Re: Stadion dla Odry

1003
Kubalańca powiedział, że budowa za 100 mln zł jest be, ale modernizacja za 80 mln zł na Oleskiej już dla niego jest cacy. Proponuję w najbliższych wyborach pytać każdego kandydata na Prezydenta o opinię w sprawie stadionu Odry. Chociaż myślę, że pozycja Wiśniewskiego wśród wyborców jest na tyle silne, że nie ma co się bać.

P.S.
Sorry, jednak Kubalańca powiedział - 8-10 mln zł na modernizację. Tylko to jest łatanie dziur, a nie budowa czegoś porządnego. Od nowego stadionu nie uciekniemy.
Ostatnio zmieniony wtorek, 13 lutego 2018, 8:49 przez Do przerwy 0:1, łącznie zmieniany 1 raz.

1006
rob65 pisze:
LooZ^ pisze:Zbysiu, wyjątkowy tuman, jak zwykle szuka atencji przed wyborami.
Trzymajmy standardy, szczególnie gdy nie jest się zwykłym Kowalskim, a dodatkowo decyzja w sprawie finansowania budowy stadionu będzie dopiero podejmowana i potrzebny będzie w tej kwestii szeroki konsensus
Pierwszy raz się zgadzam, co nie zmienia faktu, że opolscy politycy opozycji to wyjątkowi nieudacznicy.

Tak w ogóle to na naszą korzyść działa aquapark, bo to już nie tylko 'budowa nowego stadionu', ale 'budowa nowego stadionu wraz z budową aquaparku'. Radny, kwestionując jedno, kwestionuje drugie, więc powodzenia przed wyborami. :)

1007
Do przerwy 0:1 pisze:Kubalańca powiedział, że budowa za 100 mln zł jest be, ale modernizacja za 80 mln zł na Oleskiej już dla niego jest cacy. Proponuję w najbliższych wyborach pytać każdego kandydata na Prezydenta o opinię w sprawie stadionu Odry. Chociaż myślę, że pozycja Wiśniewskiego wśród wyborców jest na tyle silne, że nie ma co się bać.
Kubalańca mówił o modernizacji za 8-10 mln. Nie wchodząc w słuszność tej koncepcji, to jednak Kolegi 80 mln jest jednak pewnym przekłamaniem wypowiedzi Pana Radnego.
Jak już z kimś polemizujemy to róbmy to uczciwie. Część Kolegów polemizuje nie znając nawet przedmiotu polemiki.
Pamiętajmy że powstanie nowego stadionu nie jest aż tak powszechnym oczekiwaniem mieszkańców Opola, jak by nam się w gronie chodzących na mecze wydawało. Myślę że wypowiedź Kubalańcy odzwierciedla po prostu wątpliwości i priorytety wielu mieszkańców miasta.
Ważne że deklaracje w sprawie stadionu padły, ale nie jest to jeszcze koniec batalii i o tym pamiętajmy.
Blok wspierający Prezydenta jest jednak zróżnicowany i nie aż tak jednolity jak by się zdawało, co najlepiej pokazał konflikt przy okazji organizacji festiwalu i późniejsze ataki na Wiśniewskiego przez tvp regionalny.
Zatem ze wsparciem przy okazji kolejnych budżetów nie ma pewności, dlatego należy budować jak najszersze wsparcie wokół idei budowy nowego stadionu.

1008
...i jednocześnie, skoro już została ogłoszona decyzja, jak najszersze wsparcie przez kibiców opcji budowy nowego stadionu i nie 'podkopywanie' tematu (choćby populistycznym 'nie jest powszechnym oczekiwaniem mieszkańców' - masz na to jakieś twarde dane? zresztą nie zawsze trzeba robić to co chce większość, bo równe chodniki nie są działaniem prorozwojowym), ciągnąc wątek modernizacji. O co apeluję, głównie do Ciebie.

1009
Dokładnie.

O dziwo oczekiwania mieszkańców wobec nowego stadionu są dużo powszechniejsze niż się spodziewałem, co widać nawet w komentarzach na NTO.

Zbysiu, z którym miałem styczność pierwszy raz w życiu jakieś 15 lat temu i jakim był kretynem wtedy takim pozostał do dzisiaj, Odrę ma oczywiście w dupie i będzie anty tylko po to żeby sobie nabić parę punktów, szczególnie, że plotki głoszą, że chce być kandydatem "zjednoczonej" (hehe) opozycji przeciwko AW. Trzeba z nim jechać i nie liczyć na żadne "przekonywanie".
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.

1010
Ja jestem zdania aby wśród ludzi po prostu propagować potrzebę budowy stadionu, a wszystkich przeciwników w miarę możliwości uciszać, "olewać". Dodatkowo może nie mi to oceniać ale wydaje mi się że p.Wiśniewski ma dość duży kolektyw wyborczy. No i wreszcie za Odrą są 3 duże postacie w Opolu p.Wiśniewski, p.Jaki i p.Magdziarz, powinno być łatwiej...

1013
Rada Nadzorcza spółki Ekstraklasa S.A. zarekomendowała, aby od początku sezonu 2019/20 obowiązywały zmienione przepisy licencyjne PZPN, tak by w Ekstraklasie mógł uczestniczyć tylko ten klub, który posiada własny stadion i jest w pełni przygotowany do gry pod względem infrastruktury. Oznacza to, że do rozgrywek nie będą dopuszczane stadiony rezerwowe w innych miastach. Ponadto od sezonu 2019/20 wymogiem licencyjnym będzie posiadanie podgrzewanej płyty treningowej boiska.

1018
Jakos zawsze padaja nam klody pod nogi. Najpierw oszalaly czloweik ktory nie lubi sportu chcial budowac w Opolu podniebne koleje hulajace miedzy gwiazdami i opolskim ZOO, potem zarzadcy pilki w kraju wprowadzili baraze w i tak bardzo silnej 3 lidze ( szczegolnie slaska grupa ), a teraz PZPN ponownie wprowadza przepis ktory nam wszystko komplikuje. Moze dlatego opolscy dzialacze i kibice staja sie charakternymi ludzmi. Trzeba dalej drazyc do celu i tyle.

1021
http://www.gol24.pl/stadiony/g/stadiono ... ,27678121/

" W Opolu ma powstać nowoczesny stadion, który pomieści 10-12 tysięcy widzów. Obiekt będzie miał nową lokalizację, bo przy ulicy Oleskiej, gdzie mieści się arena Odry Opole jest zbyt mało miejsca. W Opolu brano pod uwagę budowę nowego obiektu przy ul. Oleskiej, ale na zaledwie 6 tys. miejsc oraz budowę większego stadionu w innej lokalizacji. Zdaniem prezydenta Arkadiusza Wiśniewskiego 6 tysięczna arena nie pomoże w odbudowaniu marki Odry Opole. Zapadła więc decyzja o stworzeniu stadionu o pojemności około 12 tysięcy miejsc w innej lokalizacji. Obiekt ma powstać przy ul. Północnej. "
CHWAŁA WIELKIEJ POLSCE !
Żałować możemy tylko tego że jedno życie mamy, aby oddać je za Odrę i Ojczyznę

1024
Te wypowiedzi potrafią doprowadzić do szału
Rozpoczynamy debatę na temat stadionu:
Osoba 1: zbudujmy stadion funkcjonalny, będzie to kosztować 100 mln.
Osoba 2: Funkcjonalny! To zróbmy tor żużlowy dodatkowo i wyprofilujmy trybuny tak, żeby mogła tam też powstać skocznia narciarska.
Osoba 3: Nie, szkoda tyle na piłkę nożną i skoki narciarskie. Za 20 mln wyremontujemy Oleską, a za resztę wyremontujmy chodniki.
Osoba 4: Ktoś, kto chce remontować chodniki, nie kocha chorych dzieci. Dajmy te pieniądze na dzieci.
Osoba 5: Ktoś, kto chce dać na dzieci, nie kocha swojej matki, która potknie się o krzywy chodnik!
Osoba 6: Dlaczego w debacie o dzieciach i osobach starszych nie uczestniczą eksperci? Odłóżmy te dyskusje, opolanie zasługują na uczciwą dyskusję o służbie zdrowia.
Zadowoleni rozchodzą się do domów.
(kurtyna)