Re: Kto nowym trenerem Odry?

154
Musi!
Prezentacja pewnue celowo w poniedziałek żeby debiut był u nas ze słabym ruchem a nie mocniejszym Podbeskidziem na wyjezdzie. Zawsze to lepiej zaczynać od zwycięstwa(oby).

156
Ja obstawiam duże odmłodzenie składu.

Spekulując znaki zapytania widzę przy:

- Kuchta (wiadomo);

- Cverna (moim zdaniem nie daje drużynie za dużo + ulubieniec Smyły);
- Kowalski (jest nim zainteresowanie różnych klubów);
- Trznadel (chyba się kontrakt kończy);

- Marzec (mieszane uczucia, zobaczymy co sądzić będzie nowy trener);
- Bonecki (wypożyczony, ale chciałbym żeby został);
- Bryłka (powinien gdzieś trafić na wypożyczenie i zacząć grać w seniorskiej piłce, chyba, że nowy trener zobacyz w nim potencjał);
- Zagiel (sam nie wiem, mieszane uczucia);
- Nowak (chyba kontrakt się kończy);
- Gancarczyk (bardzo go lubię jako człowieka, ale chyba już nie ten poziom);

- Ledecky (do odstrzału);
- Maćczak (raczej do odstrzału, nie przekonał mnie)

To aż 12 piłkarzy, ale zapewne część z nich zostanie.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

157
Wiem ze wybór Wdowczyk i Rumak to mimo wszystko wysoka półka i aż nie do wiary ze to w końcu Odra prowadziła z nimi rozmowy, ale jeśli ten news to prawda to jestem mega zajarany. Wdowczyk jednak miał ta przeszłość co według mnie powinno być niedopuszczalne

158
LooZ^ pisze: piątek, 11 maja 2018, 23:54 Ja obstawiam duże odmłodzenie składu.

Spekulując znaki zapytania widzę przy:

- Kuchta (wiadomo);

- Cverna (moim zdaniem nie daje drużynie za dużo + ulubieniec Smyły);
- Kowalski (jest nim zainteresowanie różnych klubów);
- Trznadel (chyba się kontrakt kończy);

- Marzec (mieszane uczucia, zobaczymy co sądzić będzie nowy trener);
- Bonecki (wypożyczony, ale chciałbym żeby został);
- Bryłka (powinien gdzieś trafić na wypożyczenie i zacząć grać w seniorskiej piłce, chyba, że nowy trener zobacyz w nim potencjał);
- Zagiel (sam nie wiem, mieszane uczucia);
- Nowak (chyba kontrakt się kończy);
- Gancarczyk (bardzo go lubię jako człowieka, ale chyba już nie ten poziom);

- Ledecky (do odstrzału);
- Maćczak (raczej do odstrzału, nie przekonał mnie)

To aż 12 piłkarzy, ale zapewne część z nich zostanie.
Z podanych zostawiłbym Trznadla (zazwyczaj wyróżniał się na plus na tle innych), Boneckiego (ponoć w klubie też będą starali się go zostawić), dałbym realną szansę Bryłce (wypożyczenie do 4 ligi nic mu nie da), Żagla i Nowaka. Resztę podobnie jak LooZ typuję do odstrzału, chyba że Rumak przestawi Marca na LO, co Smyła próbował w zimie, znak zapytania jeszcze przy Wepie jest (może sam chcieć odejść, jeśli Rumak da szansę Sypkowi i/lub Bryłce - szczególnie jeśli odejdą młodzieżowcy Kowalski, Maćczak, może Żagiel).

Właśnie z powodu młodzieżowców wybór Rumaka może być najciekawszy z dostępnych na rynku opcji. Na rozmowach był to ponoć ważny temat, którym przekonały się wzajemnie strony (Rumak chęcią odmłodzenia składu i sukcesami z przeszłości na tym polu, klub swoimi grupami młodzieżowymi i ich organizacją). Jestem pewny, że Wdowczyk (o ile rzeczywiście temat był realny, moim zdaniem nie dopięliby go) nie dałby szansy, bo bałby się ryzyka złego wyniku i obawy o pogorszenie wartości 'swojego nazwiska'. Rumak zaakceptował fakt, że buduje się tu perspektywiczna drużyna, ale w perspektywie paru lat, a nie 'na już'. Zobaczymy, ja jestem dobrej myśli, liczę że 1) trener Rumak spokorniał, 2) klub nie da mu argumentów do odejścia (kwestie organizacyjne). Jeśli oba warunki zostaną spełnione, to spokojną pracą może coś z tego wyjść, w końcu to trener o naprawdę dużej wiedzy, takiego w Odrze nie było od Smółki (który jednak działa trochę 'na czuja').

160
Trznadel MUSI zostać. On jest obecnie jednym z najlepszych gości u nas. Chciałbym też pozostania Boneckiego. Na pewno powinniśmy pożegnać Marca, Gancarczyka i Cvernę. Mam wątpliwości co do Nowaka, bo w tym sezonie nie pokazał absolutnie nic ciekawego. Żagiel, mimo mojej sympatii, chyba z nami nie zostanie, bo poza kilkoma ciekawymi momentami jesienią głównie kopał się po czole. Maćczak nie miał żadnych ciekawych momentów i chyba po prostu jest za słaby.

161
Przy opcji Rumaka. mam poczucie tymczasowości tego rozwiązania, facet ma zdecydowanie wyższe aspiracje. Ale jeśli do niej dojdzie, ufam w profesjonalizm Trenera.

163
"Już w tym sezonie piłkarze Odry grają bardzo mocno powyżej oczekiwań, bo nikt nie spodziewał się, że odra do samego końca będzie zachowywała szanse awansu"

Ktoś kto pisał ten artykuł chyba zatrzymał się w czasie albo był pół roku w Korei Północnej. ;-)

164
smilee pisze: sobota, 12 maja 2018, 10:38 "Już w tym sezonie piłkarze Odry grają bardzo mocno powyżej oczekiwań, bo nikt nie spodziewał się, że odra do samego końca będzie zachowywała szanse awansu"

Ktoś kto pisał ten artykuł chyba zatrzymał się w czasie albo był pół roku w Korei Północnej. ;-)
:) :)
Moze kolega Smyły z piórem, bo ten bedzie szukal nowego klubu. Oby to byl 2ligowy Ruch Ch. Bedzie to spełnienie jego marzen.
Co do pilkarzy to mozemy sobie pospekulowac miedzy soba. Trznadel na tak, Bonecki yes, Marzec do fachowej obserwacji ( trener ), Gancarczyk niestety juz nie daje rady na tym etapie I powinien isc tropem braci, z mlodziezowcow Zagiel out, Macczak out, Cverna bye dostal najwiekszy kredyt zaufania.Bryłka i Bodzioch pod oko trenera wzgledem przydatnosci. Nowak, Ledecky do domu.
Na ich miejsce trener sprowadzi lepszych, zwiekszym doswiasczeniem