Re: #2 - Odra Opole - Sandecja Nowy Sącz (sb. 28.07 g.18)

34
Świetny mecz w wykonaniu Odry! Z ciekawością przyjął bym informację o posiadaniu piłki. Ale zdominowaliśmy przeciwnika. Brawo!
Taki mecz oczywiście mógł się skończyć i 1:3 bo Sandecja 4 razy bardzo groźnie skontrowała.

To co obronił w końcówce Szromnik to czapki z głów.

Do tego piłkarza od początku miałem wątpliwości. Co Pan piłkarz gra nogami! Nie było niecelnego podania i to na połowę przeciwnika. Niestety Tobi w tym elemencie musi się jeszcze dużo nauczyć. Po tych dwóch meczach oceniam ze na pewno nie straciliśmy nic w bramce po odejściu Kuchty. W grze nogami Szromnik bije ich na głowę a i w lini gra świetnie (póki co).

Trochę niepewności w obronie wprowadza Serek Szota, chłopak gra świetnie głową ale jak już ktoś napisał zbyt często skrzydłowi przeciwnika wkręcają go w ziemię. Brakuje mu dynamiki. Wczoraj i tak było to mniej widoczne niż w meczu z Tychami. Broni go to ze jest młodzieżowcem i pewnie najlepsze dopiero przed nim.

Świetnie Odra zamieniała grę skrzydłami. Szybkie ataki prawa i lewą stroną. Mniej widoczny w tym spotkaniu Janus. W pierwszej połowie mógł się lepiej zachować bo uderzył z ostrego kata, minimalnie przestrzelił a miał na środku wolnego Modera.
Co do Modera, szkoda że chłopak nie wykorzystuje tego co ma. W drugiej połowie zabrakło mu naprawdę nie dużo żeby trafić.

Bardzo podobają mi się zejścia do środka bocznych obrońców Brusily i Winiara. Coś na styl rajdu Adriana Błąda z GKSu z meczu w tamtym sezonie. Świetnie chłopaki ścinają.
Bardzo pewnie Czyżyk z Habusta! Bardzo udany mecz. Oby więcej takich. Bo po tym marazmie Smyły wreszcie jest na co patrzeć. Już nie mogę się doczekać meczu z Wigrami i wierze ze z taka postawą odwrócimy poprawimy bilans meczów bezpośrednich.

Ile było ludków na stadionie? Bo z perspektywy trybun całkiem niezłe.

P.S. Dawno nie było tak irytującego piłkarza jak Małkowski. Co za kurwa pajac.

Ale OKS :)
Ostatnio zmieniony niedziela, 29 lipca 2018, 11:36 przez mudziol, łącznie zmieniany 2 razy.

37
Jestem świeżo po seansie, więc można wystawić oceny za wczorajszy mecz. Cieszy, że chłopaki grają w końcu w piłkę, a nie organizują sobie konkursu na najdalszy wykop. No i dużo biegają, nie zostawiają przestrzeni w żadnej strefie. Bardzo fajna współpraca Winiara z Rybką, który był, bezsprzecznie, najlepszy na boisku. Bardzo efektywne jest to "do przodu!" Rumaka, zawsze działa ;)

Szromnik 7 - Brusiło 6, Baranowski 6, Szota 4, Winiarczyk 7 - Habusta 7 - Janus 4, Czyżycki 7, Niziołek 7, Rybicki 8 - Moder 5; Mikinić 6

Średnia:

Czyżycki - 7 (2 mecze ocenione)
Habusta - 7 (2)
Rybicki - 6,5 (2)
Brusiło - 6 (1)
Mikinić - 6 (1)
Niziołek - 6 (2)
Winiarczyk - 6 (2)
Baranowski - 5,5 (2)
Szromnik - 5,5 (2)
Janus - 5 (2)
Moder - 5 (2)
Szota - 3,5 (2)
Bodzioch - 3 (1)

38
Carduel pisze: niedziela, 29 lipca 2018, 12:34 Jestem świeżo po seansie, więc można wystawić oceny za wczorajszy mecz. Cieszy, że chłopaki grają w końcu w piłkę, a nie organizują sobie konkursu na najdalszy wykop. No i dużo biegają, nie zostawiają przestrzeni w żadnej strefie. Bardzo fajna współpraca Winiara z Rybką, który był, bezsprzecznie, najlepszy na boisku. Bardzo efektywne jest to "do przodu!" Rumaka, zawsze działa ;)

Szromnik 7 - Brusiło 6, Baranowski 6, Szota 4, Winiarczyk 7 - Habusta 7 - Janus 4, Czyżycki 7, Niziołek 7, Rybicki 8 - Moder 5; Mikinić 6

Średnia:

Habusta - 7 (2)
Rybicki - 6,5 (2)
Brusiło - 6 (1)
Mikinić - 6 (1)
Niziołek - 6 (2)
Winiarczyk - 6 (2)
Baranowski - 5,5 (2)
Szromnik - 5,5 (2)
Janus - 5 (2)
Moder - 5 (2)
Szota - 3,5 (2)
Bodzioch - 3 (1)

Nie wiem jak ty oceniasz tych piłkarzy jak bezbledny Baranowski w obu meczach ma u Ciebie note 5.5

Po drugie co ty masz za skalę ocen 1-7?
Szromnik wczoraj nam uratował dupe 2 razy, wykopy wszystkie celne. Za występy bezbłędne daje się 9-10.

40
9-10 daje się za występy wybitne, a takich na razie w zespole nie było. Trochę wyżej, widać, stawiam poprzeczkę chłopakom. Rybicki dostał 8 za bardzo dobry mecz i bramkę, ale, moim zdaniem, nie zasłużył na nic więcej przez gorszą drugą połowę. Baranowski grał trochę lepiej niż poprawnie, nic więcej. W pierwszym meczu był lepszy od Bodziocha, przy którym nawet Kowalski wygląda dobrze, ale nie dał zespołowi nic ekstra. Wykonywał tylko swoją pracę, obowiązkową. Szromnik wczoraj uratował zespół raz, za drugim razem ratował własną dupę, gdzie złe ustawienie musiał rekompensować paradą, choć bardzo udaną. Wprowadzenie piłki miał znów bardzo fajne dlatego dostał 7, drugą najwyższą ocenę w zespole. Ale więcej niż Rybicki drużynie nie dał.

Oglądałem mecz dzisiaj rano, mogłem na spokojnie kilka razy obejrzeć wszystkie ciekawe akcje. Myślę, że mam lepszy pogląd na spotkanie niż ty ze stadionu, gdzie nie masz szans na powtórkę, sporo może ci umknąć i do wszystkiego dochodzą emocje, a także sugestie innych kibiców.

Oceny są subiektywne, dokładnie tak samo, jak twój post na ich temat. Możesz wystawić swoje noty, nic nie stoi na przeszkodzie.

41
Carduel pisze: niedziela, 29 lipca 2018, 14:20 9-10 daje się za występy wybitne, a takich na razie w zespole nie było. Trochę wyżej, widać, stawiam poprzeczkę chłopakom. Rybicki dostał 8 za bardzo dobry mecz i bramkę, ale, moim zdaniem, nie zasłużył na nic więcej przez gorszą drugą połowę. Baranowski grał trochę lepiej niż poprawnie, nic więcej. W pierwszym meczu był lepszy od Bodziocha, przy którym nawet Kowalski wygląda dobrze, ale nie dał zespołowi nic ekstra. Wykonywał tylko swoją pracę, obowiązkową. Szromnik wczoraj uratował zespół raz, za drugim razem ratował własną dupę, gdzie złe ustawienie musiał rekompensować paradą, choć bardzo udaną. Wprowadzenie piłki miał znów bardzo fajne dlatego dostał 7, drugą najwyższą ocenę w zespole. Ale więcej niż Rybicki drużynie nie dał.

Oglądałem mecz dzisiaj rano, mogłem na spokojnie kilka razy obejrzeć wszystkie ciekawe akcje. Myślę, że mam lepszy pogląd na spotkanie niż ty ze stadionu, gdzie nie masz szans na powtórkę, sporo może ci umknąć i do wszystkiego dochodzą emocje, a także sugestie innych kibiców.

Oceny są subiektywne, dokładnie tak samo, jak twój post na ich temat. Możesz wystawić swoje noty, nic nie stoi na przeszkodzie.
Widocznie mam inne spojrzenie. Z ciekawości gdzie można zobaczyć mecz?

48
Carduel pisze: niedziela, 29 lipca 2018, 12:34 Jestem świeżo po seansie, więc można wystawić oceny za wczorajszy mecz. Cieszy, że chłopaki grają w końcu w piłkę, a nie organizują sobie konkursu na najdalszy wykop. No i dużo biegają, nie zostawiają przestrzeni w żadnej strefie. Bardzo fajna współpraca Winiara z Rybką, który był, bezsprzecznie, najlepszy na boisku. Bardzo efektywne jest to "do przodu!" Rumaka, zawsze działa ;)

Średnia:

Habusta - 7 (2)
Rybicki - 6,5 (2)
Brusiło - 6 (1)
Mikinić - 6 (1)
Niziołek - 6 (2)
Winiarczyk - 6 (2)
Baranowski - 5,5 (2)
Szromnik - 5,5 (2)
Janus - 5 (2)
Moder - 5 (2)
Szota - 3,5 (2)
Bodzioch - 3 (1)
Jak obejrzeć ten mecz ? skoro nie było transmisji w tv ? Jak mogłeś go obejrzeć ?

49
Jacelinho pisze: niedziela, 29 lipca 2018, 19:55

Średnia:

Habusta - 7 (2)
Rybicki - 6,5 (2)
Brusiło - 6 (1)
Mikinić - 6 (1)
Niziołek - 6 (2)
Winiarczyk - 6 (2)
Baranowski - 5,5 (2)
Szromnik - 5,5 (2)
Janus - 5 (2)
Moder - 5 (2)
Szota - 3,5 (2)
Bodzioch - 3 (1)
Jak obejrzeć ten mecz ? skoro nie było transmisji w tv ? Jak mogłeś go obejrzeć ?
<face palm>
Przecież Klub nagrywa material dla sztabu, Polsatu, i PZPN, co za tym idzie ktoś musi to nagrać, zgrać i przesłać...