Re: NICE 1 LIGA - sezon 2017/18. Runda wiosenna. Spekulacje, transfery

151
Z pustego i Salomon nie naleje. Nasz region jest słaby personalnie. Popatrzmy na Kluczbork jak nie może złapać równowagi. Jeśli Odra nie weźmie na swoje barki podniesienia tego poziomu to dalej będzie słabo. W III czy w II lidze ten poziom wystarczał, teraz na I ligę, nie mówiąc o Ekstraklasie nie wystarczy. Trzeba brać młodych, ambitnych i ich szlifować.

152
Moim zdaniem Odra jest teraz wymarzonym klubem każdego młodego i ambitnego piłkarza. Czołówka I Ligi, skład wyrównany, bez gwiazd. Nie byłoby wcale trudno przebić się do składu naprawdę dobremu zawodnikowi. Nie potrzeba ludzi z fochem, w tym momencie to Czaplińskiemu powinno 10 razy bardziej zależeć na Odrze niż Odrze na nim. Jeżeli tak nie jest, to nie ma o czym rozmawiać. Ronaldo z czwartej ligi się znalazł...

160
I naprawdę nikogo to nie zraża do zatrudniania takiego piłkarza? Ja osobiście mam bardzo dużą obawę, że on po prostu nie pasuje do tej szatni. A piłkarsko wcale nie jest powiedziane że się obroni, spodziewam się raczej kogoś w stylu Marca - z przebłyskami, ale raczej nie jako mocny punkt drużyny.
Gdyby miał 20 lat, to chciałbym go za wszelką cenę. A on już nie jest pierwszej młodości, a do tej pory nie grał powyżej poziomu amatorskiej III ligi.

162
Stal Mielec zaczyna robić drużynę na awans - jak nie uda się teraz, to w przyszłym sezonie. Najpóźniej od lipca dołączy tam najlepszy piłkarz Gieksy, Prokic, prawdopodobnie wróci też teraz Nowak z Ruchu. Obaj spokojnie poziom ekstraklasowy. Nie należy ich lekceważyć, chyba że na jesień będzie przewrót polityczny, na co się nie zanosi. Dlaczego? Kasę i super warunki (kontrakt z PGE, staże trenerskie dla Smółki) zapewnia im europoseł PiS, duży kibic.

173
Nie wiadomo czy wypali jeszcze, ale to prawda, jest mocnym kandydatem. Według mnie byłby to świetny ruch, mega talent. Dodatkowo słyszałem też o zainteresowaniu Kiklaiszem, też z Górnika, ale po pierwsze chyba za wcześnie dla niego, a po drugie kontuzję złapał.

A tak jeszcze kończąc temat Górnika, to rozważają ściągnięcie Żagla powrotnie już teraz.