Re: NICE 1 LIGA - sezon 2018/19. Runda jesienna. Spekulacje, transfery

352
Geordie's pisze: piątek, 15 czerwca 2018, 18:33
snajper pisze: piątek, 15 czerwca 2018, 18:24
Geordie's pisze: czwartek, 14 czerwca 2018, 8:22 Każdy jest ciekaw, wszyscy czekamy na wzmocnienia.
Ale przeanalizowałem transfery w I lidze i na 18 drużyn to w aż 10 rubryka "przybyli" jest pusta. Zatem nie odstajemy na tą chwilę.
Ale oczywiście liczę na kilka nowych twarzy w tym tygodniu :)
Jaka to analiza ? Przeciez tam nie wymienia ja 13 pilkarzy !!! ( zakladam ze Kuchta odejdzie )
Porównanie ruchów kadrowych w I lidze na stronie 90minut.
A dokładnie transferów do klubów.
Omg Geordie's ! Fajnie ze Nam podajesz co sie dzieje na 90, ale nie dopisuj do tego, ze nie odstajemy od 10 innych zespolow, bo to nie prawda. My potrzebujemy na wczoraj 13 pilkarzy, a w innych klubach kilku i to w porwach wiatru. A to przepasc na kilka dni przed nowymi treningami

354
snajper pisze: piątek, 15 czerwca 2018, 20:32
snajper pisze: piątek, 15 czerwca 2018, 18:24

Jaka to analiza ? Przeciez tam nie wymienia ja 13 pilkarzy !!! ( zakladam ze Kuchta odejdzie )
Omg Geordie's ! Fajnie ze Nam podajesz co sie dzieje na 90, ale nie dopisuj do tego, ze nie odstajemy od 10 innych zespolow, bo to nie prawda. My potrzebujemy na wczoraj 13 pilkarzy, a w innych klubach kilku i to w porwach wiatru. A to przepasc na kilka dni przed nowymi treningami

Skończ pierdolić twoje pojęcie na piłce zatrzymało się 20 lat temu.
Pierdolenie o tych transferach jakby faktycznie liga się zaczynała za kilka dni.
Ekstraklasa się zaczyna szybciej niż 1 liga a taka Korona też połowe kadry jak co roku nie ma . Jak co roku pewnie będą skazywani na spadek a jak to się kończy każdy wie.
Złożą podpisy to będą informacje, tak jak LooZ napisał zaraz zaczynają się przygotowania więc napewno będą na nich nowi piłkarze.

355
Snajper - pokazuję tylko, że my, jak i 10 innych klubów nie sprowadziliśmy nikogo jeszcze. I to chciałem pokazać.
Tak jak pisał Looz^ - w temacie transferów dzieje się i informacja pójdzie jak wszystko będzie dogadane. I to najważniejsze. I chyba lepiej aby miały to być transfery sensowne, przemyślane (choć później dogadane) niż w pierwszy dzień po sezonie (ale robione z przypadku).
Zobacz np. na Lecha Poznań, gdzie jak dotąd mają jednego sensownego nowego zawodnika z pola (z Ex) oraz drugiego, pewnie zmiennika na bramkę (III liga). A klub gra w pucharach i też robi rewolucję kadrową.
Zatem - cierpliwości :) Despacito :)
ODRA OPOLE 1945

357
Przedewszystkim, to nie problem, że nie ma chętnych czy nie wiemy kogo - sporo już jest dogadanych, tylko toczą się sprawy formalne. Tyle.

Zresztą, pisałem. Trener chce mieć kadrę 20+2, czyli:

2 bramkarzy (Tobiasz, jak odejdzie Kuchta, to pewnie ze Ślęzy wróci Ziarko czyli temat zamknięty);

Zakładam, że Bryłka niestety nie zostanie w kadrze (chociaż chciałbym się zaskoczyć). Sprawdzany będzie na pewno Sypek, bo zrobił ponoć duży postep. Jest jeszcze Tomek Wepa, ale, no... No, ale załóżmy, że ich nie ma.

Mamy 10 piłkarzy z pola. 3 to już praktycznie "deal done". To już 13. Zostaje 7, ale niech będzie Sypek, niech będzie jednak Bryłka, może jakiś jeden junior będzie w szerokiej kadrze. Zostaje 6. Pewnie 2-3 wpadnie w trakcie przygotowań jak zawsze.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

361
Jeśli mamy grać młodymi to Sypek się do tego nadaje idealnie. Ma pewnie takie samo a może większe doświadczenie niż juniorzy Lecha i Zagłębia, którzy mieliby trafić do Odry. Jak I liga dla niego za mocna to niech idzie na wypożyczenie do II ligi i zrobi jakiś progres. Musimy mieć jakiś wzorzec postępowania z młodymi piłkarzami, bo jak na razie u nas z tym słabo.

362
Do przerwy 0:1 pisze: sobota, 16 czerwca 2018, 9:53 Ma pewnie takie samo a może większe doświadczenie niż juniorzy Lecha i Zagłębia, którzy mieliby trafić do Odry.
Nie żartujmy ;) Niestety tak to już jest, ze dla forumowych specjalistów z całej Polski 99% juniorów "drewniane beztalencia". Jeśli Sypek zapracował na SPRAWDZENIE przez trenera to fajnie i cieszmy się tym, a nie bawmy się w trenera.

364
No przecież Rumak ma właściwie pełnię władzy nad pionem sportowym. Pisałem zresztą, że powstanie specjalna grupa dla największych talentów w klubie, która podlegać będzie pod Rumaka, a trenowana będzie zapewne przez nowego 2 trenera.

Rumak ma sprawdzić czy Sypek nadaje się do gry pod kątem 1 drużyny, jeśli nie, to zostanie na wypożyczeniu, tak jak to robi Lech czy Zagłębie, tylko inne ligi obejmuje to wypożyczenie. My pożyczamy do 2/3, Lech/ZL do 1. Tak jak i na wypożyczenie trafić może np taki Bryłka. Niestety z rocznika który spadł z CLJ nie ma co liczyć za bardzo na wielkie talenty. Pewnie 2/3 będzie trenować z 1 drużyną jakiś czas i zobaczymy. Reszta dostanie wolną rękę, bo niestety się nie nadają.

366
Przecież to nie jest decyzja piłkarza tylko klubu z którym mają kontrakt. Kluby celowo wysyłają do grania w niższych ligach, bo żaden trening nie zastąpi ci gry (co widać właśnie np po Sypku, ale Kacper Grądowski też gra już więcej). Nie przeszkadza to temu, że piłkarze są obserwowani, a pewnie teraz będą obserwowani jeszcze bardziej. Szczególnie w takich klubach gdzie wiemy, że trener jest związany z Odrą (jak w Ruchu Zdzieszowice).

Ja jestem spokojny o to, że będzie to dobrze zorganizowane. Pierwszych wychowanków z szansami na regularną grę w 1 lidze upatrywałbym niestety dopiero w roczniku 2003 i 2004. To pierwsze roczniki które łączą grę w Odrze z klasą sportową współpracującą z Odrą, czyli tych treningów mają kilkadziesiąt godzin tygodniowo. Do tego już po selekcji, a nie "kto przyjdzie z ulicy". To jest kilka poziomów wyżej niż to do czego dostęp miały wcześniejsze roczniki. O nich można powiedzieć, że to są już młodzi ludzie szkoleni na zawodowych piłkarzy - treningi, motoryka, mental, itd.

367
Z niewolnika nie ma zawodnika nikt nie zmusi zawodnika do czegoś czego nie chce.. Ja widzę problem taki, że co przejdzie u trenera z niżej ligi to nie przejdzie u trenera z ekstraklasy (przykład: problemy z przyjęciem piłki naszym zawodników). Lepiej potrenować z lepszym trenerem i coś się nauczyć niż trenować u przeciętnego trenera. Oczywiście każdy podejmuje decyzje co dla niego będzie lepsze, Popatrzmy na Lewandowskiego jak szedł do Niemiec. Niby był już ukształtowanym piłkarzem, a ile się tam jeszcze nauczył.

370
czubus pisze: piątek, 15 czerwca 2018, 21:11
snajper pisze: piątek, 15 czerwca 2018, 20:32

Skończ pierdolić twoje pojęcie na piłce zatrzymało się 20 lat temu.
Pierdolenie o tych transferach jakby faktycznie liga się zaczynała za kilka dni.
Ekstraklasa się zaczyna szybciej niż 1 liga a taka Korona też połowe kadry jak co roku nie ma . Jak co roku pewnie będą skazywani na spadek a jak to się kończy każdy wie.
Złożą podpisy to będą informacje, tak jak LooZ napisał zaraz zaczynają się przygotowania więc napewno będą na nich nowi piłkarze.
Ile tutaj mądrych slow I logiki. No teraz to mnie juz przekonales o swoim " znafstwie " futbolu. Widac, ze masz pojecie. A leki rano juz brałes, nie zapomnij.

371
chudy pisze: piątek, 15 czerwca 2018, 21:38
LooZ^ pisze: piątek, 15 czerwca 2018, 21:07 Myślę, że czas na petycję celem zastąpienia Rumaka Snajperem.
To może przesada, ale myślę, że Snajper na lajcie zastąpiłby Smyłę, a i wyniki miałby co najmniej porównywalne. Tylko z tym "gadanym" byłby problem
Co to ma wspolego z tym, ze czas ucieka, na dniach wznawiamy treningi, ale nie ma z kim ? W trakcie przygotowan trener ( pomocnik ) bedzie jezdzil i poszukiwal ? Jak ma zbudowac i zgrac zespol. Kiedy wytrenowac ? Na dzis nie ma nikogo, mamy tylko plany, tak jak na nowy stadion, a normalnych kibiciw ta sytuacja poprostu martwi. Nie mysle tu o czubkach rzecz jasna.
Ostatnio zmieniony sobota, 16 czerwca 2018, 17:25 przez snajper, łącznie zmieniany 1 raz.

375
Zawieszam swoja " dzialalnosc " na forum. Z małymi wyjatkami ( kilku chlopakow -dzieki za kilka lat uwag, podsumowan i ciekawy ch opinii ) nie ma tu z kim dyskutowac. Kilkunastu zarozumialych bucow ktorzy chca sie dowartosciowac na forum ODRY, a tak naprawde nie widza roznicy pomiedzy Jako a Adidas. Smutne. Hurra
Bawcie sie sami. Dla mnie tylko Odra.
Forum prawie jak u moich dzieci na fejsie.