O proszę...
https://twitter.com/janekx89/status/958359715972513792
Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda wiosenna. Spekulacje, transfery
377Michał Markowski hehe na fb właściciel komisu samochodowego. To sobie pohandlowal
378No to teraz będzie niezły kabaret...ciekawe jak klub na to zareaguje .
379Rozwiązali z nim umowę.
Każde zwycięstwo jest tylko zapowiedzią następnego.
380Jakby nie patrzeć dobrze dla nas.
381Ponawiam pytanie, co z wyjazdem do Legnicy?? To chyba jakieś jaja ze nikt nie odpisał. Chyba najlepszy wyjazd rundy się szykuje (może Rakow czy Sosnowiec będzie równie konkretny) i nic? Miesiąc został a tu cisza.. żeby nie było jak zawsze ze kibice zgod będą w większej liczbie niż my...
382Co się telepiesz... Wszystko będzie na dniach, po co robić wcześniej jak i tak u Nas 90% ludzi zapisuję się na 3 dni przed wyjazdem.....
383Czy coś się jeszcze dzieje w kwestii nowego napastnika czy kadra jest już zamknięta ?
384Moze czekanie czy Górnik zakontraktuje Firleja;)
385Jeśli nie Urynowicz z Górnika to może Angielski z Piasta, do ściągnięcia od zaraz jest Lebedyński z Płocka ale nie wiem czy pasowałby mentalnie. W Jastrzębiu jest Szczepan i Jadach ale oni idą po awans. Jest jeszcze Bojas z Elbląga. Z młodych jest Lasik z rezerw Górnika, Węsierski z Błękitnych i Rumin ze Skry Częstochowa. Ale czekamy na decyzję sztabu szkoleniowego.
386Odra wygrywa w sparingu z mocną czeską Opawą. Ktoś był i może powiedzieć coś o przebiegu spotkania i tego jak prezentowali się Mikinić z Czyżyckim?
Wygląda mi też na to, że skład z drugiej połowy może być, na ten moment, składem 'wyjściowym'.
Wygląda mi też na to, że skład z drugiej połowy może być, na ten moment, składem 'wyjściowym'.
387Ponoć obaj bardzo dobrze, ale i cała drużyna bardzo dobrze.
388Ja myślę że jednak za Trznadla Brusiło i Baran w miejsce Perońskiego.respest pisze:Odra wygrywa w sparingu z mocną czeską Opawą. Ktoś był i może powiedzieć coś o przebiegu spotkania i tego jak prezentowali się Mikinić z Czyżyckim?
389Całkiem dobra gra naszej drużyny. Na pochwałę zasługuje zarówno Czyżycki jak i Mikinic. Trochę szkoda niewykorzystanych sytuacji, ale to "tylko" sparing i mam nadzieję, że w meczach ligowych piłka będzie lądowała w siatce.
390Byłem na sparingu. Skład, który zagrał w drugiej połowie z całą pewnością będzie składem wyjściowym. Mikinić pokazał się z bardzo dobrej strony. Co chwila wrzucał piłke ze skrzydła, albo holował ją w pole karne Opawy. Czyżyk też nieźle wypadł. Zagrał kilka ładnych piłek. Miałem wrażenie, że Opawa wystawiła swój mocniejszy skład na pierwszą połowę no i chłopaki, którzy wyszli w podstawie musieli sporo się namęczyć, ale mieli kilka ładnych okazji.
391liga czeska niestety jest na wyzszym pozionie niz polska. Sportowo, bo kibicowsko to wyprzedzamy ich o dwie dlugosci. Dlatego ta wygrana z liderem 2 ligi czeskiej bardzo cieszy. Opava to zespol ktory z powodzeniem poradzilby sobie w naszej ekstraklapie. Brawo
392Według obserwatorów druga połowa Odry wręcz wirtuozerska, ale ja się nie znam ;) Wysokie ustawienie, mocny pressing, szybkie i celne przerzuty między stronami, tylko trochę skuteczności zabrakło. Dużo pociechy będziemy mieli z Czyżyka i Mikinica.
393Owszem. Aż miło się oglądało drugą połowę. Pierwsza była taka sobie, troche strat, bardziej gonitwa jednych za drugimi, a w drugiej połowie, dojrzała, poukładana drużyna, która wie co robić z piłką przy nodze. Myślę, że podstawowa jedenastka, która będzie grać od marca wyszła właśnie w drugiej połowie sparingu.LooZ^ pisze:Według obserwatorów druga połowa Odry wręcz wirtuozerska, ale ja się nie znam ;) Wysokie ustawienie, mocny pressing, szybkie i celne przerzuty między stronami, tylko trochę skuteczności zabrakło. Dużo pociechy będziemy mieli z Czyżyka i Mikinica.
394Co potwierdza dzisiejszy skład na sparing z Rozwojem. W ogóle słyszałem, że największym wygranym przygotowań do rundy jest Trznadel, wygląda świetnie i Brusiło będzie raczej pierwszym wchodzącym z ławki (i to jako pomocnik).fxq pisze:Myślę, że podstawowa jedenastka, która będzie grać od marca wyszła właśnie w drugiej połowie sparingu.
395Zobaczymy. Dzisiaj na Rozwoju pod koniec już bRakowało sił po ciężkim tygodniu. O meczu ze Zdzichami nie ma juz nawet co gadac - debiutowalo 4 juniorow z CLJ.
396Oczywiście nie ma co porównywać teraz wyników, sparing sparingowi nie równy, inne składy, inne obciążenia drużyn itd., ale jeśli już szukać na siłę jakiegoś punktu odniesienia, to Opava rozegrała w Polsce trzy sparingi: z Sosnowcem wygrali 2:1, z Odrą przegrali 0:1 i dziś z Puszczą wygrali 4:2.
398Nie.
399Małe sprostowanie - 2:1nie z Sosnowcem ale z Tychami, trochę szczęśliwe zwycięstwo, bo zwycięska bramka dla Czechów padła w 90 minucie.respest pisze:Oczywiście nie ma co porównywać teraz wyników, sparing sparingowi nie równy, inne składy, inne obciążenia drużyn itd., ale jeśli już szukać na siłę jakiegoś punktu odniesienia, to Opava rozegrała w Polsce trzy sparingi: z Sosnowcem wygrali 2:1, z Odrą przegrali 0:1 i dziś z Puszczą wygrali 4:2.
400Ktos wie kiedy Polsat poda plan transmisji 20 kolejki.Bo do pierwszego meczu zostalo 18 dni.