Re: 12. k.: Odra Opole - Bytovia Bytów (ndz. 08.10 g.12:30)
76Niby tak, ale z drugiej strony mamy tylu ambitnych zawodników, że nie wierzę, aby w pewnym momencie mieli odpuszczać pewne spotkania.
Dokładnie. Wydaje mi się, że własnie często jest tylko jedna okazja do tego, żeby awansować i albo się ją wykorzysta, albo będziemy siedzieć w 1 lidze.LooZ^ pisze:Jakoś to będzie, nie popadajmy w przesadę - po 36 latach mielibyśmy się martwić perspektywą awansu? A jak za rok się coś posypie? Jak wejdą mocniejsze drużyny? Spadnie jakaś mocna? Róbmy swoje. Znam gorsze rzeczy niż pół roku w Gliwicach. Np 10 lat gnicia w 1 lidze jak GKS.
Bardzo mi się podoba ta 'metoda małych kroków', popieram. Co ma być, to będzie.Geordie's pisze:No dobra, nadrzędnym celem jest utrzymanie się. Jak już sobie to zapewnimy to kolejnym niech będzie miejsce w dziesiątce. Potem, jak już to się stanie to niech będzie TOP5 :) i tak dalej, niech się dzieje, niech każda kolejka przynosi kolejne miłe zaskoczenie!
Bzdury.zestan pisze:Panowie, jesienią sa zawsze gierki. To wiosna przyniesie nowe tasowania i nowe rozdania . Wtedy zaczną się prawdziwe wojny o życie.
LooZ^ pisze:Bzdury.zestan pisze:Panowie, jesienią sa zawsze gierki. To wiosna przyniesie nowe tasowania i nowe rozdania . Wtedy zaczną się prawdziwe wojny o życie.
2016/2017:
Względem 19, a ostatniej kolejki:
- 33% klubów nie zmieniło pozycji przez te 15 kolejek;
- dodatkowo 27% klubów nie zmieniło pozycji o więcej niż 3 pozycje;
- 60% klubów nie zmieniło pozycji o więcej niż 3 pozycje;
2015/2016:
- 13 klubów nie zmieniło pozycji o więcej niż 3 (72%);
2014/2015:
- 10 klubów nie zmieniło pozycji lub tylko o jedną (55%);
- 16 klubów nie zmieniło pozycji o więcej niż 3 pozycje (88%) !!;
Tak więc, jesień to nie 'gierki', a solidna baza do przewidzenia tego kto awansuje.
Oczywiście, zawsze można żyć przypadkami 1 na 100 jak Górnik Zabrze czy fatalna postawa GKSu Katowice, ale to 1 z 18 drużyn.
Wszyscy bija sie o awans lub utrzymanie a my mamy chlodzic glowy i wstrzymywac sie z awansem ? Popieram dac im grac i wygywac i ............LooZ^ pisze:https://www.ipla.tv/Odra-opole-drutex-b ... d-10517099
Jest już cały mecz.
Swoją drogą - od lat ta drużyna jest budowana na woli zwycięstwa i ciągłym głodzie. Wszelkie sugestie i "chłodzenie nastrojów", że może nie ma za bardzo co cisnąć to jest prosta droga do destrukcji.
snajper pisze:LooZ^ pisze:Bzdury.zestan pisze:Panowie, jesienią sa zawsze gierki. To wiosna przyniesie nowe tasowania i nowe rozdania . Wtedy zaczną się prawdziwe wojny o życie.
2016/2017:
2015/2016:
2014/2015:
Tak więc, jesień to nie 'gierki', a solidna baza do przewidzenia tego kto awansuje.
Oczywiście, zawsze można żyć przypadkami 1 na 100 jak Górnik Zabrze czy fatalna postawa GKSu Katowice, ale to 1 z 18 drużyn.
Statystyki nie klamia
snajper pisze:LooZ^ pisze:Bzdury.zestan pisze:Panowie, jesienią sa zawsze gierki. To wiosna przyniesie nowe tasowania i nowe rozdania . Wtedy zaczną się prawdziwe wojny o życie.
2016/2017:
2015/2016:
2014/2015:
Statystyki nie klamia
Stary artykuł, ale istotny jest jeden fragment:LooZ^ pisze:Oglądam teraz mecz i muszę przyznać, że Trznadel naprawdę mega mecz zagrał.
Tutaj jeszcze ciekawy wywiad z nim - http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ii ... 12459.html z 2016
Przed rozpoczeciem meczu kibice zebrani wokol mnie strasznie psioczyli, ze w pierwszym skladzie wyszedl Trznadel. Ale juz po pierwszej polowie zmieni zdanie, zreszta zagral bez zarzutow, a jego akcje po skrzydle z kiwka jeden na jedn byly lepsze niz naszych reprezentantow w meczu z cyganami. Oby tak zawsze.Do przerwy 0:1 pisze:Stary artykuł, ale istotny jest jeden fragment:LooZ^ pisze:Oglądam teraz mecz i muszę przyznać, że Trznadel naprawdę mega mecz zagrał.
Tutaj jeszcze ciekawy wywiad z nim - http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ii ... 12459.html z 2016
"Ze Szczęsnym i Krychowiakiem grałeś jako napastnik, a w Brzesku zrobili z ciebie prawego obrońcę?
ROBERT TRZNADEL: - Nie, potem w Polonii Bytom. W Brzesku grywałem raczej jako „dziesiątka”. Zdarzały się pojedyncze mecze na skrzydle. W Bytomiu trener Trzeciak przestawił mnie na bok obrony ze względu na to, że nie było zawodników. Zagrałem tak dwa sparingi. Wiadomo, jaka była sytuacja finansowa i kadrowa klubu, trzeba było łatać dziury. Spodobałem się, trener widział, że daję radę i tak zostało. Szczerze jednak powiedziawszy, wciąż ciągnie mnie do przodu. Całe życie grałem w ofensywie i mam do tego predyspozycje."
Smyła wystawił go jako pomocnika i może to dobry ruch, bo jako obrońca Trzandel nie jest idealny.
Tez ogladalem powtorke w tv i zalamany jestem frekwencja, a tlumaczenia pogoda, godzina, tv, zimnem i deszczem sa malo pocieszajace. Nie ogarniam tego. po tylu latach tulaczek po wiochach. Nie spodziewalem sie pelnego stadionu, ale te 2tys powinny byc nawet przy takich warunkachLooZ^ pisze:Oglądam teraz mecz i muszę przyznać, że Trznadel naprawdę mega mecz zagrał.
Wiadomo, że wraz z awansami sportowymi będzie pojawiać się na Oleskiej coraz więcej osób, część z nich odejdzie przy jakimś kryzysie, a część zostanie. W sumie to jeszcze 2 sezony temu, gdy Odra była w 3. lidze, na Oleskiej pojawiłem się chyba 2 lub 3 razy i nie uważam, żeby było to coś dziwnego.Odrzanin pisze:Niestety u Nas nadal ludzie przychodzą na rywala niż na samą Odrę. Ci stali to 1000 reszta to sezonowcy ale i oni muszą być :).