70 tych o czym wielu kibiców z kilkuletnim strazem zapomnialo.Co nie ktorym jest trudno dojechac na mecz nawet z Jelowy czy Białej. Kurwa kibice. Ilu jest takich wiernych I oddanych ?
Forum nam strasznie upadło í zmalało do kilkunastu osób. A co do młyna to nalezy przyjscs samemu I przyciagnac z soba grupe znajomych. Na propozycje innych ruchów I posuniec zawsze byl kontratak.

71
vos45 pisze: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 20:32
czubus pisze: poniedziałek, 6 sierpnia 2018, 19:11
A to przepraszam jak Cię uraziłem, na Jastrzębie masz ode mnie pachnące zaproszenie na sektor "A". Nie rozumiem w ogóle tego, że ktoś musi kogoś zachęcać do wspierania drużyny, Kiedyś nie było faceboków, zapowiedzi itp. Każdy szedł i "darł ryja" przez 90 minut. Teraz to jednemu przeszkadza, że ktoś krzywo spojrzał, przeklnął albo był nie miły normalnie dramat.
To zrozum, że nie każdego to kręci. Ludzie przychodzą z dziećmi, rodzinami więc wolą spokojnie obejrzeć mecz z krytej. Niektórzy wolą tam iść bo lepiej się ogląda mecz. Ty wolisz iść na A i wspierać drużynę dopingiem i chwała CI za to ale każdy ma prawo obejrzeć mecz gdzie chce.