Re: 18. k.: Górnik Łęczna - Odra Opole (nd. 19.11 g.12)

60
Super wynik, jeszcze Siedlce trzeba ograć u siebie i będzie pięknie.

Na pewno otworzą się nowe możliwości - wypożyczenie perspektywicznego młodzieżowca z czołowego klubu będzie dużo łatwiejsze. Doswiadczeni piłkarze też chętniej przyjdą do Odry. Szkoda tylko ze tych mlodziezowcow trzeba wypożyczać , patrząc na wyniki naszych drużyn juniorskich, to trudno liczyć na jakieś fajne debiuty naszych wychowanków w pierwszym składzie. Ten aspekt, niezależnie od wyników pierwszej drużyny, jest do poprawy.

Ta ekstraklasa robi się możliwa- faworytem nie będziemy w walce o awans, ale spójrzmy na kandydatów- Miedź to dla mnie pewniak, a dalej cały peleton. I każdy ma jakieś problemy. Raków jest pozbawiony kasy z miasta i nie ma widoków na stadion. Puszcza raczej nie wytrzyma walki o awans. Chojniczanka jest groźna, ale pozostali mają stratę punktową i będzie im trudniej na wiosnę. Ale trzeba ograć Siedlce i na wiosnę w 15 meczach ugrać te 25 punktów.

68
LooZ^ pisze:No żeby się udało dobrze zimę przepracować i dobre wzmocnienia. Mam nadzieję, że zacznie się trochę dziać niedługo. Mam nadzieję, że 99% ludzi w klubie będzie pracować z myślą, że taka sytuacja może im się zdarzyć raz w życiu.
A wiesz jak to wyglada od wewnatrz. Przeciez teraz zaczna sie najtrudniejsze rozmowy, na ile klub wycenia awans, prosciej - o ile gramy ?
Tutaj musza byc konkrety, bo widac, ze pilkarzom zalezy na awansie. Tak to przynajmniej wyglada na dzis.

71
LooZ^ pisze:Premia za awans jest na pewno dużo mniejsza niż w Ruchu ;)

Piłkarzom sie na pewno bardzo chce, bo nie ma się co czarować - dla wielu z nich to ostatni dzwonek na grę w Ekstraklasie. Na pewno nikt nie będzie kalkulowal "poczekamy jeszcze rok".
Już kiedyś pisałem, że życzę tego awansu nam wszystkim, ale chyba najbardziej piłkarzom. Bo przejść ścieżkę od III ligi do Ekstraklasy (i to rok po roku), to budowanie legendy. Bodzioch, Winiarczyk czy Brusiło w Odrze ciężko zapracowali na to, żeby zadebiutować na najwyższym szczeblu.

73
Byłem dzisiaj na meczu. Odraz zaczęła pewniej. Więcej posiadania piłki, lepsze sytuacje i co najważniejsze dwa ładne gole po dobrych akcjach.
Górnika po pierwszej połowie zapamiętałem z 2-3 bardzo groźnych strzałów, ale zza 16 metra.
Druga połowa diametralnie inna. Jak zwykle przy prowadzeniu oddajemy pole rywalom. Górnik mocno ciśnie, ale głównie dalej strzelają z daleka oraz sporo wrzutek. Kuchta kolejny fantastyczny mecz. 2-3 interwencje najwyższej klasy. W drugiej połowie średnio wychodzą nam kontry aż do momentu trzeciej bramki. Chwilę później 200% sytuacja. Skrzypczak - Gancarczyk. Mogło być 0:4.

W tym miejscu wrócę jeszcze do meczu w Chorzowie. Bardzo go szkoda, bo również mogły być 3 pkt. Nie uważam byśmy tam zagrali gorzej niż dzisiaj. Po prostu zabrakło wtedy trochę szczęścia. Pisze to dlatego, że po tym meczu był wielki płacz i zwalnianie trenera. Na szczęście miałem rację pisząc po nim, ze byliśmy lepsi i wszystko idzie w dobrą stronę. No i poszło :)

Na koniec ponawiam apel o frekwencję na ostatnim meczu z Pogonią. Zróbmy rekord publiczności w tej rundzie. Należy się chłopakom. Niech ważne opolskie głowy zobaczą na własne oczy, że nowy stadion musi powstać czym prędzej.
Jak będzie zimno i będzie padał deszcz to ubierzcie sobie kalesony i weźcie parasolki :)
Kto nie przyjdzie ten z policji !!! ;)